Vreme je za obrve

Iako su sada u modi guste i duge obrve, znajte da se ne treba uvek slepo pridržavati trendova. Obrve uokviruju make-up look pa ćete uz naše savete izabrati oblik koji savršeno pristaje formi vašeg lica.

1. Ovalno lice


Ovo je, kažu, savršeni oblik, te preterano oblikovanje ne igra veliku ulogu u ovom slučaju. Nežni uglovi, koji lagano "spuštaju" obrvu pri kraju, pravi su izbor za vas. Lice vam neće biti više ovalno, a nećete ni odavati skrivena osećanja baš "na prvu loptu". Od velikog značaja svim damama sa ovakvim obrvama je četkica, kojom će moći jednostavno i u svakoj prilici da po potrebi poprave oblik.

2. Okruglo lice

Lice će vam delovati manje okruglo ukoliko budete izbegavali oble obrve. Zaoštrite ih i tako "otvorite" oko i učinite lice manje okruglim. Za nešto upečatljiviji look, docrtajte blago obrve uz gornju liniju i bilo koja senka će vam magično pristajati.

3. Duguljasto lice


Ravne, horizontalne obrve su pravi izbor za vas. Činiće vase lice manje duguljastim i imaćete senzualan pogled. Poput klasične Parižanke, naglasite obrve i uparite ih sa crvenim usnama. Put do prodavnice na ćošku postaće šetnja svetskim modnim pistama!

4. Kockasto lice


Vaš cilj treba da postane sledeći: dostignite izražene, ali blago zaobljene obrve. Nećete se pokajati i upravo takve biće najbolji prijatelj naglašenoj bradi.

5. Srcasto lice


Učinite vaše lice nežnijim oblikovanjem obrva na ovaj način: zamislite da je centralna tačka brade dno srca, a obrve vrh. Debljinu procenite same prema sopstvenom karakteru, ali se trudite da vam obrve ne budu pretanke i blede. Neka one budu okvir vašeg lica.

6. Lice u obliku dijamanta

Najširi deo lica poželjno je suziti, a to ćete postići zaobljenim, stencils obrvama. Ovaj oblik preporučuje se i za mnoga srcasta lica, ali posebno je efektan kod "dijamantskog".

Bonus savet: Olakšajte sebi čitav proces ulepšavanja uz Brow Artist Xpert! Ovo je prva L'Oreal Paris olovka za definisanje obrva sa trouglastim vrhom. Ovo je savršen "2 u 1" proizvod jer osim što ćete boju učiniti intenzivnijom, četkicom ćete vrlo lako začešljati lukove i umiriti "neposlušne" dlačice. Praktično i fantastično!

Pročitajte više: Eyeliner saveti za prolećni dnevni look

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 102 Cool Blond

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 106 Greyish Brunette

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 107 Cool Brunette

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kakvu šminku treba da odabereš uz tvoj novi preplanuli ten

Osunčana i lepa koža je svakako najlepša uspomena sa letovanja. Otkrivamo ti koja šminka najbolje ide uz tvoj preplanuli ten....