Top 5 saveta za nanošenje maskare

Iako u celom svetu važi za jedan od najprodavanijih i najčećše korišćenih kozmetičkih proizvoda, žene neretko greše kada se nađu “licem u lice” sa maskarom.

Kao što grešimo u njenom odabiru, tako grešimo i pri njenom nanošenju, ali nema razloga za paniku! Sve je vrlo jednostavno, samo sledite ove savete i lako ćete izbeći sve zamke koje sa sobom može doneti maskara: slepljene trepavice, grudvice, razmazano lice, veštački izgled... Uz minimalnu korekciju dosadašnjih navika, vaše oči će dobiti potpuno novu dimenziju. Biće istaknute onako kako zaslužuju – blistaće i pleniti na svakog ko ih pogleda!

1. Cik-cak tehnika

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Donje trepavice - Za efekat svežijeg pogleda maskaru nanesite samo na gornje trepavice, a ukoliko želite da oči izgledaju krupnije, nanesite je i na donje. U tom slučaju, počnite od mazanja donjih trepavica i ne zaboravite, sledeće: Ne stavljajte puno maskare na donje trepavice, jer ćete izgledati bar pet godina starije!

2. Maksimum dva sloja

Da se ne bi slepile, da biste izbegli stvaranje grudvica i da biste izgledali što prirodnije, maskaru nanosite maksimalno u dva sloja. Drugi sloj namažite tek kada se prvi potpuno osuši. Nakon mazanja, sačekajte bar pet sekundi, pre nego što trepnete. Kada ste sigurni da je sve na svom mestu, da se maskara nije razmazala, lagano raščešljajte trepavice posebnim češljićem. Tako ćete skinuti višak maskare, vaše trepavice će izgledati duže i neće biti slepljene, zbog čega ćete izgledati maksimalno prirodno. Ne zaboravite da trepavice očešljate posle svakog namazanog sloja.

Manje je više - Ako preterate sa slojevima, maskara će izgledati “nabacano”, trepavice će biti pune grudvica, a to nijedna žena ne želi, zar ne?

Višak proizvoda - Samo pakovanje maskare je napravljeno tako da se višak proizvoda skida čim počnete da izvlačite četkicu, ali je svakako poželjno da to učinite i sami laganim rotirajućim potezima na ivici tube. Ovo je još jedan od načina da sprečite stvaranje grudvica koje se uvek pojavljuju iz istog razloga - previše proizvoda.

3. Kombinujte maskare

Šminkeri savetuju da uvek kombinujte dva tipa maskare. Dobar primer takvog kombinovanja podrazumeva da nanesite sloj maskare za produžavanje trepavica, a zatim sloj za volumen. Tako ćete garantovano izvući maksimum iz svojih trepavica i istaći ono najlepše. U zavisnosti od toga kakav efekat želite da postignete, slobodno se možete upustiti u eksperimentisanje, pa umesto pomenutog primera, iskokombinujte maskaru za definisanje forme i odvajenje trepavica sa maskarom za produženje na vrhovima; ili, nanesite jedan sloj maskare zaobljenom četkicom za ekstra uvijanje, a potom namažite maskaru za volumen. Iz ove igre kombinacija izrodiće se i najbolje rešenje za vaše oči! Ako u svom neseseru sa šminkom imate L’Oreal Paradise maskaru, kombinovanje vam neće biti potrebno! Ova maskara sadrži formulu i za intenzivan volumen i za dužinu, četkica je mekana i izuzetno prijatna, a kremasta tekstura učiniće da vaše šminkanje bude prava rajska avantura.

4. Ne morate koristiti četkicu koju ste dobili 

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Ako ste bar jednom u životu mučili muku sa pronalaženjem maskare koja će najbolje odgovarati vašim očima, onda vam je poznat onaj osećaj radosti u trenutku kada konačno pronađete onu pravu! Savršeno vam odgovara boja, postojana je, ne kruni se, ne razmazuje, nije čak ni basnoslovno skupa… Može se reći, ljubav na prvi pogled! Ali, zamalo! Četkicom baš i niste oduševljeni... Ne očajavajte, jer stvar je veoma prosta - nemojte je koristiti! Kupite posebnu šminkersku četkicu, ili koristite češljić za raščešljavanje maskare. Ako već imate četkicu sa neke “stare” maskare koja vam apsolutno odgovara, jednostavo je zavrnite na tubu svoje nove maskare i uživajte u sledećem šminkanju.

5. Koristite uvijač za trepavice

Ako ste se rodili sa lepim, dugim i izvijenim trepavicama, ovaj pasus slobodno možete da preskočite. Nažalost, većina žena nije te sreće, ali ništa strašno. Potreban vam je samo još jedan korak do savršenog pogleda - uvijač trepavica. Koristite ga isključivo na suvim trepavicama i to PRE stavljanja maskare. Ako želite bolji efekat, blago ga zagrejte fenom, ali budite oprezni, jer bi previše vruć uvijač mogao da vas povredi! Nanesite ga uz sam koren trepavica, pa lagano pritisnite. Zatim ga pomerite na sredinu, ponovo pritisnite, i na kraju uvijte i sam vrh. Uvijač na trepavicma ne držite duže od 30 sekundi.

Pročitaj još o: 3 stvari koje treba da znaš pre nego što kupiš novu maskaru

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Loreal Paris Paradise Extatic

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City predstavlja Taxi izazov sa Anastasijom

Ovoga puta, Adrianin izazov prihvatila je Anastasija Grujić. Zadatak nije bio ni malo lak...