Vikend u Francuskoj: 5 spa zamkova-hotela kao iz bajke

 

Chateau de la Messardière, Saint Tropez

Ovaj zamak iz 19.veka bio je porodični dom pre no je postao mesto razvratnih žurki koje su nekada pravili članovi francuskog visokog društva, dok je u hotel pretvoren kasnih osamdestih. Pored luksuznog enterijera i prostrane mediteranske bašte sa maslinovim drvećem, u hotelskom kompleksu nalazi se je i Akacija restoran sa pogledo na Pampelonne zaliv, a tu je i Valmont-Cing Mondes spa sa baštom u italijanskom stilu. Vrhunski tretmani uključuju sve što je u ponudi prestižnog kozmetičkog Brenda Swiss Valmont.

Domaine des Etangs, Limousin

Ukoliko ste oduvek želeli sopstveni zamak, onda upravo ovde treba da odsednete. Sa svega 8 soba, osećaćete se kao da je ovaj raskošni renovirani zamak iz 11.veka samo vaš, uključujući piktoresknih 2000 jutara zemlje i šuma prošatranih pašnjacima na kojima pasu krave. Sve je to upotpunjeno inventivnom francuksom kuhinjom mišelinovom zvezdom nagrađenog šefa Fabien Beaufoura I sasvim novim spa centrom čiji će tretmani lica učiniti vašu kožu vidljivo čistijom I sjajnijom.

Château de Bagnols, Beaujolais

Kada jednom stignete, nećete želeti da odete odatle. Okružen doteranim baštama I vinogradima, pedantno obnovljen zamak poseduje 27 kraljevskih apartmana koji obiluju viševekovnim šarmom : visokim tavanicama, originalnim kamenim kaminima, freskama iz 17.veka I raskošnim kitnjastim krevetima. Čitavih 400m2 spa centra takođe vredi posetiti, a naričito zbog personalizovanog jednočasovnog tretmana lica koji ovde  nude.

Châteaux d’Artigny, Loire Valley

Palata u belle époque stilu u blizini francuskog grada Tura, mesto je za vinske znalce : poseduje preko 20.000 vinskih selekcija u svojim podrumima. Smešten u 65 jutara tipično francuskih bašti, nudi tradicionalno francusko kraljevsko iskustvi u blizini  vinograda pore reke Loire. Na posedu je i spa čiji će maseri tačno znati kako da opuste vaše napete mišiće.

Saint James, Paris

Ako dolazite u Pariz I nemate vremena da istražujete mngo van prestonice, a opet bi ste želeli to ikustvo francuskog zamka. Onda ne brinite.  Zanimljivi hotel Saint James iz 19.vela, skriven iza zarbotenih vrata u tihoj ulici 16.distrikta, zadovoljiće svaki prohtev, a I njegov će spa. Preporučujemo Soin Orchidee Prestige tretman lica za podmlađujuće iskustvo koje ćete zapamtiti.

 

Registrujte se / Prijavite se