Zimska nega suve kože lica

Pored dugo očekivanih praznika i prvog snega, zimi se uvek obradujemo i zbog činjenice da nam je dozvoljeno da se šminkamo baš onako kako ne možemo dok traju letnje vrućine. Jasno vam je da ovde mislimo na sjajni završni efekat pudera, zavodljive svetlucavi kapke i usne, kao i fenomenalni hajlajter koji se sve češće nalazi u našim neseserima.

Međutim, da bi svi ovi fantastični makeup proizvodi radili ”svoj posao”, treba im obezbediti savršenu podlogu u vidu negovanog lica. Pošto se u zimskim danima čini da je ovo najveći beauty izazov za sve one lepotice koje imaju suvu kožu, savetujemo vam da se u nezi fokusirate na sledećih nekoliko stvari:

Nežno čišćenje lica – pravi način da započnete i završite svaki zimski dan


Gel za umivanje je vaš verni saveznik u čišćenju lica kojeg je potrebno svakodnevno koristiti, kako ujutru, tako i uveče. Iz tog razloga se potrudite da on bude dovoljno jak da ukloni sve nečistoće, a istovremeno i dovoljno nežan kako ne bi isušio vašu kožu. Zbog toga, ako na listi sastojaka ugledate biljni ugalj ili ekstrakt crvene alge, znajte da je to pravi proizvod za vas.

Micelarna voda po vašoj meri


Kada smo kod sadržaja beauty proizvoda, bitno je da znate da se alkohol ne sme naći na listi sastojaka ni pod razno!

Njega često srećemo u sredstvima za skidanje šminke pa se na vreme osigurajte i nabavite micelarnu vodu s minimalističkim sastavom koji obuhvata vodu, čestice micele i glicerin. Samo ovako ćete na potpuno nežan način ukloniti sve tragove šminke bez straha da ćete isušiti površinski sloj kože.

Hidratacija je nezamenljiv korak


Ukoliko je vaša koža suva, imperativ je imati odgovarajuću hidratantnu kremu za lice. Stoga, osećamo da je naša dužnost da vam naglasimo kako nisu sve iste i vi morate da izaberete onu koja će najbolje zadovoljiti potrebe vašeg lica.

Zato, sledeći put kada budete kupovali hidratantnu kremu, obratite pažnju na pakovanje koje obavezno mora da sadrži natpis da je taj proizvod namenjen isključivo suvoj, pa čak i osetljivoj koži. Tako ćete sprečiti da se u vašoj kremi nađu agresivni sastojci koji će vam još više isušiti kožu i stvoriti izrazit osećaj nelagodnosti svaki put kada se izložite jakom vetru i hladnoći.

Pročitajte još: 5 stvari koje ne smete da radite ako imate suvu kožu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, čišćenje lica, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vreme je za kreme sa SPF faktorom!

Mislimo da nam sunčevi zraci štete samo u letnjem periodu, pa često tek tada posežemo za kremama za zaštitu od sunca. Kakva greška...