Atopični dermatitis: korisni saveti za sprečavanje reakcija kože

Ukoliko je tvoja, ili koža tvoje bebe veoma suva, sklona svrabu i vidljivim ekcemima, onda bez sumnje već neko vreme vodiš bitku sa atopijom, odnosno atopičnom kožom. Simptomi ovog problema sa kožom najčešće se javljaju na obrazima, vratu, rukama, nogama ili temenu glave. Međutim, nemoj da očajavaš, jer je moguće izboriti se sa njima. Atopični dermatitis, može biti nasledan, ali nije zarazan niti neizlečiv. Sve što je potrebno jeste da upotrebljavaš specijalno kreirane proizvode za negu atopične kože i da ispratiš naše savete.

 

Koristi hipoalergenske proizvode

Pre svega je najbolje koristiti proizvode koji nemaju jak miris i koji su prilagođeni osetljivoj koži. Takođe, pri kupovini obavezno dobro pročitaj etiketu i kupi proizvod na kome piše „Hypoallergenic“. Ova oznaka znači da je proizvod hipoalergenski, odnosno da je verovatnoća da ćeš ti ili tvoje dete biti alergično na njih dosta manja u odnosu na proizvode bez „Hypoallergenic“ oznake.

Biraj proizvode sa ECARF sertifikatom

Uvek biraj proizvode sa sertifikatom ECARF. Proizvodi koji imaju ECARF sertifikat garantovano ne izazivaju alergije ili iritiraju kožu i razvijeni su za pojedince sa veoma osetljivom kožom.

ECARF fondacija se bavi istraživanjem uzroka alergija i predstavlja nezavisnu organizaciju, koja za cilj ima da podrži i ohrabri ljude koji pate od alergija, tako što će ih informisati i time pomoći minimizaciju rizičnih situacija.

ECARF sarađuje s organizacijama širom sveta koje su specijalizovane za astmu, alergije, disajne poremećaje… Samu fondaciju čine eksperti iz različitih polja – dermatolozi, alergisti i istraživači, a 2006. godine fondacija je razvila etiketu za kvalitet kojom nagrađuje brendove koji se uspešno bore s alergijama. Sertifikat je baziran na laboratorijskim testovima i naučnim rezultatima.

Izbegavaj vunenu i sintetičku odeću

Grublja vlakna u kontaktu sa kožom često izazivaju reakciju i svrab, kao i to da se crveni pečati na koži dodatno upale. Zato preporučujemo da biraš isključivo organski pamuk koji se ne prska sa šetnim hemikalijama i koji bi trebalo da pereš sredstvom bez fosfata. Isto važi i za bebe i decu. Bilo bi dobro i da plišane igračke budu van bebinog kreveta jer na njih mogu da se nakupe bakterije i da izazovu reakcije kože.

 

Kupanje i sušenje atopične kože

Atopični dermatitis uzrokuje pojavu crvenih pečata na koži, koji ponekada mogu izgledati zastrašujuće, naročito ukoliko se pojave na bebinoj koži. Ovi pečati su osetljivi na kontakt sa vodom, pa se neretko u takvim situacijama dodatno upale. Zato preporičujemo da koristiš vodu iz filtera.

Što se tiče sušenja atopične kože – koža se nikako ne treba trljati peškirom već samo nežno obrisati i to sa što mekšim peškirom. Nakon sušenja koža je dodatno isušena, pa je odgovarajuća krema ili mleko za telo obavezno.

Isprobaj Mixa Atopiance proizvode

 

MIXA Atopiance proizvodi mogu biti baš pravi izbor za tebe ili tvoje dete ukoliko se boriš sa atopijom. Oni ne samo da su hipoalergenski, već su i odobreni od strane nezavisnog udruženja ECARF i njihovih dermatoalergologa. Svaki proizvod iz Atopinace asortimana kreiran je tako da se izbori protiv uporno suve kože, da umiruje iritacije na koži i da jača barijeru kože.

Redovna nega je neophodna za atopičnu kožu, kako bi ona bila nahranjena, hidrirana i kako bi se sprečile reakcije kože.

Mixa Atopiance ulje za kupanje i tuširanje beba

Atopični dermatitis je sve prisutniji kod beba i pogađa jedno od petoro dece. Simptomi atopične kože mogu da se jave sa oko dva meseca, ali i kasnije - oko pete ili šeste godine. Međutim, kao i kod odraslih i za njih važe ista pravila kada je u pitanju nega kože, a to je upotreba kvalitetne kozmetike nežnih formula, namenjene koži sklonoj atopiji.

 

Mixa umirujuće, hipoalergeno ulje za kupanje brzo i dugotrajno umiruje kožu beba sklonu atopiji. Formula ovog ulja sadrži hranljivi omega 8 kompleks, idealan za atopični dermatitis. Ovo ulje za kupanje momentalno čisti kožu sklonu atopiji i lako se nanosi i ispira, ostavljajući baršunasto meku kožu.

Mixa Atopiance mleko za telo za decu i odrasle

Nakon kupke ili tuširanja, atopičnu kožu treba nahraniti mlekom za telo. Baš kao i ulje za kupanje, i ovo mleko namenjeno je atopičnoj koži i sadrži omega 8 kompleks koji umiruje i hrani suvu i osetljivu atopičnu kožu. Atopiance mleko za telo opušta i umiruje kožu sklonu atopiji i dermatolozi su utvrdili da je upotrebom ovog mleka češanje kože smanjeno za 88%. *

 

Da li i ti vodiš bitku sa atopijom? Podeli sa nama u komentarima!

*Klinički test rađen na ženama i muškarcima od 18 do 65 godina. 50 ispitanika uz kliničko bodovanje. Proizvod je korišćen jednom dnevno u trajanju od 4 nedelje.

Pročitaj još: Vodič za mame: kozmetika za bebe

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Mixa Baby Atopiance Calming Body Balm

    Poručite odmah
  • Mixa Baby Atopiance Soothing Cleansing Oil

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, dnevna rutina, večernja rutina, osetljiva koža, Mixa, nega kože, kozmetika za bebe, hidriranje kože, mleko za telo, suva koža, Mixa Atopiance

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo je jedna od najomiljenijih hidratantnih krema na svetu! A od nedavno ona je dobila moćno pojačanje idealno za zimske dane

Čuveni kozmetički brend Kiehl’s poznatje po svojim efikasnim formulama, a od skoro na policama je i jedna nova...