Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Zaštita od sunca

Jedna od najvažnijih tema u zaštiti kože koju moraš shvatiti ozbiljno jeste zaštita od sunca. Ma koliko ti delovali bezazleno sunčevi zraci koji prijaju tvojoj koži, toliko treba da budeš svesna i onih štetnih efekata UV zraka koji ostavljaju dugoročne posledice po nju i koji su odgovorni za pojavu čak 80% znakova starenja kože. Dakle, svaki put kada ideš na posao, u školu, u šetnju ili do prodavnice, ti se izlažeš uticaju UV zračenja i zato moraš znati kako se zaštititi od sunca na adekvatan način.

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Štetni efekat UV zraka

UVA zraci

UVA sunčevi zraci dopiru do tebe tokom čitave godine, bez obzira da li je oblačno ili sunčano napolju. Oni prodiru doboku u kožu i utiču na smanjenje stvaranja prirodnog kolagena i elastičnih vlakana unutar kože, što prouzrokuje pojavu sitnih linijica, bora na licu i drugih znakova prevremenog starenja kože. Možda će te iznenaditi to što se baš ovaj tip UV zraka koristi u solarijumima, pa uvek imaj i to na umu, kao i to da UVA zraci mogu prouzrokovati druge mnogo ozbiljnije probleme kože.

UVB zraci

UVB sunčevi zraci su najjači u toku letnjih meseci i oni za razliku od UVA zraka ne prodiru tako duboko u kožu, već samo u površinski sloj kože, što ih ne čini ništa manje štetnim. Intenzitet ovog zračenja varira u zavisnosti od perioda dana i najjači je u poslepodnevnim časovima. UVB zraci su razlog tamnjenja kože, ali su i glavni uzrok opekotina od sunca i plikova na koži.

Dakle, kada postavljaš sebi pitanje kako se zaštititi od sunca, ti ustvari pokušavaš da otkriješ kako se zaštititi od štetnih efekata UVA i UVB zraka.

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Posledice po tvoju kožu

Neki od posledica po kožu zbog izlaganja suncu bez ikakve zaštite su: žućkasti ten, duboke bore, vidni gubitak elastičnosti kože, pojava flekica na koži, nastanak opekotina, kao i retkih tipova fotodermatitisa.

Kako ublažiti prevremeno starenje kože lica

Kako bi ublažila pojavu prevremenih znakova starenja na licu moraš se potruditi da koža uvek bude zaštićena pomoću SPF faktora, ali i hidrirana. Bilo da si već u godinama kada ti anti-age proizvodi nisu nepoznanica, ili si u godinama kada si tek počela da ih koristiš, bitno je da znaš da je SPF faktor jedan od najboljih anti-age faktora. 

Kako se zaštititi od sunca i usporiti starenje kože lica

Proizvodi koji sadrže SPF faktor ublažuju stvaranje linijica i produbljivanje već postojećih bora, kao i pojavu flekica na koži. Ne zaboravi da kožu stalno treba da hidriraš kako bi licu vratila neophodnu vlažnost, elastičnost, sjaj i samim tim usporila proces starenja kože. Zato je nabolje da koristiš proizvode koji se koriste za hidriranje kože i koji sadrže SPF faktor u sebi.

Isprobaj L'oreal Paris Revitalift Laser SPF 20 dnevnu kremu

Ova dnevna krema će učiniti da koža bude hidrirana i čvršća, a ton kože ujednačen nakon nanošenja. Revitalift Laser SPF 20 dnevna kema sadrži Pro-Xylane TM, patentirani aktivni sastojak od L’Oreal-a, formulisan tako da pomogne u korigovanju bora, jačanju kože i u ponovnom oblikovanju kontura, LHA i SPF 20 faktor koji će umanjiti promenu pigmentacije kože. Nakon samo 4 nedelje bore će biti umanjene, a tekstura kože izjednačenija.

 

Nanosi kremu kružnim pokretima svakodnevno na očišćeno lice i vrat i izbegavaj predeo oko očiju. Najbolji period za to je ujutru, pre šminkanja, a za još bolje rezultate predlažemo ti da pre nje koristiš Revitalift serum za lice.

Pročitaj još: Loše bjuti navike i kako ih se otarasiti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Revitalift Laser SPF 20

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Night Cream

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Anti-Ageing Super Serum

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Set

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, anti-age, zaštita kože, osetljiva koža, Loreal Paris, nega lica, nega kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da zaštitiš kožu tokom zime?

Ako ove sezone želiš da svojoj koži pružiš hidrataciju, za tebe smo izdvojili fenomenalne preparate sa kojima ne možeš da pogrešiš...