Zavodljive i krupne oči u samo 5 koraka

Zavodljiv, topao, snen, misteriozan, prodoran… Sve su to epiteti kojima možemo opisati jedan isti pogled. On topi, on intrigira i ima moć da potpuno transformiše lice. Zato su krupne oči ideal skoro svake žene. Da bi ga ostvarila, potrebno je samo da slediš naše savete.

 

1. Sakrij podočnjake

Ni najbolja maskara neće biti dovoljna ukoliko zaboraviš da prekriješ podočnjake. Oni su odraz umora, a osim što licu dodaju godine i oduzimaju svežinu, podočnjaci ujedno “umanjuju” oči. Važno je da odabereš korektor u odnosu na boju svog tena, dakle za nijansu svetliji.

2. Izaberi krejon

Na kornji kapak, tik uz trepavice, iscrtaj liniju crnim, ili još bolje sivim ili braon krejonom, a potom je blago razmaži čistom četkicom ili štapićem za uši, kako bi ublažila njenu oštrinu. Kremasto belom olovkom iscrtaj vodenu liniju, jer ćeš na taj način stvoriti iluziju da je oko veće i otvorenije. Istu olovku možeš naneti i na unutrašnji ugao gornjeg kapka. Osim bele, slobodno koristiti i neke druge svetle nijanse, bez obzira da li se radi o krejonu ili o ajlajneru.

 

3. Paleta senki

Iz palate, izaberi dve nijanse iste boje senke. Svetliju nanesi na celu površinu gornjeg kapka do obrva (boja slonovače, beć, svetlo siva, svetlo smeđa…), a tamniju na sam prevoj. Zapamti da svetlije senke uvek bolje otvaraju pogled. Ona tamnija može biti iste boje kao što je olovka. Blago ih ublendaj kako bi postigla postepeni prelaz iz boje u boju. Bez obzira da li si se odlučila za smokey eye ili prefinjeni ombre, zapamti da je cela mudrost upravo u finom nijansiranju i prelasku iz najtamnije u najsvetliju nijansu.

4. Maskara stvara magiju

Ako želiš krupne oči, ovo je sigurno najvažniji korak, jer upravo taj spoj boje i trepavica, običan pogled pretvara u magiju! Za početak, uvijačem podigni trepavice, kako bi maksimalno otvorila oko, a potom nanesi jedan do dva sloja najbolje maskare za volumen. Previše slojeva na trepavicama može imati kontraefekat, jer se pod “težinom” oči blago zatvaraju. Da se to ne bi dogodilo imaj na umu da su Maybelline maskare i Loreal maskare spas, naročito ako koristiš fleksibilne četkice. Njima ćeš brzinom svetlosti stići do onih najsitnijih i najnepristupačnijih dlačica u uglovima oka, a svaka će biti pojedinačno naglašena intenzivnim i veoma postojanim crnim pigmentom. Ako si sklona iritacijama ili nosiš sočiva, maskara za osetljive oči je najbolje rešenje.

 

5. Sve začini hajlajterom

Na kraju, preostaje samo taj “final touch” hajlajterom i to u unutrašnjim uglovima očiju i ispod donje linije obrva. Tako će tvoje oči dobiti poseban sjaj i delovaće dosta krupnije. Rozikasti podton kože, zahteva tople ružičaste tonove hajlajtera, a žućkasti i maslinasti podton, traži zlatne nijanse. Pravilan izbor hajlajtera učiniće da oči budu dodatno naglašene, a celokupan look još prefinjeniji.

Pročitaj još: Makeup trikovi za svež izgled lica

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Orêal Paris Unlimited Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, oči, tutorial, korektor, smoky eye

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li je ovo proizvod koji može sve? Testirali smo Maybelline New York Instant Perfector 4 u 1!

Instant Perfector 4 u 1 bi mogao da nam skrati mnoge makeup muke...