Zablistajte na proleće: Našminkajte se kao ove poznate dame i nećete pogrešiti

Mnoge modne kuće za predstojeću sezonu predstavile su novi način šminkanja, a ukoliko želite da sada budete u korak sa novim trendovima, primenite neki od ovih saveta.

Trend koji je zaludeo Holivud zakucao je i na naša vrata. Pravilo glasi: naglasite samo jedan segment lica - usne, jagodice ili oči na vama je da odaberete.

Naglašene usne: Besprekorno čisto lice sa vrlo malo rumenila, oči vrlo jednostavno definisane ajlajnerom i usne koje dolaze u prvi plan zahvaljujući jarkoj boji karmina, najbolje crvenoj u nekoj od nijansi koje vam odgovaraju.

 

Pevačica Nevena Božović često se šminka prema ovom pravilu i ističe samo jedan deo lice. Ovoga puta odlučila se za usne. Na njih je nanela jarko crveni mat karmin, koji je savršeno istakao njen svetli ten i plave oči. Ukoliko ste i vi svetle puti, jarki karmin je prava stvar za vas.

 

Oči zavodnice: Akcenat se stavlja na seksi pogled gde se biraju senke vrlo tamnih nijansi – najbolje su crna ili tamno siva, dok drugi delova lica ostaju neutralni.

 

 

A photo posted by Sofija_Milosevic (@sofiamilo_) on

 

Dama koja je akcenat stavila na oči jeste manekenka Sofija Milošević. Tamno siva senka, oči uokvirene maskarom na gornjim i donjim trepavicama i nezaobilazni alajner, pun su pogodak. Lice je blago konturisala, a usne ostavila potpuno prirodnim. 

Ukoliko želite još više da našminkate oči, prepišite stil od glumice Kaline Kovačević i nećete pogrešiti. Tamno siva senka na kapcima i mačkasto izvučen alajner pun su pogodak za večernje kombinacije. Usne u boji breskve i blago rumenilo još više ističu jako našminkane oči.

 

 

Nežna lepotica : Šminka treba da bude blaga, da deluje kao da je skoro nema i to daje senzualan i nežan izgled. Puder se stapa sa prirodnim tenom, svetlucavi bronzer će vas ozariti i izgledaće kao da vas je sunce obasjalo. 

 

A photo posted by Nataša Bekvalac (@bekvalceva) on

 

Za ovakav look se odlučila pevačica Nataša Bekvalac, koja je istakla jagodice. Svetlucavi bledo rozi bronzer odličan je izbor za plavuše i svetlije dame, koji će istaći jagodice i konture lice, dok su drugi delovi lica neutralno našminkani. Izgledaćete kao da ste okupani sunčevim zracima, a tu mesta za grešku nema.

 

Povezane teme: šminka, poznati, trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

CC krema ili BB krema, pitanje je sad!

Pravo je vreme da obnoviš torbicu za šminkanje i osvežiš je proizvodima prilagođenim sunčanom periodu, bila to BB krema ili CC krema. A mi ti okrivamo...