Trikovi koje koristim pri nanošenju šminke @anastasijastasha (2. deo)

Naša kolumnistkinja, blogerka @anastasijastasha sa vama deli svoje make-up trikove. Verovali ili ne, izrazi lica pomažu i obezbeđuju maksimalne rezultate kada je šminkanje u pitanju, kaže Anasatsija.​Senka za oči

Senke za oči

Dok se gledate u ogledalu, blago spustite glavu, kako bi videle ceo kapak. To vam pomaže da nanesete senku za oči od korena trepavica do vrha kapka. Baza za senku je odlična jer će boja senke biti više intenzivna a i sama senka će duže trajati. Ukoliko imate više kože na kapcima, zategnite ih i podignite obrvu dok stavljate senku, kako se linijice ne bi videle nakon nanošenja senke.

Veštačke trepavice

Zatvorite oko i kapak nežno prstom povucite na dole, zatim veštače trepavice prvo pričvrstite na sredini, a zatim i na krajevima.

Maskara

Zabacite glavu pozadi, kako bi prilikom stavljanja maskare udaljili što više trepavice od kapaka i izbegli maskaru na kapcima. Krenite od korena i potrudite se da nanesete što više proizvoda u sam koren trepavica, a što manje pri vrhu, kako bi izbegli grudvice i postigli volumen.

Ajlajner

Iako ja volim da zategnem kapke i nanosim od unutrašnjih ka spoljašnjim uglovima, po pravilu treba samo dići obrve, zatvoriti jedno oko i krenuti od spoljnjeg ugla oka ka unutrašnjem. Ruku naslonite na sto kako bi bila što mirnija.

Karmin

Iako svi razvučemo usne, trik je da karmin nanosimo dok su usne nameštene kao da šaljemo poljubac, ili da ih držimo u normalnom položaju. Za uglove usana najbolje je koristiti četkicu a usne namestiti u isti oblik kao kada izfovarate slovo O. Kada se usne previše razvuku, gubi se njihova prirodna nijansa i krajnji rezultat prilikom nanošenja ruža tada nije zadovoljavajući.

Karmin ne treba razmazivati usnama, ali, ukoliko volite sjaj, dodajte ga na sredinu usana i zatim razmažite pritiskom jedne usne na drugu.


Vaša Anastasija
 

Za Anastasijine savete o nanošenju pudera i rumenila, kliknite ovde!

 

Povezane teme: maskara, senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Korektor: najčešće greške u nanošenju i odabiru onog pravog

Saznaj koje si to pogrešne poteze možda i ti činila sa korektorom i nauči kako ih izbeći...