Zašto žene vole ruževe za usne

Istorija ruževa datira hiljadama godina unazad, kada je po predanju sumerska kraljica Šubad, svoje usne bojila smesom belog olova i usitnjene crvene stene.

 


Ova smesa je njene usne činila neodoljivim. Šminkanje i uopšte bojenje kože bili su slabost žena Egipatske imperije. Čak je i za muškarce bilo savršeno prihvatljivo da koriste šminku.

Ruževi su u Egiptu bili najrazličitijih boja - od crvenih, roze, pa čak i crnih. U Rimu su žene bojile svoje usne plodovima duda ili crnim vinom, odnosno bilo čime što je moglo da promeni boju njihovih usana. 
 

 

 


Prvi karmin, koji je najbliži onima koje danas poznajemo pojavljuje se na Bliskom Istoku, gde su crvene usne označavale visok društveni status. 
 

Karmin kojim se najčešće opisuje suština ženske duše je crveni karmin. U prošlosti, crveni karmin je bio simbol promiskuitetnosti a kasnije postaje simbol Holivudskog glamura. Crveni karmin je naj-klasičnije oružje svake žene kojim ona pokorava sve oko sebe.
 

 

 


I do dan danas kozmetička industrija ne prestaje da nadograđuje i usavršava kvalitet ruževa. Svaka žena može pronaći svoju boju, teksturu i efekat koji joj odgovara i upravo to je ono što ruževe čini omiljenim proizvodom svake žene. 
Ako želiš da obojiš svoj osmeh, predlažemo ti Maybelline i L’Oreal karmine, koji su stvoreni da naglase tvoju individualnost. 
 

Pročitaj više: Kako da bilo koji sjajni karmin pretvorite u mat ruž za usne​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Color Sensational Pleasure Me Red

    Poručite odmah
  • Color Riche by L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: crveni karmin, karmin, ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi kriterijum za odabir idealnog mat ruža: horoskopski znak!

Ono si što nosiš u sebi, a sada ti se pruža prilika da vođena svojim horoskopskim znakom odabereš nijansu mat ruža kao stvorenu za tebe ...