Trikovi za tečni puder kojima se profesionalni šminkeri koriste svake zime

Osim što je tečni puder dobra baza za ostatak šminke koju nanosite na lice, on je i odličan proizvod koji štiti vašu kožu od vetra i drugih zimskih nepogoda.

Njegova primarna upotreba jeste ujednačavanje tena i pokrivanje nepravilnosti na licu, ali ukoliko ga iskoristite na sledećih nekoliko načina, dobićete savršenu zaštitu svake zime.

Nekoliko narednih trikova profesionalnih šminkera će vam sigurno pomoći u tome:

1. Hidratacija lica

Upotreba tečnog pudera u kombinaciji sa hidratantnom kremom odlično je rešenje za hladne dane. Savet profesionalaca jeste da pre stavljanja tečnog pudra ne preterujete sa količinom kreme. Ona će sprečiti isušivanje kože, dok će tečni puder biti zadužen za pokrivanje bilo koje promene ili nesavršenosti.

Ova kombinacija dobra je kako za dnevno, tako i za večernje šminkanje, a takođe će se pobrinuti za blistav izled vašeg lica. 

2. Miks dve nijanse pudera

Ovaj trik će prvenstveno pomoći svim damama koje imaju problem u pronalaženju odgovarjuće nijanse tečnog pudera.

Svetliji ton sa manjim dodatkom tamnijeg napraviće idealan balans, jer će baš ova kombinacija stvoriti lepšu i kvalitetniju podlogu za ostatak vaše šminke. Ten će izgledati ujednačeno i prirodno, a linije između nanetog pudera i prirodnog tena će biti potpuno neprimetne.

3. Mešanje tečnog pudera i vode

Koliko god vam čudno zvučalo, ukoliko pri samom nanošenju tečnog pudera dodate par kapljica obične vode, ova mešavina daće vašem licu jaču zaštitu, svež ten i neverovatno sjajan i zdrav izgled.

Međutim, nema potrebe da preterujete sa vodom kako se formula tečnog pudera ne bi mnogo razredila.

4. Prekrivanje podočnjaka

Tečni puder umesto korektora odličan je izbor za najhladniji period u godini. Laganim pokretima odozgo nadole ili utapkavanjem nanesite tečni puder. To je najbolja metoda kako ne biste zapušile pore na licu, a time ćete i najlakši način uspešno sakriti sivkasto-crne kolutove ispod očiju.

Bonus savet: Ovi trikovi pogodni su za sve tipove kože. Pronađite odgovarajuću hidratantnu kremu, najbolje nijanse tečnog pudera, poigrajte se u svakodnevnoj makeup rutini i za vas nema zime!

Pročitajte još: Najveće beauty greške tokom zime

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Super Stay 24H Foundation

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, zimski make-up, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Predstavljamo tečni puder koji odoleva svakodnevnim izazovima

Stiže nam renovacija poznatog tečnog pudera brenda L'Oréal Paris uveliko hvaljenog od strane domaćih i stranih influenserki. U pitanju je Infaillible ...