Vreme je za obrve

Iako su sada u modi guste i duge obrve, znajte da se ne treba uvek slepo pridržavati trendova. Obrve uokviruju make-up look pa ćete uz naše savete izabrati oblik koji savršeno pristaje formi vašeg lica.

1. Ovalno lice


Ovo je, kažu, savršeni oblik, te preterano oblikovanje ne igra veliku ulogu u ovom slučaju. Nežni uglovi, koji lagano "spuštaju" obrvu pri kraju, pravi su izbor za vas. Lice vam neće biti više ovalno, a nećete ni odavati skrivena osećanja baš "na prvu loptu". Od velikog značaja svim damama sa ovakvim obrvama je četkica, kojom će moći jednostavno i u svakoj prilici da po potrebi poprave oblik.

2. Okruglo lice

Lice će vam delovati manje okruglo ukoliko budete izbegavali oble obrve. Zaoštrite ih i tako "otvorite" oko i učinite lice manje okruglim. Za nešto upečatljiviji look, docrtajte blago obrve uz gornju liniju i bilo koja senka će vam magično pristajati.

3. Duguljasto lice


Ravne, horizontalne obrve su pravi izbor za vas. Činiće vase lice manje duguljastim i imaćete senzualan pogled. Poput klasične Parižanke, naglasite obrve i uparite ih sa crvenim usnama. Put do prodavnice na ćošku postaće šetnja svetskim modnim pistama!

4. Kockasto lice


Vaš cilj treba da postane sledeći: dostignite izražene, ali blago zaobljene obrve. Nećete se pokajati i upravo takve biće najbolji prijatelj naglašenoj bradi.

5. Srcasto lice


Učinite vaše lice nežnijim oblikovanjem obrva na ovaj način: zamislite da je centralna tačka brade dno srca, a obrve vrh. Debljinu procenite same prema sopstvenom karakteru, ali se trudite da vam obrve ne budu pretanke i blede. Neka one budu okvir vašeg lica.

6. Lice u obliku dijamanta

Najširi deo lica poželjno je suziti, a to ćete postići zaobljenim, stencils obrvama. Ovaj oblik preporučuje se i za mnoga srcasta lica, ali posebno je efektan kod "dijamantskog".

Bonus savet: Olakšajte sebi čitav proces ulepšavanja uz Brow Artist Xpert! Ovo je prva L'Oreal Paris olovka za definisanje obrva sa trouglastim vrhom. Ovo je savršen "2 u 1" proizvod jer osim što ćete boju učiniti intenzivnijom, četkicom ćete vrlo lako začešljati lukove i umiriti "neposlušne" dlačice. Praktično i fantastično!

Pročitajte više: Eyeliner saveti za prolećni dnevni look

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 102 Cool Blond

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 106 Greyish Brunette

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert 107 Cool Brunette

  Poručite odmah

Povezane teme: oči, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City ti predstavlja Noć veštica

Ova epizoda serijala Makeup in the City donosi ti zombi apokalipsu! Ne samo što je look zastrašujuć, već je i izrazito realan – čak su se i Dunja i Pa...