Zašto je bitno koristiti bazu/prajmer za oči? by @imfashionbabe

Pre nekoliko dana sam pisala o tome šta je ustvari prajmer i zašto ga koristimo, što možete pročitati ovde, a danas ćemo pričati konkretno o bazi za oči.

Prajmer ili baza za oči ima sledeće namene:

- Povećava intenzitet/ pigment senke koju nanosimo

- Produžava trajnost proizvoda nanetih na kapak

- Sprečava taloženje proizvoda u pregibu oka i pomeranje senki u toku dana

Nakon meseci i meseci isprobavanja različitih prajmera za oči, odustala sam i prestala sam da koristim bilo kakav prajmer pre senki, jer nisam videla neki specijalan efekat. I onda sam jedan dan sasvim slučajno nanela Maybelline Affinitone korektor na ceo kapak i to setovala puderom u prahu (što sam naravno naučila na YouTube-u). Puder u prahu ili kamenu nakon korektora je obavezan korak jer u slučaju da ne setujete korektor, senke neće hteti da se blenduju.

Prvo što sam primetila jeste da su senke u startu bile mnogo intenzivnije zato što je korektor malkice svetliji od boje mog kapka i na taj način boje senke bolje dođu do izražaja. Zatim, tokom čitavog dana, senka mi nije mrdala, niti mi se skupljala u pregibu oka, i nije mi se desilo da mi senka u toku dana promeni boju,a što mi se dešavalo pre toga.

Od tada, uvek koristim ovaj trik sa korektorom kao prajmerom za senke.

Em je jeftiniji od svakog prajmera, em ima bolji efekat. Ono što sam naučila od Đikija tokom snimanja serijala Make Up In The City, jeste da kao prajmer možete koristiti i masnu senku u bež boji, kao što je Maybelline Color Tattoo u boji Creme de Nude. I princip je isti. Prvo stavite ovu krem senku, setujte je puderom i onda se igrajte sa senkama!

Do narednog čitanja,

Du Yo

Pročitajte još: Šminkanje na brzinu by @imafashionbabe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Concealer

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Fit Me Compact Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna da uz pomoć novog makuep trenda oživiš svoju omiljenu Barbi lutku iz detinjstva?

Nakon što je objavljen zvanični trejler za film "Barbi", interent je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je reč...