Uradi sama: pune usne bez hirurških procedura

Zamisli samo - sočne, neodoljive, savršene usne koje odišu punoćom! Pa, ko bi mogao da im odoli? One su bjuti imperativ i simbol seksepila, zavode i plene, i ne, ne moraš primeniti nikakvo skupo, a ni bolno rešenje! Bez “plastičara”, filera, ubrizgavanja, samo osnovni makeup i par trikova koji će kao od šale stvoriti tvoje “nove” pune usne.

Piling

Eliminisanje mrtvih ćelija sa površine usana je prvi korak. Kažu da su posebno delotvorni pilinzi koji u sebi sadrže cimet i kafu. Osim što hidrira i hrani, cimet poboljšava protok krvi i samim tim čini usne punijim. Ne zaboravi da je posle pilinga obavezno hidriranje.

 

Precizno iscrtavanje

Prvo pravilo - olovka za usne ne bi trebalo da se vidi! Ako pređeš liniju usana ili promašiš nijansu izgledaćeš potpuno veštački, a sigurni smo da to ne bi želela da se dogodi! Zato, pre karmina za usne olovkom koju si prethodno naoštrila, pažljivo iscrtaj ivicu i to od sredine ka spolja, posebno naglašavajući kupidonov luk. Neutralne olovke, tek za nijansu, dve tamnije od prirodne boje usana su uvek najbolje rešenje.

Tekstura

Kako odabrati ruž za usne je pitanje svih pitanja, a sam trenutak kupovine ujedno označava i početak procesa uvećanja usana.

Ranijih godina mat karmin nije smatran najboljim rešenjem za volumiziranje, upravo zbog svoje teksture koja ima tendenciju da isušuje usne i samim tim ih učini manjim. Srećom, nove tehnologije su toliko napredovale da su sada i one mat formule dovoljno kremaste da usne dugo drže hidriranim, a pigment postojanim.

 

Nijansa je posebno važna

Ako se odlučiš za nude karmin za usne budi sigurna da ćeš istog trenutka stvoriti efekat punoće. Slično će se desiti i pri odabiru narandžastih i roze tonova, bez obzira da li je reč o onim svetlijim ili tamnijim. Ukoliko imaš izrazito tanke usne, bilo bi dobro da se zadržiš na sjajnim karminima bisernih nijansi, jer ćeš ih tako najlakše vizuelno povećati. Još bolje rešenje ćeš postići ako preko svog omiljenog mat ruža naneseš običan sjaj ili sjaj za usne sa hijaluronom.

Ombre look

Poznato je da tamniji ruževi smanjuju usne, ali ako baš ne možeš da im odoliš, posluži se malim trikom. Svetlija nijansa u središnjem delu, tamnija na spoljnom i tanak sloj sjaja na sredini donje i gornje usne, stvoriće izazovni ombre efekat koji će mamiti uzdahe.

 

Magični hajlajter za pune usne

Ma šta mislili, hajlajter ne služi samo za konturisanje lica. Njegova namena je višestruka, a posebno se dobro pokazao u situacijama kada želimo pune usne.

Najbolji mat ruževi u kombinaciji sa hajlajterom daće novu dimenziju tvojim usnama. Nakon što naneseš karmin, hajlajterom naglasi delove iznad gornje i središnji deo ispod donje usne. Sve dobro ublendaj i pripremi se za gomilu komplimenata!

Pročitaj još: Kako šminka i frizura mogu da učine da izgledaš mlađe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Giorgio Armani Rouge D'Armani Matte Lipstick

Povezane teme: šminka, crveni karmin, karmin, ruž, mat usne, Giorgio Armani

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi skincare trend koji je zaludeo svet-Glazed Donut trend, trik je u pametnim slojevima!

Želiš da ti koža sija, tu je novi skincer trend koji je zaludeo svet, u pitanju je Glazed Donut trend...