Zašto konturišemo lice?

Šta je zapravo, konturisanje? Konturisanje je davanje oblika predelu lica i naglašavanje strukture lica kroz šminku. To je igra svetlosti i senke, i pravljenje senke na licu u cilju naglašavanja prirodne lepote.

Verovatno ste bar jednom prokomentarisale da ste sebi lepše kad pocrnite, i nikako se isti efekat ne može postići sa par nijansi tamnijim tečnim puderom u odnosu na našu kožu, to je velika zabluda i greška koju sam i ja nekada pravila. Nakon što odaberete pravi puder za vas, i pravu nijansu (puderom napravite liniju od obraza ka vratu, i ona nijansa koja se kod vilične kosti najbolje slaže sa vašom bojom tena je nijansa za vas), konturisanjem činite da izgledate lepše, naglašavate vašu prirodnu lepotu i izgledate preplanulo. Ono što je jako bitno jeste da konturisanje treba izgledati što prirodnije!

Nikako ne konturišite vaše lice rumenilom ili sedefastim bronzerom. Sedef je za haljajter, a za konturisanje se služite mat nijansama.

Vodite računa i o tonovima, ne koristite isuviše tamnu nijansu za konturisanje ukoliko ste veoma svetle puti. Tada možete u tu namenu odabrati i puder za par nijansi tamniji.

Pogotovu za početnike, mnogo je lakše da koriste kremaste proizvode za konturisanje, jer će ih lakše ublendati i stopiti u prirodan izgled tena.

 Maybelline - ov Master Contour V-Shape Duo Stick je 2 u 1 proizvod, idealan za lako i brzo konturisanje. Ovo je stik koji se sastoji iz hajlajtera i tamnijeg dela, za isticanje kontura. Svetlija boja se nanosi na delove lica koje želite da istaknete, a tamnijom bojom oblikujete vaše lice. Možete blendati četkicom ili prstima.

I još jednom, ne zaboravite da dobro izblendate i ujednačite linije kontura. Možete koristiti i bjuti blender.

 

Povezane teme: šminka, trend, stil

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Konačno smo testirali tečni puder u kamenu koji je oduševio žene širom sveta!

Šta znamo i mislimo o novom L’Oréal Paris Infaillible 24h Fresh Wear tečnom puderu u kamenu...