Vratite život svojoj kosi

San svake žena je da ima lepu, negovanu i sjajnu kosu. Iako se čini da danas uz sve proizvode za negu kose koji su dostupni na tržištu to i nije tako teško postići. Naime, s vremenom naša kosa  postaje slaba, krhka i beživotna.

 

Zaštita od topline

Peglanje i kovrdžanje vrućim uvijačima negativno utiče na vlažnost u folikuli dlake. Upravo je zbog toga bitno nanieti sredstvo za zaštitu kose od topline.

Pročitaj više o: Crna boja kao dnevni autfit: Tri kombinacije koje dame od stila predlažu za kraj leta

 

Pranje kose

Ono uklanja prirodna ulja s temena zbog čega kosa postaje suva i beživotna. Također, neka vaš izbor kod pranja kose budu nežni proizvodi koji neće iritirati kosu i uništavati je prejakim svojstvima. 

 

Hidratacija

Nedostatak vode u organizmu ubrzo će se odraziti i na vašoj koži i kosi. Stoga pijte dovoljno vode,minimalno 1,5 do 2 litra na dan. Vaša će vam kosa biti zahvalna. 

Pročitaj više o: Hit ove sezone: Poznate dame su ovim bojama pozelele dobrodoslicu jesenjoj sezoni

Ishrana

U prehranu biste trebali uvrstiti namirnice bogate gvožđem jer je ono dobro za vašu kosu, a ukoliko vam fali to će se negativno odraziti na stanje vaše kose te će ona izgledati beživotno.

Prirodne maske

Takođe, pripazite se maski iz kućnih radinosti. Naime, iako verujemo da je prirodno uvek najbolje, imajte na umu kako recepti naših baka nisu stvoreni za potrebe koje imamo danas. Proizvodi koji se nalaze na policama, a posebno oni za profesionalno korištenje, imaju kontrolisano, pa ponekad znaju biti bolji izbor.

Povezane teme: frizura, stil, moda

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da izabereš svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Leto je vreme za popularne muzičke festivale, otkivamo koji makeup look da izabereš da budeš primećena i u trendu ...