Hidriraj kožu kao nikad: fuzija aloe vere i hijaluronske kiseline

Sigurni smo da si mnogo puta do sad čula koliko je aloe vera dobra za zdravlje, a hijaluronska kiselina za kožu. Verovatno u svom neseseru i poseduješ proizvode koji sadrže ova dva sastojka. Međutim, mnogi ne znaju da aloe vera i hijaluronska kiselina u kombinaciji čine čuda za blistavost, hidrataciju i podmlađivanje kože, kao i da njihova kombinacija deluje izuzetno blagotvorno na kožu.

Lekovita aloe vera

Aloe vera svojim izgledom podseća na kaktus. Njeni debeli, zeleni listovi prepuni su sočnog, prozirnog gela koji ima lekovita i terapeutska svojstva. Egipćani su ovu čudotvornu biljku nazivali “sokom besmrtnosti”, a pojedini istoričari tvrde da je Kleopatra upravo ovom biljkom očuvala svoju lepotu. Drevna civilizacija Maja, označila je aloju kao “fontanu mladosti”, a Kolumbo je otišao korak dalje i u svojim pohodima je koristio za zaceljivanje rana. Ova biljka potiče iz arapskih zemalja Severne Afrike, ali danas se najviše uzgaja u Meksiku. Iako naučnicima još uvek nisu poznati baš svi njeni sastojci, sigurno je da ona deluje protivupalno, da regeneriše i hidrira sve tipove kože, da pruža potporu imunom sistemu. Takođe, odlično se bori protiv virusa, bakterija i gljivica, a redovnom primenom, ublažava i fleke od hiperpigmentacije.

Podmladi kožu uz samo dva sastojka

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina se već nalazi u našem organizmu. Ovaj sastojak obezbeđuje elastičnost i volumen koži, i baš on je razlog zbog kog bebe imaju tako mekanu kožu. Međutim, kako vreme prolazi i koža stari, hijaluronske kiseline je sve manje i neophodno je nadoknaditi je, pa je njeno svakodnevno korišćenje preporučljivo. Takođe, hijaluron dovodi do vidljivih rezultata u borbi protiv starenja, što uključuje i smanjenje postojećih bora i podmlađivanje kože. Ne treba da čekaš četrdesete da bi nadoknadila hijaluron, on sa godinama sve više opada, te nije rano da počneš da koristiš proizvode na njegovoj bazi već u dvadesetima.

Podmladi kožu uz samo dva sastojka

Čudotvorna kombinacija

Da li možeš da zamisliš tu blagodet za kožu kada se aloe vera i hijaluronska kiselina nađu u jednom proizvodu?! Lekovita i hidratantna svojstva aloe vere zajedno sa efektom podmlađivanja koji pruža hijaluron omogućiće ti najbolju negu. Ova dva sastojka već se koriste u kozmetičkoj industriji, ali njihov spoj je nešto na šta bi trebalo da se obrati pažnja. Iz velikih kozmetičkih kuća, poput Garnier laboratorija, dolazi informacija da će Aloe vera, zajedno sa hijaluronskom kiselinom, savršeno hidrirati tvoju kožu baš zahvajlujući pogodnoj fuziji.

Podmladi kožu uz samo dva sastojka

Zbog toga, neka tvoj naredni proizvod za negu kože u sebi sadrži i aloe veru i hijaluronsku kiselinu. Sigurni smo da će ti se dopasti!

Povezane teme: nega, anti-age, dnevna rutina, nega lica, Garnier

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zašto je micelarna voda #1 savet svakog dermatologa!

Izbor micelarnih voda je širok, ali sada imaš priliku da po savetu dermatologa pronađeš idealnu za svoj tip kože...