Kako ojačati i obnoviti kožu oko očiju

Na našu veliku žalost, koža oko očiju je upravo ono mesto na telu na kom se prvo mogu uočiti znakovi prevremenog starenja, naročito ukoliko ovu regiju ne tretiramo adekvatnom negom. A da li si se ikada zapitala zašto je to tako?

Koža oko očiju je tanja i mnogo delikatnija nego na drugim delovima tela. Oči su stalno u “pokretu” - od celodnevnog treptanja do izražavanja emocija. Sve to može prouzrokovati brže starenje, naročito u kombinaciji sa genetikom, UV zračenjem, stresom, životnim stilom...

 

Tamni krugovi, podočnjaci, sitne linije i otečenost su najčešći problemi koji doprinose da izgledamo umorno i starije nego što zaista jesmo.

Nema veze koliko godina imaš, nikad nije previše rano ni previše kasno da koži oko svojih očiju daš ljubav koju zaslužuje, a najbolji način za to je dobra nega.

Hidriranje, hidriranje, hidriranje!

Zamisli na trenutak da je tvoja koža kao zrno grožđa - kada izgubi vodu, ona počinje da se skuplja i vene, što za posledicu ima stvaranje bora. Ali, kada joj kontinuirano obezbeđuješ dovoljnu količinu vlage, to će u velikoj meri redukovati nastanak sitnih linija i bora. Isto važi i za kožu oko očiju. Šta više! Njoj nedostaju žlezde koje proizvode masti, zbog čega je ovo područje posebno isušeno.

Kako je koža oko očiju izuzetno tanka, imaj na umu i da je vrlo osetljiva na regularne kreme za lice, zato obavezno koristi proizvode namenjene isključivo za ovu regiju.

 

Tajna nije samo u sastojcima, već u formuli

Na tržištu postoje različite kreme koje bi po svom sastavu mogle da odgovore na zadatke koji se tiču nege. One u sebi sadrže sastojke poput: hijaluronske kiseline, retinoida, retinola, derivata vitamina A, kofeina, peptida, antioksidanasa, vitamine C, E, UV zaštitu… Svi oni mogu da uspore proces starenja, ali malo koji preparat ima baš sve što je potrebno za regeneraciju kože oko očiju i njeno jačanje.

Jedan proizvod ima sve

Upravo to svojstvo poseduje Minéral 89 Eyes. Ova krema sadrži 89% mineralizovane termalne vode Vichy koja u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla, kao i čistim kofeinom, obezbeđuje koži preko potrebnu snagu. Namenjen svim tipovima kože, preparat pored 24-časovne hidratacije, jača prirodnu odbrambenu sposobnost kože, uglačava bore smanjuje tamne podočnjake i posvetljuje područje oko očiju.

Osim što hidrira, visokomolekularna hijaluronska kiselina popunjava sitne linije, dok kofein eliminiše znakove umora, pa ćeš izgledati sveže i odmorno čak i kada to nisi.

 

Za optimalnu efikasnost preporučuje se da kapljicu seruma ujutru i uveče naneseš na vrhove prstiju, a zatim ga rasporediš - tri tapkanja iznad i ispod svakog oka.

Efekti će biti još vidljiviji ako uz pomenutu kremu koristiš Minéral 89 dnevni booster. Savršen za gradske sredine, ovaj proizvod ne samo da se bori protiv štetnih uticaja zagađenja, stresa i umora, već celom licu vraća tonus i daje zdrav sjaj.

Nežnost i stil života

Na kraju, ne zaboravi da prema koži uvek budeš nežna - od uklanjanja šminke do nanošenja preparata.

Kao što smo rekli na početku, koža oko očiju je veoma tanka i zato će svaki dodatni pritisak, naročito ako ga ponavljamo u svakodnevnim beauty rutinama, doprineti stvaranju dodatnih linija i bora.

Kreme nanosi prstima (najbolje malim prstom), tapkaj lagano, pravi kružne pokrete i ponavljaj ih dok se proizvod u potpunosti ne apsorbuje u kožu.

Zaštita od sunca je obavezna, spavaj dovoljno, hrani se zdravo, vežbaj i sve to uporno ponavljaj.

 

Pročitaj još: Hijaluron i vitamin C: Blistava koža uz samo dva sastojka!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vichy Minéral 89 Eyes

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, jesen, dnevna rutina, večernja rutina, Vichy, krema za lice, nega lica, hijaluronska kiselina, nega kože, hijaluron, nega kože oko očiju

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Krenimo u avanturu protiv neželjenih bora oko očiju!

Znaj da je s godinama proizvodnja kolagena sve manja, što dovodi do postepenog gubitka elastičnosti kože, sitne linije se polako pojavljuju oko očiju,...