Trikovi za sprečavanje grudvica od maskare

Izaberite onu pravu


Bilo da volite crnu, braon ili maskaru u boji, prvo i osnovno na šta treba da obratite pažnju pri odabiru (i kupovini) jeste da maskara bude kvalitetna. Takođe, bitan je i efekat koji želite da postignete, pa tako dame sa kraćim i ređim trepavicama treba da isprobaju novu L'Oreal Paris False Lash Superstar XFiber maskaru koja će trepavice izdužiti i učiniti da vizuelno izgledaju gušće, a njena postojanost i otpornost na razmazivanje su neosporne. Isto tako, pri nanošenju, ova maskara se ravnomerno raspoređuje po dlačicama bez kreiranja grudvica.

Pažljivo pri zatvaranju

Uprkos kvalitetu, usled nepravilnog zatvaranja i najkvalitetnije maskare u nekom trenutku mogu da naprave uslove za nepoželjne grudvice. Upravo to je najveća noćna mora svake make-up rutine, bilo da je reč o dnevnoj ili večernjoj. Zato, trudite se da aplikator vraćate u zatvarač ravno i da to uradite brzo i iz jednog pokušaja.

Popravljanje načinjene štete


Ukoliko niste delovali preventivno i sprečili nastajanje grudvica pre samog nanošenja, ne očajavajte! Svima se može desiti da uoče grudvice usled nepravilnog nanošenja maskare ili ukoliko je naneta u većoj količini nego što je neophodno. Zapamtite da ne morate da skidate celu šminku sa lica, ali je isto tako bitno imati u vidu da morate reagovati što je brže moguće, jer se maskara brzo suši. Dakle, prvo salvetom, papirnom maramicom ili nečim sličnim obrišite svu maskaru s četkice za nanošenje, a zatim četkicom nežno pređite preko trepavica, od korena prema vrhu. Ne brinite, nećete skinuti previše maskare, a trepavice ćete uspešno razdvojiti i s njih skinuti grudvice.

Dodatna četkica

Još jedan fantastičan trik koji će vam pomoći u borbi protiv grudvica od maskare jeste da sa sobom nosite četkicu za zube koju više ne koristite ili staru četkicu za nanošenje maskare. Neku od četkica prinesite trepavicama i trepćite kao da češljate trepavice. Postupak ponovite nekoliko puta i recite zbogom grudvicama!

Pročitajte više: Četiri saveta za duže i gušće trepavice

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris False Lash Superstar XFiber

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

BESA X L'Oréal Paris: Makeup pripreme pred svečenu premijeru popularne domaće serije!

MakeUp tim je prošle nedelje prisustvovao svečanoj premijeri druge sezone popularne TV serije BESA, na kojoj su glumice Hana Selimović i Milica Zarić ...