Zaštita od sunca za početnike

Stiglo nam je leto... Čarobno, vrelo i sa puuuno sunca! Mnoge žene misle da ih zraci sunca „love“ samo kada su na moru i kada provode sate i sate sunčajući se. Kada bismo pitali koliko vas svakodnevno koristi kreme sa zaštitnim faktorom, sigurni smo da bi samo par ponosno podiglo ruke.

Svaki put kada idete na posao, u šetnju ili do prodavnice, vi ste izloženi uticaju sunčevih zraka. Korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom je veoma važno ako želite zdravu i negovanu kožu. I zaista, koliko god volele leto i sunce, UV zraci mogu negativno uticati na zdravlje kože i njen celokupan izgled.

S toga, za vas smo pripremili kratak priručnik za svakodnevno korišćenje krema za sunčanje.

Šta se prvo nanosi – krema za sunčanje ili šminka?


Odgovor je jednostavan – UVEK se prvo nanosi krema sa zaštitnim faktorom. Neke devojke se uzdaju u zaštitu koju osigurava tečni puder ili BB krema, pa često i ne nanose kremu za sunčanje. Mi se slažemo da ovi proizvodi zaista imaju funkciju zaštite, ali verujte, to nije dovoljno da se štitite od jakog letnjeg sunca.

Zato, neka vaša jutra počnu nežnim umivanjem lica (L'Oréal Paris Pure Clay gelovi za umivanje su naša preporuka za svaku sezonu), a nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu i kremu sa zaštitnim faktorom koja odgovora vašem tipu kože. Ako još uvek niste sigurne koji proizvod izabrati, najbolje je da se posavetujete sa dermatologom i zajedno sa njim pronađete proizvod koji će vam u potpunosti odgovorati.

Kako izabrati?


Kao što smo već rekli, najbolje je da se pri izboru kreme sa zaštitinim faktorom posavetujete sa stručnjakom, a mi ćemo vam ovom prilikom dati samo par saveta koji vam svakako mogu biti od koristi.

Prvenstveno, obavezno obratite pažnju na sastav proizvoda. Potražite neke od sastojaka koji su vrlo delotvorni u zaštiti od UV zračenja kao što su titanium dioxide, zinc oxide i avobenzon. Kada napokon pronađete kremu koja vam odgovara, nemojte je štedeti. Koristite puno kreme i svaki put dobro utrljajte, vodeći računa da vam vrat i delovi oko ušiju ne ostanu nenamazani.

Više puta na dan – da ili ne?


DA! Preterano znojenje, plivanje, umivanje... Sve ovo skida nevidljivu zaštitu sa vašeg lica. Zato nije dovoljno da samo jednom u toku dana nanesete kremu za sunčanje. Veoma je važno da stavljate često kremu, čak iako na etiketi piše da je vodootporna. Tako ćete svojoj koži obezbediti dovoljno hidratacije, svežine i, što je najvažnije, neprocenjive zaštite od sunca.

Više na: Kako da pripremite kožu za leto by Dunja Jovanić 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Purifying Cleansing Gel

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

Povezane teme: leto, zaštita od sunca

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 5 najprodavanijih Kiehl’s proizvoda

Kiehl’s je legendarni njujorški proizvođač visokokvalitetnih proizvoda za negu kože i kose, koji je cenjen među ljubiteljima skincare proizvoda širom ...