Tri najčešće greške pri popravljanju šminke

Ubrzan način života i stalna žurba u toku dana često nam donose nervozu i osećaj panike i vrlo lako mogu da nam pokvare raspoloženje. Loše raspoloženje dalje kvari šminku i to već dobro znamo. Često dodirivanje lica u toku dana, prislanjanje telefona na obraze i pojačano znojenje izazvano stresom su najčešći uzroci koji kvare dobar look.

Nekim ženama fiksiranje šminke ne predstavlja problem, dok je za mnoge predstavnice lepšeg pola vrlo stresno i naizgled nemoguće. Ako želite da izbegnete nepotreban stres i nervozu, pogledajte savete koje smo vam pripremili.

Greška br. 1


Nanosite novu količinu korektora samo na delove gde je potrebna korekcija. To je najveća greška koju možete da napravite, zato se potrudite da ispravite ovu lošu naviku. Ovakav način dodatnog „prikrivanja“ nedostataka i popunjavanje rupica ne doprinosi tome da vam lice izgleda sveže tokom celog dana, već naprotiv pojačava efekat razmazane i neuredne šminke.

Greška br. 2


Sigurno vam se dešava da u toku haotičnog dana primetite vidljive podočnjake iako ste se tog jutra potrudili da ih dobro sakrijete šminkom. Da li ćete u tom slučaju probati da ih ponovo prekrijete tako što ćete preko naneti više slojeva pudera u prahu? Ako je vaš odgovor DA - pravite grešku! Velika količina pudera ispod očiju će još više istaći podočnjake zato što se puder lako nakuplja u sitnim poricama oko očiju i ostavlja utisak umora i nevešto nanete šminke.

Greška br. 3


Verovatno vam se dešava da nekada u žurbi nanesete novi sloj tečnog pudera na lice koje niste prethodno dobro očistili od ostatka šminke. Ovo je, moramo reći, nedopustivo.

Potrudite se da kod sebe uvek imate vlažne maramice za skidanje šminke. Iskoristite ih da pažljivo skinete šminku sa lica (tečni i kompaktni puder, kao i rumenilo) vodeći računa da ne pokvarite šminku na očima. Možda vam se čini da vam je za ovo potrebno mnogo vremena, ali verujte da vam je dovoljno samo par minuta. Lice će vam biti spremno za nanošenje novog sloja pudera i sitne prepravke.

Sve ove popravke možete odraditi u kancelariji između sastanaka, u tržnom centru dok odmarate od kupovine ili čak u kolima. Šminka će vam izgledati sveže tokom celog dana, baš kao da ste se upravo našminkali.  

Pročitajte više: Šta sve možete uraditi dok vam se suši kosa?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oreal Paris Infaillible Total Cover

    Poručite odmah
  • L’Oreal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah

Povezane teme: dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendy boje iz 4 svetske prestonice

Kako novo make-up pravilo podrazumeva da je sve dozovoljeno, poteškoće oko izbora boja su sada još veće. Upravo zbog toga, poznate svetske prestonice ...