White eyeliner - yes or pass

Beli ajlajner je svakako jedan od nezaobilaznih makeup proizvoda ove sezone. Ako želite da ispratite beauty trendove i zagarantovano postignete svež i odmoran izgled očiju, u svakom trenutku ga morate imate u neseseru!

Nekada je crni ajlajner bio must, a danas rame uz rame sa njim stoji i beli. Kako godine prolaze, on postaje sve zastupljeniji u svakodnevnom šminkanju, ali bez obzira na očigledne benefite koje donosi, veliki broj žena se i dalje ne odlučuje za njegovu kupovinu i primenu. Da li za to postoji opravdan razlog ili je u pitanju samo nedostatak hrabrosti da se iskorači van zone konfora, pokušaćemo da otkrijemo u narednim redovima…

Beli ajlajner kao kozmetički multipraktik

Da li znate bolji metod za “uklanjanje” posledica umora i neprospavanih noći od belog ajlajnera nanetog na unutrašnju ivicu donjeg kapka, tzv. vodenu liniju? Taj potez čini čuda za vaše oči, jer stvara iluziju da su krupnije i budne, a to je ključ neodoljivog pogleda! Osim toga, beli ajlajner osvežava celo lice, ističe i posvetljuje boju oka i odlično se uklapa uz senke svih tekstura.

Njegova posebna vrednost se ogleda u činjenici da pristaje apsolutno svima bez obzira na oblik ili boju očiju, kose i tena. Naročito je popularan leti, jer na preplanulom licu stvara magiju! Lako se kombinuje sa crnim, plavim ili bilo kojim drugim ajlajnerom, pa će njegovo korišćenje značiti otvaranje prozora u novi svet mogućnosti i kombinacija na vašim očima.

Od “greške” do drame

Rukovanje belim ajlajnerom ne zahteva preveliku spretnost, za razliku od crnog koji podrazumeva viši nivo preciznosti. Ako pogrešite, ništa strašno! Samo se opustite i korekciju “greške” pretvorite u potpuno neverovatan, dramatičan look. Liniju možete spontano razmazati ili je naneti preko celog gornjeg kapka, a potom uzmite svoju omiljenu kremastu gel senku. Četkicom ili kažiprstom nežno blendajte kako biste maksimalno ujednačili sloj i stvorite pravu eksploziju boja. Ovakav eye makeup će duže trajati, a od nabora na kapcima neće biti ni traga. Preporučujemo vam da koristite veoma postojane senke, one koje su bogate pigmentom i koje se lako nanose.

Lifting pomoću makeup-a

Beli ajlajner će vam pomoći da vizuelno “podignete” oči i učinite ih krupnijim. Odličan je saveznik i u podizanju obrva, a sve što bi trebalo da uradite je da pratite njihovu prirodnu liniju. Ukoliko želite izrazito dramatičan izgled, ajlajner nanesite od mesta na kom počinje luk, pa sve do kraja njegovog kraja.

Veće usne

Broj trikova u šminkanju u kojima beli ajlajner možete koristiti umesto čarobnog štapića je neograničen. Želite da “povećate” usne? Nema problema, može! Naglasite gornju usnu tako što ćete na samoj ivici kupidonovog luka ajlajnerom izvući tanku belu liniju, a potom sve dodatno začiniti mrvicom hajlajtera. Kada na usne dodate svoj omiljeni ruž, biće kao stvorene za ljubljenje!

Modifikovani cat eye

Izvucite ajlajner iznad gornjih tepavica i napravite “krilo”, a potom četkicom za senke nežno razmažite liniju koju ste naneli iznad trepavica. Za one koji vole da eksperimentišu, predlažemo obrnuti cat eye koji ćete dobiti iscrtavanjem jake linije ispod donjih trepavica, i naravno, uobičajenim izvlačenjem “krila”. Za potpuni iskorak u svojoj makeup rutini, iscrtajte tanku liniju ispod trepavica, ali samo na jednoj polovini donjeg kapka, i to spoljnoj.

Belim ajlajnerem možete osvežiti i smokey eye look tako što ćete na gornjim kapcima, tik iznad crnog ajlajnera, naneti tanku belu liniju i “krilo”. Nastavite sa gradacijom senki i blendanjem vodeći računa da bela linija, koliko god da je to moguće, ostane čista.

Ukoliko uživate da eksperimentišete sa ajlajnerom, pročitajte i: Mat tečni ruž kao ajlajner

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Eyeliner Lasting Drama Light White Luster

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

    Poručite odmah
  • Maybelline Color Tatoo

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči, trend, stil, moda, tutorial

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koje nam diktiraju društvene mreže

Makeup je u 2022 godini doživeo pravu renesansu, šta nas to uzbudljivo čeka u 2023 godini...