Trikovi koje koristim pri nanošenju šminke @anastasijastasha (1. deo)

Verovali ili ne, izrazi lica pomažu i obezbeđuju maksimalne rezultate kada je šminkanje u pitanju...

Korektor

Pri nanošenju korektora, iako imamo tendenciju da gledamo pravo, ka svetlu, trebalo bi da blago spustimo lice i privučemo bradu ka grudima, što će naglasiti tamne kolutove na koje treba da se fokusiramo.


Tečni puder

Koliko puta vam se desilo da izađete iz kuće sa linijama od pudera na rubovima vašeg lica. Trik koji se koristi da se izbegne ova situacija je okretanje lica od jednog ramena ka drugom, bitno je proveriti da nema grubih linija pudera na mestu gde se lice dodiruje sa ušima, i ukoliko se razlika vidi, dobro je ublendati prvo sunđerom (beauty blenderom) pa gustom četkom. Isto važi i za liniju lica sa vratom. Zato je bitno i odabrati pravu nijansu pudera (najbolje je nijansu testirati na grudima, u blizini ključne kosti, i odabrati onu koja se stapa sa vašom kožom). U tom slučaju ćete i izbeći linije od pudera, ali one mogu ostati i od konturisanja, pa čak i onog blagog, i zato ne zaboravite da podignete glavu i proverite bradu.

 

💙

A photo posted by ᗩᑎᗩᘔTᗩᔕIᒍᗩ ᗪᒍᑌᖇIᑕ 👠👛🎀💄👗💍🦄💅🏻 (@anastasijastasha) on


Puderi u kamenu ili u prahu

Njih nanosimo nakon tečnog pudera, kako bi "fiksirali" ten, uklonili suvišan sjaj i dodatno prekrili eventualne nesavršenosti. Mogu se koristiti prozirni ili oni u boji. Ja trenutno koristim nešto između, u pitanju je puder na bazi pirinča, svetle je boje i to mi odgovara jer imam veoma svetao ten. Moj trik pri nanošenju je da napunim usta i obraze vazduhom, što više mogu, i onda nanosim puder u prahu koji na taj način jednako prekrije sve delove lica, i nakon toga bore su blaže i manje vidljive. Kada izduvate vazduh, blendujte puder i skinite višak četkicom, ukoliko postoji.

Rumenilo

Kada nanosite rumenilo, obavezno upotrebite stari dobri trik koji podrazumeva uvlačenje vaših obraza kako bi maksimalno naglasili jagodice na koje nanosite boju. Samo pratite linije vaših kostiju. Nakon nanošenja, pogledajte se u ogledalo kako bi se uverili da ste naneli jednake količine rumenila na obe strane, i naravno, budite umereni.

Ostatak teksta pročitajte ovde !

Vaša Anastasija

Povezane teme: šminka, tečni puder, puder, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 6 pudera koji savršeno prekrivaju

Puderi za prekrivanje nikad nisu bili dostupniji, a složićete se da je izbor veliki, zato smo tu da vam suzimo izbor i damo predlog za pudere koji sav...