Zašto je toliko važno skidanje šminke - svakog dana?

Koliko puta si u krevet otišla a da nisi skinula šminku? Sudeći po eksperimentu koji je sprovela Mail Online lifestyle novinarka Ana Pasgrov u Velikoj Britaniji, neskidanje šminke noću tokom mesec dana može učiniti da tvoja koža izgleda 10 godina starije! Ali ako to nije dovoljno da te podstakne na akciju, onda evo liste koja kaže zašto čišćenje i hidriranje kože lica  svake večeri nije samo marketinški trik koji su osmislile kozmetičke kompanije da ti prodaju sredstva za skidanje šminke.

 

  • Ne samo da će spavanje sa šminkom isušiti tvoje lice, takođe će ubrzati pojavljivanje bora – suva koža je manje elastična.
  • Nečišćenje i nehidriranje kože na odgovarajući način vodi ka širim porama u koje se prljavština lako zaglavi, čineći kožu grubom i masnom.
  • Tvoje će trepavice činiti krtim.
  • U slučaju Ane Pasgrove, njena koža je zaista istrpela i gore “Pojavile su mi se male bele ciste oko trepavice i moja je koža bila toliko suva i zategnuta, da sam se osećala kao da nosim masku. Vikendom su mi drugarice govorile da izgledam umorno”

 

 

 

Zato ukoliko želite da izgledate najbolje moguće, sa ili bez šminke, nema tajni. Koliko god da je dug bio dan i koliko god da ne želiš da te partner vidi bez šminke pre odlaska u krevet, moraš se pobrinuti o svojoj koži i tu nema dileme. Dnevna šminka, sve i da je to linija ajlajnera, mora da se skida -svakog dana.

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vichy Purete Thermale 3 in 1

    Poručite odmah
  • Garnier Micellar Cleansing Water

  • Biotherm Biosiurce Eau Micellaire

Povezane teme: nega

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tretman sa efektom pilinga za obnavljanje kože za 7 dana

Piling je neophodan koži kako bi sa nje uklonili mrtve ćelije i pripremili kožu za ostale proizvode za negu kože i za šminkanje. ...