Zlatna pravila večernjeg šminkanja očiju

Iako je uveče dozvoljena naglešenija šminka, jarke boje i izbegavanje pravila „više je manje“, nekih zapovesti bi trebalo da se pridržavamo kako se ne biste previše zaigrale.

Pravilo koje sve devojke obožavaju jeste da za večernje izlaske ili za bilo koji tip večernje šminke možete da nanosite svu šminku za koju nemate hrabrosti da nosite noću. Dozvoljene su jake senke, šljokice, vamp look, jači smokey eyes, mačkasti look... ma sve što vam padne na pamet, a znate da ćete moći takav look da iznesete.

Da biste uživale tokom cele noći i da ne biste razmišljale previše da li vam se šminka pokvarila, najbolje je da poslušate šminkere koji uvek daju prednost ajlajneru nego krejonu.


Ajlajner će se držati na vašem oku tokom celi noći jer je manje kremast nego krejon.

Takođe, dodatni savet je da se ajlajner stavlja preko senke jer će se tako bolje „primiti“ nego na suvu kožu.

Šminkeri su se dogovorili i olakšali devojakama posao kada su odlučili da im otkriju tajnu da je za noćnu šminku, ako želite da traje duže i da izgleda sveže, bolje uvek naneste sloj kremaste senke na kraju šminkanja.


One će sprečiti da se vaše senke koje ste predhodno naneli skupe i razmažu. Za final touch na očima nanesite mrvicu rumenila ili bronzera koje ste koristili za ostatak lica jer će to dodatno da fiksira vaš makeup.

Maskara je jedan najbitnij saveznika svih devojaka jer vaš pogled uvek napravi mističnijim i zanosnijim pogotovo noću kada se često nanosi u više slojeva.


Dobra maskara je „broj jedan“, a ona će biti još bolja i trajnija ako pre nanošenja maskare na trepavice stavite malo kompaktnog pudera.

Još jedna bitna stavka kod šminkanja očiju za veče jeste da napravite dobar oblik obrva, odnosno kako lepo da ih popunite.


Većina devojaka koristi tehniku popunjavanja obrva olovkom jer im je to najjednostavnije, ali moraju da znaju da tada olovka ne sme da bude ni previše meka niti tvrda kako bi izvukle lep oblik. Osim toga, šminkeri savetuju da se dame ne boje senki za obrve i da pri njihovom nanošenju uvek koriste koso sečene tvrde četkice jer će imati potpunu kontrolu poteza i jači intenzitet.

Pročitajte još: Glamurozni look: Crveni karmin i istaknute oči

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Super Liner Gel Intenza

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris La Palette Smoky

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert 105 Brunette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Genius Kit Medium to Dark

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Ultra-Perfecting Powder

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

  Poručite odmah

Povezane teme: senke za oči, oči, večernja šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

3 makeup trenda koje ćeš pratiti ako želiš da budes u trendu za novogodišnju noć!

Pomno pratimo sve novitete koji se dešavaju na TikToku i instagramu, naročito kada su u pitanju makeup trikovi i saveti za novogodišnju noć...