Tri trika za postojani ruž za usne

Većina dama muči muku sa ovim problemom, pa se neretko dešava da tokom večeri i po nekoliko puta odlazimo do toaleta kako bismo popravile šminku.

Kako biste izbegli neprijatnosti nastale zbog "neposlušnog" ruža", predlažemo da se poslužite nekim od ovih trikova - ruž na vašim usnama biće postojan i izgledaće uredno sve do kraja večeri!

1. Pripremite usne za šminkanje

Piling, hidratacija i čišćenje obavezni su koraci u pripremi vaših usana za nanošenje šminke. Jedno od važnih pravila za negu usana jeste unošenje dosta tečnosti u organizam, ali i korišćenje preparata za hidrataciju. Pre nanošenja ruža uradite dobar piling kako biste uklonili mrtve ćelije, nakon čega će vaše usne biti glatke i mekane. Ovaj korak možete uraditi i mekom četkicom za zube, kojom ćete nežno preći preko usana nekoliko puta. Nakon toga nanesite prajmer i vaše usne su spremne za šminku koja će trajati cele noći!

2. Uklonite višak ruža

Ukoliko želite da vaš ruž bude postojan, nemojte koristiti sjajeve, već se odlučite za neki od dugotrajnih ruževa, a ono što obavezno treba uraditi nakon nanošenja jeste uklanjanje viška karmina papirnom maramicom. Na usne blago prislonite maramicu nekoliko puta, i na taj način ćete se osloboditi viška, ali i fiksirati ruž. Preko maramice koju ste prislonili na usne sunđerom blago nanesite puder u prahu, koji će upiti sve masnoće i samim tim sprečiti razmazivanje ruža.

3. Ne potcenjujte važnost olovke za usne!

Odaberite olovku u boji karmina koji želite da koristite. Vodite računa da olovku ne nanosite samo uz ivicu usana, već preko cele površine. Ovaj dodatni sloj šminke nekada se koristi se kao zamena za prajmer, ali je najbolje naneti oba proizvoda - dodatna zaštita od razmazivanja nikada ne škodi!

Pročitaj više o: Ovo je recept za savršen bordo ruž

Povezane teme: šminka, crveni karmin, karmin, ruž, sjaj za usne, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Gorući problem ispucale i suve usne! Evo kako da ih neguješ tokom hladnih dana

Otkrivamo ti tri koraka koja su jako važna u samoj nezi tvojih usana a koja će ti pomoći da na kraju dana tvoje usne budu hidrirane, negovane i lepe...