Trikovi za konturisanje za svaki oblik lica

Jednostavno obožavamo konturisanje! I ne prestajemo da se divimo devojkama koje svoje umeće konturisanja dele sa nama na društvenim mrežama. Međutim, koliko god se trudimo da do detalja ponovimo sve korake, nikako nam ne uspeva da dobijemo izgled kakav želimo. To je zato što svaki oblik lica zahteva različitu tehniku i način konturisanja.

Zbog toga, izdvojili smo najvažnije trikove za konturisanje svih oblika lica:

Lice u obliku dijamanta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on


Ovakvo lice treba konturisati u predelu jagodica i to tako što ćeš početi od jagodica ka usnama i odgovarajućom četkom ili beauty blenderom izblendirati u pravcu ka ušima. Jednostavno konturisanje koje licu daje potpuno prirodan izgled.

Lice u obliku srca

Konturiši u obliku broja 3 – u predelu čela, jagodica i donjeg dela brade. Izblendiraj dobro četkicom, a potom pređi preko konturisanih delova tamnijom nijansom proizvoda za konturisanje. Nanesi ponovo svetliju nijansu na sredinu čela, nastavi celom dužinom nosa i sasvim malu količinu na sredinu brade. Kod ovog oblika lica, najbitnije je svetlijom nijansom konturisati najistaknutije delove, kako bi se postigao balans koji licu daje prirodan izgled.

Ovalno lice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on


Ovalno lice zahteva konturisanje koje akcenat stavlja na čelo, što ga čini vizuelno užim. Nastavi u predelu jagodica i slobodno nanesi veću količinu proizvoda. To će ovalnom licu dati savršen oblik.

Okruglo lice

Svrha konturisanja okruglog lica je da ono izgleda vizuelno uže. Konturiši u predelu brade, jagodica i čela, i to ka samoj liniji kose. Za konturisanje ti treba tamna nijansa koja odgovara nijansi tvog tena, ali je u isto vreme dovoljno tamna da tvom licu da definiciju kakvu želiš.

Četvrtasto lice

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on


Mesta koja treba konturisati su ista kao i kod devojaka sa okruglim licem. Cilj je vizuelno dobiti na izduženosti koje ovakvo lice prirodno nema. Nakon blendiranja nanesi kompaktni puder, koji će najbolje fiksirati prethodno nanete proizvode.

Pročitaj još: Najbolje konturisanje za izlazak

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Sculpt

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Contour V

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Fit Me 120 Classic Ivory Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Drapiranje na moj način by @anastasijastasha

Tehnika šminkanja iz osamdesetih se vratila na velika vrata, a ja sam je dočekala spremna...