Kesice ispod očiju: Neprijatelji svežeg izgleda

Danas mnogi imaju poteškoće sa spavanjem, usled prekomernog stresa, promena u načinu rada i dnevnog finkcionisanja, a jedna od posledica koja nam je svima mrska jesu vidljivi znaci umora na našoj koži. Stoga, kada su u pitanju kesice ispod očiju, pristup možemo svesti na dve mogućnosti: rešavanje problema ili kamuflaža problema.

 

Uzrok kesica ispod očiju najčešće nije samo jedan, već više njih:

- Genetika

- Starenje kože i prirodni gubitak elastičnosti kože

- Višak soli i manjak vode u ishrani

- Manjak sna

U ekstremnijim slučajevima, kesice ispod očiju mogu biti indikacija nekog poremećaja u radu organizma, pa nije na odmet konsultovati lekara ukoliko se pojave iznenada, crvene su boje ili bolne.

Rešavanje problema: Načini za uklanjanje kesica ispod očiju

Maske za područje oko očiju

Postoje i preparati koji imaju isti, rashladjujući efekat, a uz to hrane i zatežu kožu zahvaljujući aktivnim sastojcima. Drži ih u frižideru i to će im pojačati dejstvo! Potraži maske spcijalizovane za ovaj deo lica i ovu vrstu problema, pa kada putuješ uvek sa sobom možeš imati instant rešenje. Starenje kože je prirodan proces, a kvalititna krema za kesice ispod očiju će pomoći da se sanira ovaj estetski problem. Takve maske obično sadrže hijaluronsku kiselinu koja će intenzivno hidrirati kožu, ali i druge korisne sastojke za osveženje i umirenje kože, poput soka od narandže i kokosove vodice.

 

Rešenja u domaćoj radinosti

Kada je u pitanju genetika, ne može se mnogo toga uraditi da se problem trajno reši, ali tu pomaže vizuelna korekcija. Šta god da je uzrok kesica ispod očiju, hladne komprese će dati rezultat. U domaćoj radinosti, to mogu biti i u frižideru ohlađene kašike ili pokvašene i ohlađene kesice čaja, koje ćeš potom staviti nekoliko minuta na kapke.

Kreme za područje oko očiju

Starenje kože je prirodan proces, a kvalititna krema za kesice ispod očiju će pomoći da se sanira ovaj estetski problem.  Ovakve kreme obično sadrže retinol, vitamin C, hijaluronsku kiselinu, kofein i slične sastojke. Kod njih je posebno važno da budu prilagođene i osetljivim očima, da ne ostavlju masni tragi  da su brzoupijajuće.

 

Promena životnih navika

Ukoliko su uzroci spoljašnji, korekcija ishrane i promena životnih navika doprineće poboljšanju: izbacivanje iz upotrebe hrane bogate nitratima, smanjivanje konzumacije alkohola i cigareta, više fizičke aktivnosti koja će organizmu dati mogućnost da se oslobodi toksina, svež vazduh… Naravno, više sna i više vode. I ne samo da je to rešenje za podočnjake i kesice ispod očiju, već će benefiti biti višestruki. Za početak, cela tvoja koža će biti svežija i jedrija.

Kamuflaža problema: kako vešto prekriti kesice ispod očiju

 

Kako bi kesice ispod očiju bile uspešno prikrivene, možda treba da koriguješ makeup rutinu. Ovih par trikova učiniće kesice ispod očiju i podočnjake manje vidljivim i manje upadljivim.

1. Korektor u boji će ti definitivno pomoći. Proceni koje je boje deo ispod očiju (često su to tamni kolutovi, ali mogu biti i crvenkasti), pa u odnosu na to biraj boju za kamuflažu. Dok će tamnu boju najbolje prekriti korektor u boji tvoje kože ili onaj sa crvenim pigmentima (narandžasti, roze), crvenilo će najbolje izbalansirati zelenkasta podloga.

2. Bela olovka za oči ili ona u nude nijansi učiniće da pogled deluje svežije, zato je uvedi u svoju svakodnevno šminkanje. Najbolji rezultati postižu se ako olovkom izvučeš liniju na unutrašnju ivicu donjeg kapka. 

3. Pokušaj da korektor ne nanosiš na celu površinu “kesice”, već samo na njene obode koji prave senku. Ovo je dobar trik koji kesice ispod očiju čini manje vidljivim.

Da li i tebe muče kesice ispod očiju? Podeli sa nama u komentarima

Pročitaj još: Bjuti rutina Lili Kolins inspirisana serijom Emili u Parizu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Minéral 89 Eyes

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Redermic R Eyes

  Poručite odmah
 • Vichy Liftactiv Eyes

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Honey

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Poručite odmah
 • Garnier Moisture + Smoothness Eye Tissue Mask

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, nega, oči, korektor, La Roche-Posay , maske za lice, Vichy, Loreal Paris, Maybelline New York, krema za lice, nega lica, nega kože oko očiju

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svi benefiti krema sa hijaluronskom kiselinom

Već znamo da je hijaluron No. 1. anti-age sastojak koji ima benefite u prevenciji znakova starenja i blagodetima koje pruža tvojoj koži, evo o čemu je...