Uokvirivanje lica: kako nacrtati gušće obrve

Od modela Kare Delevinj do glumice Lili Kolins, istaknute obrve nalaze se svuda na crvenom tepihu. Ovo je definitivno jedan od trendova koji će se zadržati, zato nastavite da čitate naš vodič o tome kako izabrati najbolji tip smelih obrva za vaš oblik lica.


1. korak: Kog je oblika vaše lice?

Prva stvar koju treba da uradite kada birate oblik obrva je da stanete pred ogledalo i ispitate kog je oblika vaše lice. Prilikom promene oblika obrva, najvažniji cilj treba da vam bude postizanje ravnoteže između crta lica uz liniju vilice i obrve koji će stvoriti harmoniju i odvući pogled sa bilo kakve asimetričnosti na licu. Blažim, oblijim crtama lica odgovara struktura koju pruža obrva oštrijih linija, dok licima sa definisanijim crtama lica više odgovaraju duže, „divljije“ obrve.

  • Ako imate okruglo ili četvrtasto lice, čije su dužina i širina približno iste, uokvirite ga tako što ćete se odlučiti za definisanu obrvu sa visokim lukom.
  • Nasuprot tome, ako imate izduženo ili ovalno lice, istaknite horizontalne linije tako što ćete kraj obrve produžiti iza spoljnog ugla oka. Naglasak treba da bude na dužini, ne na debljini.
  • Licima srcastog oblika najviše odgovara blago zaobljena obrva koja prati prirodnu liniju arkade kako bi se stvorila ravnoteža između uske vilice i širih slepoočnica. Dlake obrva treba da budu kratke i uredno počupane.

Pročitaj više oObrve na prvom mestu: Pronađite oblik koji vam najbolje pristaje uz pomoć poznatih dama

 


2. korak: Definišite svoje obrve

Sada ste uklopili oblik lica i obrva, vreme je da počnete sa oblikovanjem! Koristite olovku za oči u boji kože da biste odredili oblik obrve pre nego što uzmete pincetu, a kad počnete, čupajte dlačice ispod obrve, nikad iznad, da biste dobili luk koji prirodno izgleda. Ako vam to predstavlja problem, šablon za obrve može biti rešenje za vas – samo ga postavite preko obrve i čupajte dlačice oko njega.

Jedan savet za kraj: obrve su kao linije izvučene ajlajnerom: nemojte preterati pokušavajući da izgledaju identično. Čekanje da previše počupane obrve ponovo izrastu nikada nije zabavno.

Pročitaj više o: Tvoje tajno oružje: dobar pribor za još bolje obrve

 


3. korak: Podebljavanje

Kada je reč o podebljavanju obrva, počnite češljanjem dlačica nagore da biste podigli celu oblast oka. Imate nedoumice koliko ih treba potamniti? Za prirodan izgled, plavuše treba da izaberu nijansu koja je dve do tri nijanse tamnija od kose, dok brinetama odgovara nijansa svetlija od kose. Ako niste do sada radili na obrvama, preporučujemo da koristite puder za obrve kao osnovu. Mestima koja su ređa, dajte teksturu olovkom za obrve laganim potezima u smeru rasta dlake. Za dramatičniji izgled, gel za obrve ili krema naneti četkicom pružiće dugotrajniji efekat. Završite sa providnim gelom za obrve za celodnevno trajanje i spremni ste!

Pročitaj više o tome kako da oblikuješ savršene obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje od TikTok-a: 9 beauty proizvoda koji su postali viralni – sa razlogom!

Ako si aktivni korisnik TikToka, onda ćes sigurno voleti ove beauty proizvode...