Top 3 makeup greške

1. Loše nanet ruž


Moraš priznati da preterano iscrtane usne zaista deluju neprivlačno i odbojno. U želji da im usne izgledaju veće i sočnije, devojke često preteruju sa iscrtavanjem, a sve što time dobiju je efekat „klovnovskih usta“. Kako bi izbegla ovakve greške, moraš prestati da se vodiš logikom „što više ruža i olovke, to bolje“. Samo usne koje izgledaju potpuno prirodno su lepe i privlačne. Zato je bolje da budeš umerena i usne iscrtavaš tako što ćeš, što je više moguće, pratiti njihov prirodni oblik. Veruj nam, većina poznatih modela i blogerki za svoje sočne i pune usne može da zahvali hirurgiji a ne olovci i ruževima.

2. Obrve, vidljive iz aviona


Ne postoji devojka koja se oseća prijatno kada ljudi iz njene okoline komentarišu njen izgled. A preterano podebljane i tamne obrve su svakako povod za negativne kometare i podsmeh. Znamo da pokušavaš da pratiš trendove i svoje obrve učiniš gustim i savršenim, ali ne dozvoli da te želja ponese. Vodi računa o količini i načinu na koji korsitiš olovku ili senke za obrve. Neka olovka, kojom iscrtavaš željeni oblik obrva bude uvek dobro zarezana. Vežbaj pravilnu upotrebu proizvoda za obrve, upoznaj se sa prednostima i manama svakog i ne zaboravi činjenicu da je prirodna lepota uvek u modi!

3. Šarenilo na sve strane


Sigurni smo da ti se bar jednom desilo da izađeš iz kuće i kasnije primetiš upadljivu razliku u nijansama kože lica i vrata. Ovo je tipična greška svih početnica u šminkanju, ali i onih koje se šminkaju ispred ogledala sa lošim osvetljenjem. Pored toga, izbor odgovarajuće nijanse tečnog pudera ima važnu ulogu.

Kada biraš puder, ne nanosi ga na dlanove već na vrat, na delu tik ispod brade. Na ovaj način ćeš odrediti tačnu nijansu, koja se neće razlikovati od boje tvog lica. Još nešto, trudi se da tečni puder nanosiš uvek na dnevnoj svetlosti ili pak ispred jačeg izvora svetlosti tokom večeri. Tako ćeš izbeći efekat maske na licu i što je važnije, imaćeš ujednačene nijanse lica i vrata.

Pročitajte više o: Makeup greške na prvom dejtu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Heroine

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Fit Me

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, tečni puder, usne, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...