3 sastojka neophodna vašoj koži tokom zime

Koliko god uživali u romantičnosti zimske idile, ne smemo zaboraviti na svoju kožu koja pati sa svakom promenom vremena. Rešenje je svakako u adekvatnoj nezi! Izdvojili smo 3 moćna sastojka koja će preduhitriti posledice oštre klime,  hidrirati vašu kožu i zadržati njenu elastičnost
 

1 Hijaluronska kiselina

Sastojak toliko čuven po svojim hidrirajućim svojstvima, da je skoro pa i sinonim za hidrataciju. Hijaluronska kiselina, koja se prirodno već nalazi u koži, privlači vlagu, vezuje je za sebe i zadržava u koži. Dodatni bonus je što privremeno daje volumen koži, te vizuelno popunjava bore. Jedan molekul hijaluronske kiseline može da upije 1000 puta veću masu od svoje, tako da možete biti sigurni da je hijaluronska kiselina vaš najjači adut u borbi protiv dehidriranosti. Revitalift Filler dnevna krema sadrži visoku koncentraciju ovog dragocenog sastojka. Upotreba hijaluronske kiseline nije rezervisana samo za zreliju kožu, već se, kao dodatna nega, preventivno može koristiti i na nešto mlađoj koži.

2 Glicerin

Kao i hijaluronska kiselina, i glicerin privlači vlagu i zadržava je u koži. Pored toga, ima moć regeneracije kože, te je čini glatkom. Predlažemo da kremu sa glicerinom nanosite odmah nakon tuširanja, kako biste zadržali što više vlage u koži. Sam glicerin je svilenkast na dodir, te proizvodi koji sadrže glicerin mogu ujedno biti i odlična baza za šminku. L’Oréal Hydra Expert 24h krema sadrži glicerin, i biće odlična osnova vaše jutarnje nege tokom zimskog perioda.

3 Esencijalna ulja

U nezi kože, ulja su nezamenjivi adut, a posebno esencijalna ulja koja ciljano mogu uticati na određena stanja kože. Recimo, esencijalno ulje ruže pomaže smanjenje ožiljaka i nepravilnosti, dok esencijalno ulje kamilice sadrži protiv-upalna svojstva. Većina esencijalnih ulja se brzo upija u kožu,  te ih možete koristiti samostalno, ali i u kombinaciji sa vašom kremom za negu – samo par kapi mešavine esencijalnih ulja u L’Oreal Nutri Gold Extraordinary ulju, dodaće još jedan sloj hidratacije vašoj koži.
 


Pored ovih sastojaka, važno je da i tokom čišćenja kože izbegavate jaka sredstva, i koristite ona nežnija poput dvofazne micelarne vode, kao i da u dnevnu negu uvrstite i negujuća ulja, koja će dodatno doprineti elastičnosti kože. Prilikom vaše sledeće kupovine, obratite pažnju na navedene sastojke i omogućite maksimalan komfor svojoj koži u periodu zimskih neprilika.

Pročitajte još o: Najveće greške koje pravite dok se negujete

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Revitalift Filler

  Poručite odmah
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

  Poručite odmah
 • L’Oreal Nutri Gold Extraordinary Oil

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Bi Phase Micellar Water

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, maske za lice, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da prepoznaš puder koji će odgovarati potrebama tvoje kože?

Puder makeup proizvod koji se bira pažljivo, evo kako da izabereš onaj koji odgovra potrebama tvoje kože...