Ženska šaputanja o maskari – trikovi koji se prenose sa kolena na koleno

IStock

 

Gledaj i uči 

“Kada si u drugom razredu srednje škole, svaki izlazak u grad vikendom je pravi mali praznik. Ok, u tim godinama baš I ne znaš meru – rumenilo prejako, ajlaner krivudav, a krejon za usne potpuno pogrešan, a ruke se tresu kad treba staviti maskaru. “ – seća se Maja svojih srednjoškolskih muka.  Zato je taj savet starije sestre došao u pravom trenutku:

“Pomeraš četkicu sitnim pokretima levo desno dok izvlačiš ka gore. A ako se slepe, odvajaš ih samim vrhom četkice, samo ga prethodno očisti o ivicu maskare. I kad se malo osuši, predji još jednom samo preko vrhova, to će ih dodatno produžiti”

I gle! Nije ni znala da ima tolike trepavice!

Dobra maskara zlata vredi

U tinejdžerskim godinama svaki ti je komad šminke pravo malo blago. Jeleni je negovana tetka na poklon donela novu maskaru, njenu omiljenu, namignuvši “...zlata vredi”. I stvarno je tako. Trepavice nikad do tada nisu bile tako guste I dugačke. Zlata vredi dobra maskara, ali vredi i pravi savet iskusnijih dama.

IStock

Pokvasi četkicu!

Predložila je Bojani koleginica s posla, na pauzi za kafu, kada joj se ova požalila da joj je maskara pri kraju, a kraj je i meseca, pa je do plate i kupovine nove ostao je još koji dan….“Samo pokvasi četkicu i umoči. Razrediće je I poslužiće za još koji put “, saopštila joj je poluglasno, kao da odaje najveću tajnu univerzuma.

“Ljubavi, izgledaš kao zombi”

Obaveznom skidanju šminke pred spavanje Saru je naučila mama, preteći uvek nekim neviđeno ubrzanim starenjem I sličnim nepoželjnim razvojima događaja na licu. Ipak, na konačnu odluku da sa maskarom ne zaspi baš nikada, uticao je  zapravo muškarac. Da, njen dragi, koji je jutro nakon neke lude žurke i neskinute maskare, čudno pogledao I rekao : “Ljubavi, izgledaš kao zombi”. Crvene nadute oči I crni kolutovi okolo, baš zavodljivo. Dovoljno razloga da stvarno skineš maskaru pred spavanje.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Superstar False Lash Mascara L'Oreal Paris

  • The Falsies Push Up Drama by Maybelline New York

Povezane teme: maskara, stil

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Essie lakovi: sve što je potrebno za manikir iz snova

Ovaj američki brend, čiji počeci datiraju od 1981. godine i dan danas je prepoznatljiv po svojim kvalitentnim formulama i zabavnim nazivima nijansi, k...