30 plus i problematična koža

Ako si mislila da će te sigurno napustiti najuporniji i za tebe najstresniji problem iz tinejdžerskih dana, kada prođu te godine, žao nam je što moramo da ti kažemo da se akne javljaju kod velikog broja žena i nakon toga, u tridesetim godinama. Koliko i mlada tinejdžerska koža, toliko i zrela koža može biti problematična i podložna nastanku bubuljica. Nadamo se da nisi od onih koji veruju da će se ovaj problem rešiti sam od sebe ili ako samo promeniš ishranu, jer je to velika greška. Evo kako možeš zaustaviti 30+ bubuljice i to odmah, kao i kako krema protiv bubuljica može da ti pomogne u tome.

 

Problematična koža i stvaranje bubuljica u 30-im godinama

Tvoja koža je svakodnevno izložena raznim uticajima koji lako mogu narušiti njen prirodni balans: stres, zagađenje, neodgovarajuća kontracepcija, preterani piling, previše “teški” losioni za negu… Nešto od ovoga zvuči poznato? Kao odgovor na ove spoljašnje invazivne uticaje, koža proizvodi više sebuma da bi se zaštitila. A višak sebuma izaziva začepljenje pora, što dalje uzrokuje pojavu mitisera, gnojne bubuljice na licu. Ipak ono što možda nisi znala je da je verovatno najveći neprijatelj tvoje kože  - duvan. Jako nepovoljno utiče na mikrocirkulaciju, a takođe uzrokuje i mikrociste i mitisere.

Koju kremu za bubuljice koristiti u 30-im godinama

Pre svega, najbitnije je da znaš da postoji znatna razlika između bubuljica koje se javljaju u tinejdžerskim godinama i bubuljicama koje se pojavljuju na zreloj koži. Preparati za bubuljice za zrelu kožu moraju biti specijalizovani za ovu vrstu problema kože. Dakle, odgovarajući  lek protiv bubuljica nabitniji je u borbi sa ovim problemom. Nisu sve kreme pravi izbor i nisu sve kreme iste!  Makeup stručnjaci savetuju da se svakodnevno koristi krema protiv bubuljica na bazi salicilne kiseline, koja će kožu lica činiti čistijom.

 

Kamuflaža – instant rešenje za problematičnu kožu

Ukoliko problem treba instant sanirati, predlažemo ti da bubuljice pokriješ korektorom, a onda akcenat u šminkanju staviš na oči ili usne i na taj način prosto skreneš pažnju sa problema. Smokey eyes ili jarko crvene usne će sigurno preuzeti sav fokus. Obavezno pripazi da ne preteraš sa količinom nanetog korektora jer ćeš ih onda samo još više istaći, a ne zakamuflirati, kao što si prvobitno planirala.

Dodatni saveti

Želiš ipak trajnije rešenje za problematičnu kožu? Želiš magični lek protiv bubuljica?

- Ostavi pušenje

- Neka tvoj izbor budu odgovarajući preparati za bubuljice

- Biraj svež vazduh kad god je to moguće

- Hidriraj se dovoljno

- Jedi nutritivno bogatu hranu

- Poradi na postizanju mirnijeg života.

Sa 30+ duguješ to sebi i svojoj koži!

Pročitaj još i: Nega lica: Zablistaj uz tretman vitaminom C

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vichy Normaderm Anti-Acne Hydrating Lotion

    Poručite odmah
  • Vichy Normaderm Triple Action 3 en 1 Cleanser

    Poručite odmah
  • Vichy Normaderm Anti-Aging Anti-Imperfection Resurfacing Care

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, osetljiva koža, Vichy, krema za lice, nega lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preparati na bazi retinola tokom leta da ili ne ?

Uprkos velikom broju benefita, mnogi ljudi izbegavaju upotrebu retinoida tokom leta, uglavnom zbog negativnog iskustva koje je neko nekada iskusio. Al...