Zablistajte na proleće: Našminkajte se kao ove poznate dame i nećete pogrešiti

Mnoge modne kuće za predstojeću sezonu predstavile su novi način šminkanja, a ukoliko želite da sada budete u korak sa novim trendovima, primenite neki od ovih saveta.

Trend koji je zaludeo Holivud zakucao je i na naša vrata. Pravilo glasi: naglasite samo jedan segment lica - usne, jagodice ili oči na vama je da odaberete.

Naglašene usne: Besprekorno čisto lice sa vrlo malo rumenila, oči vrlo jednostavno definisane ajlajnerom i usne koje dolaze u prvi plan zahvaljujući jarkoj boji karmina, najbolje crvenoj u nekoj od nijansi koje vam odgovaraju.

Pevačica Nevena Božović često se šminka prema ovom pravilu i ističe samo jedan deo lice. Ovoga puta odlučila se za usne. Na njih je nanela jarko crveni mat karmin, koji je savršeno istakao njen svetli ten i plave oči. Ukoliko ste i vi svetle puti, jarki karmin je prava stvar za vas.

 

Oči zavodnice: Akcenat se stavlja na seksi pogled gde se biraju senke vrlo tamnih nijansi – najbolje su crna ili tamno siva, dok drugi delova lica ostaju neutralni.

 

 

Dama koja je akcenat stavila na oči jeste manekenka Sofija Milošević. Tamno siva senka, oči uokvirene maskarom na gornjim i donjim trepavicama i nezaobilazni alajner, pun su pogodak. Lice je blago konturisala, a usne ostavila potpuno prirodnim. 

Ukoliko želite još više da našminkate oči, prepišite stil od glumice Kaline Kovačević i nećete pogrešiti. Tamno siva senka na kapcima i mačkasto izvučen alajner pun su pogodak za večernje kombinacije. Usne u boji breskve i blago rumenilo još više ističu jako našminkane oči.

 

Nežna lepotica : Šminka treba da bude blaga, da deluje kao da je skoro nema i to daje senzualan i nežan izgled. Puder se stapa sa prirodnim tenom, svetlucavi bronzer će vas ozariti i izgledaće kao da vas je sunce obasjalo. 

 

Za ovakav look se odlučila pevačica Nataša Bekvalac, koja je istakla jagodice. Svetlucavi bledo rozi bronzer odličan je izbor za plavuše i svetlije dame, koji će istaći jagodice i konture lice, dok su drugi delovi lica neutralno našminkani. Izgledaćete kao da ste okupani sunčevim zracima, a tu mesta za grešku nema.

 

Povezane teme: šminka, poznati, trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...