Hidratacija je prvi korak ka večno mladoj koži

Formula večne mladosti: Korisna i neophodna hidratacija

 

U današnjem svetu većina živi u gradovima u kojima je kvalitet vazduha, nažalost, sve lošiji. Osim toga što zagađen vazduh ima uticaja na naše disajne puteve, on prlja i oštećuje i našu kožu. 
Dehidriana koža osim gubitka elastičnosti gubi i sposobnost da se odbrani od negativnih uticaja okoline i samim tim počinje da stari i gubi formu brže.

Pored negativnog uticaja okruženja u kojem živimo, neizostavni deo svakodnevice je neminovno i stres.

Osnova zdravog tela i kože

Goruće pitanje modernog doba jeste kako umanjiti uticaj stresa na naše zdravlje i lepotu, a da taj proces ne zahteva upotrebu invazivnih metoda. Univerzalna istina jeste da nam je, neretko, rešenje na dohvat ruke, iako se ne čini tako.
Jedan od ključnih sastojaka našeg tela je voda koja čini 60% našeg organizma. Voda je neophodna pri izbacivanju štetnih materija, regulisanju telesne temperature i dovođenju kiseonika do naših ćelija. Prirodno, voda je neophodna za preživljavanje našeg tela, a samim tim i kože.

Mnoge od nas nepravilnosti na koži sakrivaju šminkom koja je uvek tu kao oslonac, ali osnova istinske lepote proizilazi iz negovane i zdrave osnove koja je, u ovom slučaju, naša koža.

Najčešće zablude o hidratantnim kremama

Postoji dosta različitih viđenja idealne nege kože, ali takođe postoji i mnogo zabluda koje nalažu da je samo genetika zadužena za izgled i zdravlje tena tokom našeg životnog ciklusa, što u suštini nije istina.
Kao što je već spomenuto, voda je neophodna za zdravo funkcionisanje ćelija naše kože i omogućava joj da se obnavlja.

Prirodan hemijski element koji se već nalazi u našem telu i ima za funkciju održavanje čvrstine naše kože je hijaluron. Hijaluron je prirodni polisaharid- složeni šećer koji organizam stvara i koji ima za ulogu upijanje i vezivanje vode. Upravo iz razloga što se hijaluron po prirodi nalazi u našem telu, on ne može naštetiti već je pogodan i za osetljivu kožu.

 

Jedna od većih zabluda jeste da upotrebu bilo kakvih hidratantnih krema treba izbegavati jer “koža mora da diše” i jer je “prirodno najbolje”. Naravno, prirodno i jeste najbolje u većini slučajeva, ali odbojnost prema hidratantnim kremama posebno je prisutna kod mnogih sa masnom ka problematičnom tipu kože.

Mnogi sa kožom podložnom aknama, mitiserima i ostalim sličnim neprijateljima u širokom luku izbegavaju upotrebu hidratantnih krema jer smatraju da time “potpaljuju vatru” i dodatno doprinose problemu jer smatraju da kreme zatvaraju pore. Naprotiv, hidratantne kreme koje su nekomedogene i hipoalergene odgovaraju masnoj i problematičnoj koži jer povećanje količine hijalurona pomaže koži pri oporavku i usporavanju starenja.

Hyaluron kao najjači saveznik nege lica

Dobri geni ili ne, koža podložna prekomernom lučenju sebuma ili dehidrataciji, aknama ili flekama, svaka od njih zahteva negu. Ono čega je većina nesvesna jeste da su upravo hijaluron i preparati na bazi hijalurona odgovor na probleme dehidratacije sa kojima se svaki tip kože može susresti, bilo da je pozadina tih problema stres, neadekvatna ishrana ili nepravilna nega .

 

Nešto u čemu pravilna hidratacija i proizvodi na bazi hijalurona takođe mogu imati velikog udela jeste usporavanje sata i prevencija ranih znakova starenja na našoj koži, u vidu bora, fleka i ostalih neprijatelja svake žene savremenog doba. Nažalost, uticaji  života u zagađenom okruženju doprinose pogoršanju nepoželjnih efekata na koži.

Kada prihvatimo činjenicu da nam je hidratacija kože najbolji prijatelj u borbi sa godinama, bila nam genetika blagonaklona ili ne, udruženim snagama sa proizvodima na bazi hijalurona možemo da utičemo na problem i da ga makar odložimo na što duže staze.

Počevši od jutarnje rutine umivanja i čišćenja lica kao obavezne pripreme za nastavak dnevne nege ili nanošenja podloge za šminku, preko večernje rutine čisćenje lica od svih nečistoća ne samo šminke, sve do izuzetno bitne noćne rutine pred spavanje, hijaluron može biti ključan saveznik za održavanje kože svežom i elastičnom.

Uloga noćne hidratacije kože lica

Poznato je da se u snu koža obnavlja, te se posebno moramo osvrnuti na noćne preparate i pridati im značajno više pažnje, jer koža u snu apsorbuje sve čime je hranimo dvorsturko brže.
Nešto što nam svima sa sigurnošću preko potrebno jeste spektar proizvoda namenjenih svakom tipu kože koji nastoji da savlada zajedničkog neprijatelja svakog od ovih tipova kože, a to nedostatak nege čije posledice su nemogućnost kože da nadoknadi hijaluronsku kiselinu, koju vremenom gubi, a samim tim i postepena dehidratacija kože koja vodi ka ubrzanom starenju.

Mixa Hyalurogel linija hidratacije za sve tipove kože

Hidratacija je prvi korak ka večno mladoj koži

Jedan od najistaknutijih skincare brendova sa stogodišnjom tradicijom iz Francuske, koji je na vreme uvideo važnost hijalurona u svakodnevnoj nezi kože jeste MIXA. Ovaj brend, čije su formule razvijene i formulisane pod medicinskim nadzorom dermatologa, u svom nastojanju ima cilj da podigne svest o ključnoj ulozi koju pravilna hidratacija i korišćenje proizvoda na bazi hijalurona igraju u zdravlju naše kože, stoga je Mixa razvila celokupnu MIXA Hyalurogel liniju.

Za suvi, osetljivi i reaktivni tip kože:

Suvom, osetljivom i reaktivnom tipu kože najdelotvornije će poslužiti Hyalurogel Ultra-sensitive Gel Serum. Ovaj serum je dvostruko bogatiji hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla upravo zbog intenzivnije hidratacije isušene kože koja „zateže“. Iako hidrira 48 sati, lagane je teksture, smanjuje crvenilo i u celokupnosti odnosi osećaj zatezanja. Serum je najbolje naneti na vlažnu kožu ili kožu očišćenu čistačem obogaćenim hijaluronskom kiselinom, kao što je Mixa Hyalurogel micelarno mleko.
Ovo micelarno mleko zbog svog sastava ostavlja kožu čistom, bez dodatne iritacije i osećaja suvoće, dok omogućava serumu da veže vlagu i tako pruži maksimalan učinak.

Hidratacija je prvi korak ka večno mladoj koži

Dehidriran i osetljiv tip kože:

Mixa Hyalurogel Rich krema za lice takodje je pogodna za dehidriran i osetljiv tip kože. Usled šminkanja i preintenzivnog umivanja sapunom koji isušuje kožu, prosečna žena izbegava proizvode na bazi alkohola, posebno ako se radi o preparatima za skidanje šminke i čišćenje lica. Upravo zato nam je neophodan proizvod koji vraća prijatan osećaj koži, umiruje i hidrira i što je najvažnije ne isušuje kožu.

Normalan i masan tip kože:

Za osobe sa normalnim do masnim tipom kože idealan saputnik je Mixa Hyalurogel Light krema za lice koja je po svom sastavu idealna za neophodnu hidrataciju. Zahvaljujući glicerinu i obogaćenosti HA, laganu gelastu strukturu ove kreme koža upija u kratkom roku, a ono što je odlično umiruje kožu i osećaj iritacije na spoljašnje faktore.

Noćna nega

Na kraju napornog radnog dana, po povratku kući i nakon skidanja šminke, većina žena pred spavanje izbegava nanošenje bilo čega na lice, posebno noćnih krema, jer smatra da je koža u toku dana dovoljno iscrpljena i žele da koža “diše” makar u toku noći. Mixa Hyalurogel noćna krema ruši ovu zabludu jer, u toku noći, stvara zaštitni sloj i ojačava barijeru osetljive i suve kože, dok njena lagana tekstura ne ostavlja mastan, težak osećaj na koži. Umesto kože lica koja se peruta, vremenom će koža biti glatkija, svežija i otpornija. Ovakav način nege može se aplicirati i na ostatak tela uz Mixa Hyalurogel mleko za telo koje utiče na elastičnost i otklanja osećaj zatezanja koji stvara suva koža.

Hidratacija je prvi korak ka večno mladoj koži
Danas su, više nego ikad, cenjeni medicinski formulisani proizvodi i formule koji nam omogućavaju da živimo i funkcionišemo neometano, uprkos nesavršenim uslovima, zagađenju i stresu kojima smo svakodnevno okruženi. Na sreću, dostupnost kvalitetnih proizvoda koji nam pomažu u borbi sa svim izazovima je sve veća, a mi ih možemo uživati po veoma pristupačnim cenama i zato preporučujemo da iskoristite ovu široku ponudu i birate medicinski formulisane proizvode za svoju kožu, a naročito ako je ona osetljiva.

Pročitaj još: Nega lica: Saveti za one sa osetljivom kožom

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Southing Gel Serum

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Light

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Night

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, osetljiva koža, čišćenje lica, nega lica, Mixa, hijaluronska kiselina, hijaluron, masna koža, hidriranje kože, micelarno mleko

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo je jedna od najomiljenijih hidratantnih krema na svetu! A od nedavno ona je dobila moćno pojačanje idealno za zimske dane

Čuveni kozmetički brend Kiehl’s poznatje po svojim efikasnim formulama, a od skoro na policama je i jedna nova...