Tvoje tajno oružje: dobar pribor za još bolje obrve

Istock

Sigurni smo da su se žene širom sveta obradovale trendu raskošnih, nesputanih  obrva, čiji je najbolji promoter nestašna manekenka Kara Delavin (Cara Delevingne).Kako se I zašto ovaj trend dogodio, ne znamo – ali preko noći su devojke sa gustim obrvama prešle u vođstvo. IPAK, guste obrve ne znače i neuredne obrve. I njih treba održavati – čupkati, trimerovati, bojati I lickati. Zato se naoružaj - svojim priborom za borbu protiv podivljalih obrva!

 

Pinceta

Da budemo precizniji – odlična pinceta.  Razlika između pincete I odlične pincete jasna je već pri prvom korišćenju. Ako tri puta zaredom ne možeš da uloviš dlačicu, a onda kad se to jednom dogodi pinceta niotkud klizne i ne iščupa je  - nije ta. Ako čvrsto hvata dlačicu na tvoju prvu komandu i brzo povlači iz korena – ta je!  Kada je jednom pronađeš, nemoj štedeti jer je investicija koja se isplati. Videćeš, uskoro ćete postati nerazdvojne prijateljice.

Makazice 

Trim trim trim. Obrve prosto imaju svoju ideju o tome kako treba da rastu. Često se dlačice na obrvama mimoilaze I u pravcima I smerovima rasta. Dakle, podivljale obrve  treba ukrotiti i uokviriti – i to makazicama, vodeći računa da se ne poremeti  njihov prirodan oblik.

Olovka za obrve (sa četkicom)

Razume se da nemamo svi bujne obrve savršenog oblika. Kozmetolozi su zato osmislili ovu pametnu preparat-spravicu. Potrebno je najpre odabrati adekvatnu boju, a savet je da to bude dve nijanse svetlija od boje kose. Popunjavaju se samo prazne površine, jer svaki prelazak olovke preko ivice obrve uočljiv je deluje neprirodno. Pogotovo na dnevnom svetlu. Četkica sa drugog kraja olovke ima dve funkcije – da doslovce očešlja obrve, a pomoći će i pripremi za njihovo štrickanje iz prethodnog saveta. Jednostavno obrve začešljajte naviše i skinite krajeve koji štrče.

Olovka za obrve (sa sunđerom)

U odabiru odgovarajuće boje i izvlačenja linijica u smeru rasta obrve  - princip je isti kao I kod prethovne olovke. Ono po čemu se ova razlikuje je mekani sunđer na drugom kraju olovke, koji će blago izblendirati boju na vašim obrvama  i dati taj aktuelni smokey  ili smudge efekat.

Kist za obrve (Paleta za obrve ili kit za obrve)

Mnogi će vam šminkeri reći da je obrve lakše iscrtati senkom nego olovkom i da je efekat bolji.  Pa ,pokušajte. I procenite sami. Četkica za obrve izgleda kao slikarska, gusta je, kraća, sa iskošenom ivicom. Pravilnom upotrebom, daje temeljne I precizne rezultate. Postoje proizvodi koji u sebi osim senke za obrve u dogovarajućoj nijansi imaju i vosak koji će ukrotiti neposlušne obrve

Fiksator – maskara za obrve

Njegova je funkcija jasna : da te lepo doterane I oblikovane obrve takvima i zadrži, no matter what! Postoje brojni proizvodi ove vrste, cena im nije visoka, a trajaće vam dugo. Dakle, praktično.

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Brow Artists Palette by L'Oreal Paris

  • Brow Satin Maybelline New York

Povezane teme: obrve, pribor za šminkanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

„No-make-up” make-up look by Dunja Jovanić

Ukoliko me duže pratite i čitate moje tekstove, onda sigurno znate da je no-make-up look uvek moj prvi izbor...