Garnier micelarna voda: Idealno sredstvo za čišćenje lica

Micelarna voda je nastala pre stotinak godina u Francuskoj usled velikih nestašica vode, kao odgovor smelih Parižanki koje nisu želele da zapostave negu svoje kože. Naime, one su osmislile sredstvo koje održava kožu lica jedrom i čistom, bez ispiranja. Kako su Parižanke poznate po prirodnoj lepoti i načinu na koji neguju svoj šarm, ne čudi nas što micelarna voda danas važi za vrlo praktično, a moćno sredstvo za čišćenje lica.

 

U nastavku teksta te upoznajemo sa blagodetima Garnier micelarne vode - izbor broj jedan mnogih žena širom sveta, pa i kod nas.

Šta je micelarna voda?

Iako podseća na losion ili tonik za čišćenje lica, micelarna voda je ustvari meka voda neutralne ph vrednosti u kojoj plivaju sitni uljani molekuli. Ti molekuli se nazivaju micele, koje poput magneta privlače sve vrste nečistoća i masnoća na koži. Na taj način, micelarna voda deluje kao idealan spoj vode i efikasnosti ulja za skidanje šminke. Jedna od prednosti ovog sredstva za čišćenje lica jeste što ne zateže kožu, te micelarnu vodu nije neophodno ispirati. Pored toga, njen benefit je u tome što ne sadrži alkohol i sapune, te predstavlja blag način uklanjanja nečistoća sa lica.

Kako da izabereš odgovarajuću micelarnu vodu?

Veoma je važno da pre izbora bilo kog skincare proizvoda, ustanoviš šta tvoja koža voli i šta joj prija. Zato pažljivo iščitaj karakteristike svake Garnier micelarne vode, kako bi prepoznala onu pravu, po meri svoje kože.

Garnier Skin Naturals micelarna voda

Garnier Skin Naturals micelarna voda i posle sedam godina od lansiranja predstavlja najpopularniju Garnier micelarnu vodu! Njen micelarni rastvor u jednom potezu uklanja šminku i umiruje kožu, ostavljajući je savršeno čistom. Pogodna je za sve tipove kože, a posebno za osetljivu i nije potrebno ispirati lice vodom nakon njenog korišćenja.

Garnier Skin Naturals Milky micelarna mlečna voda

Garnier Skin Naturals Milky micelarna voda ima mlečnu strukturu, ali deluje podjednako efikasno. U jednom koraku čisti lice, uklanja šminku i nečistoće, dok ujedno hidrira i umiruje kožu. Dermatološki i oftamološki je testirana i u svom sastavu ne sadrži parfeme, što je čini pogodnom za osetljivu i suvu kožu.

Garnier Skin Naturals Rose micelarna sa ružinom vodom

Verovatno si čula da ružina vodica ima sposobnost da intenzivno hidrira i uglađuje našu kožu lica. Garnier Skin Naturals Rose micelarna voda će ukloniti nečistoće, povratiti sjaj i učiniti tvoju kožu glatkom na dodir. Pogodna je za sve tipove, a pogotovo za umornu, beživotnu i osetljivu kožu.

Garnier Skin Naturals micelarna voda za kombinovanu kožu

Zelena Garnier micelarna voda namenjena je kombinovanoj i osetljivoj koži. Njena osvežavajuća formula balansira višak sebuma, u jednom potezu uklanja šminku, čisti i balansira mešovitu kožu, i sve to bez isušivanja. Tvoja koža će ostati čista i rebalansirana. Kao i prethodne Garnier micelarne vode, ni nju nije neophodno ispirati vodom nakon upotrebe.

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe micelarna voda

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe micelarna voda predstavlja lak i efikasan način da ukloniš šminku i očistiš lice. Njena veganska formula je obogaćena hijaluronskom kiselinom, koja hidratacijom vraća blistavost i jedrinu koži, bez isušivanja. Zahvaljujući njenom umirujućem dejstvu, Garnier Hyaluronic Aloe micelarna voda odgovara svim tipovima kože, čak i osetljivoj.

Garnier Skin Naturals Biphase dvofazna micelarna voda

Kombinacijom fantastične micelarne tehnologije sa posebnim uljima za uklanjanje najupornije i vodootporne šminke, nastala je prva dvofazna Garnier micelarna voda sa uljem argana. Ova micelarna voda uklanja svaki tip šminke, dok kožu lica ostavlja čistom i mekom, bez masnih tragova. Zato ti preporučujemo da uz Garnier micelarnu vodu odgovarajuću tvom tipu kože, uvek poseduješ i dvofaznu Garnier micelarnu vodu.

Garnier Skin Naturals Pure Active micelarna voda protiv bubuljica

Garnier Skin Naturals Pure Active micelarna voda je namenjena masnoj i kombinovanoj koži. Ova micelarna voda će uz pomoć micela ukloniti višak sebuma sa tvoje kože i onaj “neželjeni uljani sjaj”. Tvoja koža će delovati pročišćeno i matirano.

Garnier micelarna voda: Idealno sredstvo za čišćenje lica

Kako se koristi micelarna voda?

Veoma jednostavno. Sve što je potrebno jeste da pre upotrebe natopiš pamučni tufer (ili vatu) i blagim pokretom pređeš preko lica, usana i očiju. Da li si znala da je pakovanje Garnier micelarne vode od 400 ml dovoljno da 200 puta skineš šminku pamučnim tuferom? Nekada će ti biti dovoljan samo jedan tufer, a nekad i više, u zavisnosti od količine šminke na licu.

Dakle, micelarna voda ima zadatak da privuče ostatke nečistoća sa tvog lica, tako da ona predstavlja završni korak u rutini čišćenja kože. S tim u vidu, Garnier micelarnu vodu je najbolje koristiti nakon pene (gela) za umivanje, kako bi bila sigurna da je tvoje lice potpuno čisto.

Zašto baš Garnier micelarne vode?

Važno je da proizvodi koji pripadaju tvojoj svakodnevnoj skincare rutini dolaze od priznatog brenda sa dugogodišnjom tradicijom, zar ne? Prva Garnier micelarna voda je nastala 2014. godine, a zbog svoje delotvornosti i danas važi za jednu od najprodavanijih micelarnih voda u svetu! Uz to, sve Garnier micelarne vode su dermatološki i oftalmološki testirane.

Fabrike u kojima se proizvode su fabrike održivog razvoja, a svaka flaša Garnier micelarne vode je 100% reciklirajuća, nakon uklanjanja nalepnice. Na kraju, u zavisnosti od potrebe i učestalosti korišćenja, možeš da biraš Garnier micelarnu vodu u pakovanju od 700 ml, 400 ml, 125 ml i 100 ml. Na primer, pakovanja od 100 ml su praktična za putovanja, dok su pakovanja od 700 ml odlična za svakodnevnu upotrebu.

Koja Garnier micelarna voda je tvoja omiljena? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Otkrili smo: novi čvrsti šampon za kosu!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Water Sensitive Skin

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Milky Water

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Micellar Rose Water

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Water Combination And Sensitive Skin

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Micellar Hyaluronic Aloe Water

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Micellar Cleansing Water

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Biphase Micellar Cleansing Water In Oil

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Water Sensitive Skin 700ml

  Poručite odmah

Povezane teme: dnevna rutina, večernja rutina, osetljiva koža, nega lica, Garnier, Pure Active, micelarna voda, suva koža

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Važno je da izabereš pravi prajmer prema svom tipu kože, kako bi osetila sve benefite ovog cuvenog makeup proizvoda !

Isti makeup proizvodi pa tako i prajmeri za lice potpuno drugačije izgledaju na različitim tipovima kože, zato je važno da izabereš onaj pravi prema s...