Zašto volimo senke + sjajni trikovi by @anastasijastasha

Oduvek sam obožavala senke i smatram da su one najzanimljivije kada je šminkanje u pitanju jer nas najviše inspirišu daa budemo kreativne i invetivne, prosto rečeno, sa njima najviše možemo da se igramo i eksperimentišemo, mešamo boje i nijanse... Evo i nekih mojih trikova i saveta koji će vam olakšati nanošenje senki i zahvaljujući kojima možete doći do besprekornog izgleda vaših očiju.

1. Prajmer

Sada već mnoge od nas koriste bazu za puder, ali i prajmer za senke je veoma moćno oružje kada je šmnka u pitanju, i rešava probleme kao što su zamašćeni ili izborani kapci, i ono najbitnije zahvaljujući bazi za senke, senke će trajati duže, neće se razmazati ili izbledetii i izgledaće bolje. Ukoliko nemate bazu, koristite umesto nje gušći korektor.

 
2. Četkice

Svako ko voli senke treba da investira u bar jednu dobru četkicu za njihovo nanošenje, jer je razlika neuporediva. Ono što dodatno čini da vaša senka izgleda fantastično je upravo četka za blendovanje. 

3. Konturisanje oka 

Ukoliko želite wow efekat, isprobajte čuvenu "cut crease" metodu, ili jednostavno, konturisanje oka. Ovde je pregib oka oštro naglašen, koriste se boje koje su u kontrastu i linije su oštre i jasne. Ovom metodom se oči posebno istaknu, pogotovo ako nemate prirodno definisane kapke.

4. Bela senka

U mom šminkanju, bela senka je neizostavna. Koristim je često i umesto hajlajtera, i obavezno kao bazu za ostale senke. Na ovaj način, ostale boje senki biće više naglašene. Kada je nanesem ispod krajeva obrva, moje obrve deluju kao da su dignute više, i vizuelno zategnem lice. Najbitnije je sve to dobro ublendati i stopiti sa ostalom šminkom.

Jedna od mojih trenutno omiljenih paleti je  Maybelline The Blushed Nudes. Ima predivne boje, velika je a staje mi u svaki neseser i ima moju omiljenu belu senku, koja je više mat, ali sa blagim sjajem. Pored ove boje, ima ih još 11 senki i sve su složene u dva reda, u lagano plastično pakovanje. Senke se lako nanose i odlično blendaju, i vrlo su pigmentisane, a boje su neutrlne i nežne, pa se mogu koristiti i za dnevni make up. Paleta ima kombinaciju mat i sjajnih nijansi, dugo traju na kapku, posebno uz bazu.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • The Blushed Nudes Maybelline New York

    Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Guste trepavice, Jumbo volumen, brzo i jednostavno u dva koraka. Koja nam to inovacija veštačkih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a?

Koja nam inovacija veštačkih trepavica stiže od NYX Professional Makeup-a? Da li ste spremni za Jumbo volumen na vašim trepavicama...