Kako hidrirati kožu lica korak po korak

Ako je tvoja koža izrazito suva, blago se peruta, imaš osećaj zategnutosti i peckanja, velika je verovatnoća da je tvoja koža dehidrirana. Još ako imaš osetljivu kožu koja na primenu kozmetike u uobičajenim uslovima reaguje crvenilom, iritiranjem i peckanjem, onda prilikom biranja proizvoda za hidrataciju moraš specijalno voditi računa. Zato je neophodno da hitno hidriraš svoju kožu, proizvodima koji su formulisani pod nadzorom dermatologa, kao što je Mixa. Predstavljamo ti korake za pravilnu i intenzivnu hidrataciju kože, koje će tvoje lice obožavati.

Kako hidrirati kožu lica korak po korak

Korak 1: Temeljno čišćenje bez isušivanja kože uz Mixa Hyalurogel micelarno mleko

Prvi korak u hidrataciji lica je, naravno, čišćenje. Da bi nanela proizvode za negu, tvoje lice mora biti potpuno čisto i sa njega moraju biti uklonjene sve nečistoće i ostaci šminke. Ovo micelarno mleko ima hidrirajuću formulu, zbog čega čisti bez isušivanja, a sadrži micele pomoću kojih nežno uklanja šminku i nečistoće. Prilikom testiranja ovog proizvoda, sve učesnice su potvrdile da im ovaj proizvod čini kožu mekšom, da je nežan prema koži, a da u isto vreme efikasno uklanja nečistoće.

Kako hidrirati kožu lica korak po korak

Korak 2: Intenzivna hidratacija sa Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Gel serumom

Nakon što si temeljno očistila lice, vreme je za intenzivnu hidrataciju, koju ćeš postići upotrebom seruma za lice. Mixa serum je savršeno rešenje jer pruža čak 48 sati intenzivne hidratacije a sadrži dva puta više hijaluronske kiseline prirodnog porekla. Ovaj proizvod lagane je teksture, trenutno će umiriti tvoju kožu i smanjiti zatezanje i crvenilo.

Kako hidrirati kožu lica korak po korak

Korak 3: Dnevna hidratacija sa Mixa Hyalurogel Rich i Light kremom za lice

Kada koža dobro upije serum za lice, nanesi dnevnu kremu. Mi ti preporučujemo Mixa Hyalurogel dnevnu kremu za lice koja tokom dana oslobađa neprekidnu hidrataciju tokom 24 sata i zadržava je u epidermisu. Ova krema dostupna je u dve varijante:

- Mixa Hyalurogel Light sa 7% glicerina i hijaluronske kiseline lagane gelaste teksture za osetljivu i normalnu kožu.

- Mixa Hyalurogel Rich sa 10% glicerina i hijaluronske kiseline sa bogatom i kremastom teksturom za osetljivu i veoma suvu kožu.

Kako hidrirati kožu lica korak po korak

Korak 4: Mixa Hyalurogel noćna nega za kompletnu hidrataciju

Nakon celog dana pod šminkom, ponovo ćeš očistiti lice i na njega naneti hranljivu kremu za noćnu negu sa umirujućim uljem divljeg lana. Ova krema ostaviće na tvom licu zaštitnu teksturu koja će delovati tokom cele noći. Ono što ovaj proizvod izdvaja od drugih jeste i to što se on može koristiti kao maska za lice. Nanesi ga temeljno na lice u debljem sloju i ostavi da deluje tokom noći i ujutru ćeš osetiti razliku na svom licu. Ovu kremu možeš koristiti svako veče u tanjem sloju, a kao masku do dva puta nedeljno.

Korak 5: Obraduj svoje telo Mixa Hyalurogel mlekom za telo

Osim kože lica, i koža tela može biti jednako osetljiva. Zato joj obezbedi neophodnu negu sa Mixa Hyalurogel mlekom za telo koje intenzivno hidrira kožu u trajanju od čak 48 sati. A ono što je najbolje kod ovog proizvoda jesto to što ga koža upija za samo 10 sekundi, pa na telu nećeš imati onaj neprijatni lepljivi osećaj.

Bonus: Ne zaboravi da brineš o svom organizmu

Osim hidratacije lica, nemoj zaboraviti i na brigu o organizmu uopšteno, jer i taj faktor doprinosi da tvoje lice bude sveže i mladalačkog izgleda. Da, odabir adekvatnih proizvoda jeste izuzetno bitan prilikom hidratacije, ali i pravilna ishrana i redovan unos vode skoro da su podjednako važni. Zato brini o sebi i svom telu, i naravno, ne preskači naše korake za hidrataciju kože lica.

Pročitaj još: Nega lica: Saveti za one sa osetljivom kožom

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Southing Gel Serum

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Light

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Night

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Intensive Hydrating Milk

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Set

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, dnevna rutina, večernja rutina, krema za lice, nega lica, Mixa, hijaluronska kiselina, hijaluron, masna koža, hidriranje kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Za telo koje žudi za hidratacijom: Najbolja mleka za telo

Telo, baš kao i lice, zahteva dodatnu negu, ovo su naša top 4 mleka za telo koje možes koristiti tokom leta....