Trikovi za sprečavanje grudvica od maskare

Izaberite onu pravu


Bilo da volite crnu, braon ili maskaru u boji, prvo i osnovno na šta treba da obratite pažnju pri odabiru (i kupovini) jeste da maskara bude kvalitetna. Takođe, bitan je i efekat koji želite da postignete, pa tako dame sa kraćim i ređim trepavicama treba da isprobaju novu L'Oreal Paris False Lash Superstar XFiber maskaru koja će trepavice izdužiti i učiniti da vizuelno izgledaju gušće, a njena postojanost i otpornost na razmazivanje su neosporne. Isto tako, pri nanošenju, ova maskara se ravnomerno raspoređuje po dlačicama bez kreiranja grudvica.

Pažljivo pri zatvaranju

Uprkos kvalitetu, usled nepravilnog zatvaranja i najkvalitetnije maskare u nekom trenutku mogu da naprave uslove za nepoželjne grudvice. Upravo to je najveća noćna mora svake make-up rutine, bilo da je reč o dnevnoj ili večernjoj. Zato, trudite se da aplikator vraćate u zatvarač ravno i da to uradite brzo i iz jednog pokušaja.

Popravljanje načinjene štete


Ukoliko niste delovali preventivno i sprečili nastajanje grudvica pre samog nanošenja, ne očajavajte! Svima se može desiti da uoče grudvice usled nepravilnog nanošenja maskare ili ukoliko je naneta u većoj količini nego što je neophodno. Zapamtite da ne morate da skidate celu šminku sa lica, ali je isto tako bitno imati u vidu da morate reagovati što je brže moguće, jer se maskara brzo suši. Dakle, prvo salvetom, papirnom maramicom ili nečim sličnim obrišite svu maskaru s četkice za nanošenje, a zatim četkicom nežno pređite preko trepavica, od korena prema vrhu. Ne brinite, nećete skinuti previše maskare, a trepavice ćete uspešno razdvojiti i s njih skinuti grudvice.

Dodatna četkica

Još jedan fantastičan trik koji će vam pomoći u borbi protiv grudvica od maskare jeste da sa sobom nosite četkicu za zube koju više ne koristite ili staru četkicu za nanošenje maskare. Neku od četkica prinesite trepavicama i trepćite kao da češljate trepavice. Postupak ponovite nekoliko puta i recite zbogom grudvicama!

Pročitajte više: Četiri saveta za duže i gušće trepavice

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris False Lash Superstar XFiber

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da se našminkaš za noć Veštica II deo

Nastavljamo sa predstavljanjem fantastičnih ideja za maske za Noć Veštica, koje su inspirisane različitim likovima iz poznatih priča i filmova...