Uz par trikova izaberite idealan kompaktni puder

Kako biste saznale koji kompaktni puder vam najbolje pristaje, pre svega sa dermatologom morate proveriti koji je tip vaše kože. Kada utvrdite ovu polaznu tačku, onda je vreme za sledeći korak.

Žene koje imaju suvu kožu ne bi trebalo često da koriste kompaktne pudere jer će suvi predeli lica ipak više doći do izražaja.


Za dame koje imaju masniju kožu, kompaktni puderi poput L'Oréal Paris Infaillible Ultra-Matte su idealno rešenje. Oni će učiniti da vaš ten bude ujednačen i matiran za look bez prosijavanja.

Osim tipa kože, pri odabiru kompaktnog pudera treba obratiti pažnju i na to da se njegova nijansa stapa sa vašim prirodnim tenom.


Kompaktni puder nanosite širokom četkom ili sunđerastim aplikatorom koji dolazi u pakovanju uz njega.


Stavite kompaktni puder tako što ćete zahvatiti malu količina i naneti je ravnomerno na lice iznutra ka spolja. Kompaktni puder koristi sve više dama jer je veoma lagane teksture te ga ni ne osećate na licu. Ukoliko ga nosite tokom celog dana, veoma je bitno da proverite sastav pudera u slučaju da neki od sastojaka ne prija vašoj koži kako ne biste izazvale neželjene efekte.

Pročitajte još: 5 najčešćih grešaka koje pravimo sa tečnim puderom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infallible Ultra-Matte Powder

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up in the City predstavlja: Šta moraš imati u svojoj torbi ovog proleća

Make Up in the City ekipa je pripremila epizodu gde ćeš videti koji su to esencijalni proizvodi koje moraš imati u svojoj torbici gde god da si krenul...