Bore oko očiju: zaustavi prerano starenje

Prvo nas uče roditelji, pa škola, a onda život. U dvadesetim se uglavnom sve svodi na teoriju, ali dok “udariš dlanom o dlan”, tridesete kucaju na vrata i pune su očekivanja. Preventiva, kompromisi, prilagođavanje novonastalim situacijama… Sada je pravo vreme da pokažeš šta si naučila, i to u praksi, a bore oko očiju mogu biti odličan test.

Opšte je poznato da sa godinama opada proizvodnja kolagena, zbog čega koža postepeno gubi elastičnost. Oko očiju se pojavljuju sitne, a posle nekog vremena i sve upadljivije linije. Na ovom delu lica koža je prilično tanka i suva, a cirkulacija slabija, što je čini posebno osetljivom.

 

Crvene lampice i panik tasteri - ugasite se!

Umesto što ćeš se izbezumiti kada oko svojih očiju ugledaš bore, dočekaj ih spremno! Krema protiv bora je prva na liniji fronta, ali da bi rat bio dobijen, potrebna je vojnička disciplina.

Zbogom bore oko očiju!

Bore su najčešće posledica nedovoljne hidratacije i nege, ali i određenih navika. Sunčanje bez adekvatne zaštite, nikotinska zavisnost, agresivna sredstva za higijenu lica, jaka šminka i njeno neskidanje pre spavanja, kao i spavanje na strani, mogu uticati na prevremeno starenje. Zato je neophodno da preduzmeš sve korake koji će što duže održati tvoj mladalački izgled.

Bore oko očiju: zaustavi prerano starenje

Krema za predeo oko očiju u odnosu na starosnu dob

Krema za bore je obavezna, naročito krema za oči, ali kakva? Pre nego što se odlučiš za kupovinu, konsultuj stručno lice kako bi utvrdila da li njen sastav odgovara tvom tipu kože.

U dvadesetim koristi laganije formule, one koje prevashodno imaju ulogu da hidriraju. Dnevna krema sa UV faktorom je obavezna, bez obzira na godišnje doba. Između dvadesetih i tridesetih, poželjno je korišćenje krema koje u sebi sadrže pro-retinol.

U tridesetim, neophodna je intenzivnija nega. Antirid krema i kreme koje ciljano deluju na područje oko očiju, uspešno eliminišu prve znakove starenja.

Četrdesete su pravo vreme za korišćenje ozbiljnijih kozmetičkih linija koje deluju protiv dubokih bora, imaju efekat liftinga i sadrže hijaluron, kofein ili antioksidante.

 

Prevencija je ključ

Spreči izdajničke bore oko očiju, tako što ćeš pri direktnom izlaganju suncu uvek koristiti kreme sa visokim UV faktorom, naočare i šešire. Hidratacija iznutra jednako je važna kao i ona spolja, pa svakog dana unosi dovoljne količine tečnosti u organizam, jedi dosta svežeg voća, povrća i ribe. Ne zaboravi da je rekreativno vežbanje jedan od najboljih načina da se preko kože oslobodiš nagomilanih toksina i učiniš da tvoje lice izgleda svežije, odmornije i zategnutije. Što više odmaraj oči i trudi se da spavaš na leđima kako bi izbegla kontakt jastuka sa licem. U kombinaciji sa dobrim kremama, tvoje lice će još dugo zadržati mladalački izgled.

Pročitaj još i:  Zablistaj uz tretman vitaminom C

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Slow Age Eyes

  Poručite odmah
 • Vichy Idéalia Yeux

  Poručite odmah
 • Vichy Liftactiv Yeux

  Poručite odmah
 • Vichy Aqualia Thermal

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, oči, anti-age, osetljiva koža, čišćenje lica, zaštita od sunca, Vichy, nega lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vreme je za kreme sa SPF faktorom!

Mislimo da nam sunčevi zraci štete samo u letnjem periodu, pa često tek tada posežemo za kremama za zaštitu od sunca. Kakva greška...