Zašto moraš isprobati grafički ajlajner

Proleće je savršeno vreme za promene, što naravno važi i za makeup. Ako su ti prva asocijacija na novo godišnje doba pastelne boje na kapcima, romantičan i nežan look, imamo novost za tebe – prevarila si se! Došao je trenutak da isprobaš nešto smelije, upadljivo, čak i drsko! Oči naglašene crnim grafičkim ajlajnerom biće apsolutni hit ove sezone!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Efektno i smelo – za divljenje!

Jaka crna linija upotpunjena zanimljivim grafičkim detaljem, uneće drastičnu promenu u tvoju noćnu šminku.

Možeš izvući liniju pod pravim uglom, a trouglasti oblik na kapku popuniti crnim gelom.

Grafički look može da osveži klasični cat eye, a samo jedna tanka linija iznad pregiba kapka, učiniće da izgledaš moćno, samouvereno i iznad svega - seksi.

Pre nego što se upustiš u ovu avanturu, na kapke obavezno nanesi prajmer kako bi šminka preko cele večeri ostala netaknuta, a onda dopusti svom kreativnom biću da dođe do izražaja! Izvuci nekoliko linija blizu ivice gornjeg kapka ili dve linije u Kleopatra stilu. Za postizanje mačkastog izgleda, potrudi se da kraj linije umesto oštrih ivica bude četvrtast.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Upadljive oči, a šta ćemo sa ostatkom look-a?

Akcenat je na kontrastu između iscrtanih očiju i čiste, gotovo nenašminkane kože. Zato je za grafički stil važno da ostatak šminke bude sveden na minimum. Mat karmini neutralnih, koralnih ili roze tonova, uz blago rumenilo na obrazima, biće sasvim dovoljni. Deblje “neposlušne” obrve sjajno pristaju uz ovaj look, baš kao i efekat vlažne kože uz malo konturisanja i posvetljivanje ključnih tačaka na licu.

Takođe, nije zgoreg pomenuti da ovakav makeup najbolje ide uz kosu podignutu u visoki konjski rep ili punđu. Ukoliko se opredeliš za puštenu kosu, bitno je da ona bude ravna, nikako loknasta. Talasi asociraju na romantiku i nežnost, pa se definitivno ne uklapaju uz ovu avangardnu i oštru kreaciju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Ajlajner prema obliku očiju

Krupne oči je potrebno izdužiti, zato nanesi ajlajner na gornji kapak, a zatim produži liniju za oko jedan centimetar (ka spolja).

Sitne oči podrazumevaju da je fokus na spoljašnjim uglovima, zato izvlači liniju ka slepoočnici i blago je uvijaj na gore. Ako imaš ovakve oči cat eye će biti idealno rešenje.

Uvučeni kapci zahtevaju izvlačenje tanke crne liniju što je moguće bliže ivici trepavica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Ajlajner za spuštene kapke mora biti intenzivno crn, a linija široka i smeštena duž ivice gornjeg kapka (celom dužinom).

Za široko razmaknute oči važno je povući tanku liniju uz gornju ivicu oka, celom dužinom, a na donjem kapku samo na jednoj trećini ukupne dužine (spoljnoj).

Preblizu smeštene oči razdvojićeš naglašavanjem spoljnih uglova oka, od sredine zenica (i na gornjem, i na donjem kapku), a potom zavijanjem luka na spoljnoj ivici. Unutrašnje uglove koriguj belom olovkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Cake koje garantuju uspeh

Četkice sa oštrim vrhom obezbediće ti veću preciznost pri iscrtavanju različitih oblika. Iako tečni tuševi najlakše klize po koži, oni zahtevaju i najveću preciznost. Gel pruža dugotrajan efekat, ali je takođe namenjen nešto vičnijim damama. Ukoliko nisi previše vešta, možeš ajlajner u olovci.

Iako je preciznost važna, ne treba težiti savršenstvu, jer će se grunge stil sjajno uklopiti sa minimalističkom šminkom i usnama boje mesa. Spoljne špiceve “smekšaj” suvom četkicom kako bi dobila misteriozan, a opet ne previše strog pogled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Ako nemaš mirnu ruku, koristi trouglasti sunđer za nanošenje šminke. Pomoću njega iscrtaj linije u uglovima kako bi obe strane bile jednake, a oči simetrične.

Grafički ajlajner na očima biće tvoj glavni adut ovog proleća!

Pročitaj još: Top 10 proizvoda za šminkanje očiju za početnike

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Poručite odmah
 • YSL Rouge Volupte Shine 30

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Superstay Pro Tool Foundation Stick

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Away We Glow Liquide Booster

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Poručite odmah
 • Lancôme Ombre Hypnose Intense 24H 01

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, formalna šminka, ajlajner, oči, trend, večernja šminka, obrve, tutorial, Lancome, smoky eye, cat eye, Loreal Paris, Maybelline New York, prajmer, NYX

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ove frizure obeležiće proleće

Opuštena atmosfera koje lepše vreme donosi, inspiriše nas da se okrenemo jednostavnim, ali chic frizurama...