Trikovi do savršenih obrva by @anastasijastasha

1. Podstičite njihov rast

Kakav god da je njihov oblik, bolje će izgledati ako ih podstičete da rastu. Isto kao i vaša kosa, obrve će brže da rastu i imaće koristi ako unosite što više vitamina, jer su vitamini A, C i posebno E od suštinskog značaja za rast lepih obrva. Meni lično dosta pomažu prirodna ulja, pre svega ricinusovo, a zatim i ulje od lavande, ruže....

2.  Odlučite se za najbolji oblik, koji najviše odgovara vašem licu

Bez obzira na to što su sada guste obrve u trendu, nema ni svako prirodno velike i guste obrve, kao na primer ja. Ali svakako bih vam savetovala da ih ne stanjujete u jednu tanku liniju, već da izvučete najbolje od njihovog prirodnog oblika. Ipak punije obrve daju licu mladalački izgled. Meni su prirodno retke i ravnije obrve, ali kako jako volim luk, i uspevam da ih oblikujem zahvaljujući iscrtavanju, trik je da pri korenu nanesem što manje proizvoda, a na lukove najviše, što vam vizuelno podiže i zateže lice.

Jako je bitno da obrve budu prave dužine u odnosu na vaše lice, i evo kako ćete odrediti gde na vašem licu obrve treba da počnu i gde da se završe. Uzmite olovku za obrve, prislonite je vertikalno uz rub nosa. Najviša tačka (obrva) treba biti tamo gde olovka prolazi kroz centar zenice i sredinu usana (obeležite). Kraj obrve je tamo gde olovka dodiruje spoljašnji ugao oka, nozdrvu i sredinu gornje usne. Početak obrve treba da bude u tački koju dobijate kada olovku prislonite paralelno uz nozdrvu (obično je to mesto paralelno sa unutrašnjim uglom oka).

Pre čupanja i oblikovanja, očešljajte ih na gore i skratite ih makazicama (one spretnije mogu i trimerom, ali ja se bojim rupa).

Čupajte u pravcu rasta dlačica, od unutrašnje strane ka spoljašnjoj.

3. Boja

Kada nanosite proizvod na obrve (bilo to olovka, tuš, senka ili maskara za obrve), neka boja bude što više približna boji vaših prirodnih obrva, i za nijansu ili dve tamnija od vaše kose.

Moj najomiljeniji proizvod za obrve je L’Oreal Brow Artist Genius Kit, koji ima u sebi vosak i senku, a vosak je slične boje kao i moje prirodne obrve i sa njim postižem najbolji efekat, za najkraće vreme. Ukoliko želite dodatno da uštedite na vremenu, probajte i novu olovku za obrve Brow Artist maker od Loreala, koji ima puderasto kremastu formula, izgleda kao deblja olovka i ima četkicu za nanosenje na drugom kraju.

Pročitaj i:  trikove za punije usne by @anastasijastasha, kao i koji je to jedan komad šminke koji bi Anastasija ponela na pusto ostrvo!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Brow Artist Genius Kit L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, trend, stil, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi bez kojih nećeš moći ove jeseni!

Jesen je sezona koja nam donosi najzanimljivije makeup trendove ali i novitete kak su makeup proizvodi u pitanju, ovo su proizvodi bez kojih nećes moć...