Kesice ispod očiju: Neprijatelji svežeg izgleda

Kada su u pitanju kesice ispod očiju, ti naši nevoljeni pratioci, pristup možemo svesti na dve mogućnosti: rešavanje problema ili kamuflaža problema.

Pre nego što krenemo u akciju uklanjanje kesica ispod očiju, hajde da vidimo šta su uzroci nastajanja.  Kada to znamo, onda je problem lakše rešiti.

Kesice ispod očiju: Neprijatelji svežeg izgleda

Uzrok kesica ispod očiju najčešće nije samo jedan, već više njih:

- Genetika

- Starenje kože i prirodni gubitak elastičnosti kože

- Višak soli i manjak vode u ishrani

- Manjak sna

Kesice ispod očiju: Neprijatelji svežeg izgleda

U ekstremnijim slučajevima, kesice ispod očiju mogu biti indikacija nekog poremećaja u radu organizma, pa nije na odmet konsultovati lekara ukoliko se pojave iznenada, crvene su boje ili bolne.

Rešavanje problema: Način za uklanjanje kesica ispod očiju

Kada je u pitanju genetika, ne može se mnogo toga (neinvazivnog) uraditi da se problem trajno reši, ali tu pomaže vizuelna korekcija. Šta god da je uzrok kesica izpod očiju, hladne komprese će dati rezultat. U domaćoj radinosti, to mogu biti i u frižideru ohlađene kašike ili pokvašene i ohlađene kesice čaja, koje ćeš potom staviti nekoliko minuta na kapke. Postoje i preparati koji imaju isti, rashladjujući efekat, a uz to hrane i zatežu kožu zahvaljujući aktivnim sastojcima. Drži ih u frižideru i to će im pojačati dejstvo! Potraži maske spcijalizovane za ovaj deo lica i ovu vrstu problema, pa kada putuješ uvek sa sobom možeš imati instant rešenje. Starenje kože je prirodan proces, a kvalititna krema za kesice ispod očiju će pomoći da se sanira ovaj estetski problem. 

Kesice ispod očiju: Neprijatelji svežeg izgleda

Ukoliko su uzroci spoljašnji, korekcija ishrane i promena životnih navika doprineće poboljšanju: izbacivanje iz upotrebe hrane bogate nitratima, smanjivanje konzumacije alkohola i cigareta, više fizičke aktivnosti koja će organizmu dati mogućnost da se oslobodi toksina, svež vazduh… Naravno, više sna i više vode. I ne samo da je to rešenje za podočnjake i kesice ispod očiju, već će benefiti biti višestruki. Za početak, cela tvoja koža će biti svežija i jedrija.

Kamuflaža problema: kako vešto prekriti kesice ispod očiju

Kako bi kesice ispod očiju bile uspešno prikrivene, možda treba da koriguješ makeup rutinu. Ovih par trikova učiniće kesice ispod očiju i podočnjake manje vidljivim i manje upadljivim.

1. Korektor u boji će ti definitivno pomoći. Proceni koje je boje deo ispod očiju (često su to tamni kolutovi, ali mogu biti i crvenkasti), pa u odnosu na to biraj boju za kamuflažu. Dok će tamnu boju najbolje prekriti korektor u boji tvoje kože ili onaj sa crvenim pigmentima (narandžasti, roze), crvenilo će najbolje izbalansirati zelenkasta podloga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

2. Bela olovka za oči ili ona u nude nijansi učiniće da pogled deluje svežije, zato je uvedi u svoju svakodnevno šminkanje. Najbolji rezultati postižu se ako olovkom izvučeš liniju na unutrašnju ivicu donjeg kapka. 

3. Pokušaj da korektor ne nanosiš na celu površinu “kesice”, već samo na njene obode koji prave senku. Ovo je dobar trik koji kesice ispod očiju čini manje vidljivim.

Pročitaj još: CC krema ili BB krema, pitanje je sad!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Vichy Dermablend 3D Correction

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Redermic R Eyes

  Poručite odmah
 • Vichy Liftactiv Eyes

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Concealer Beige Cream

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Age Rewind

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Wan't Stop Contour Concealer Natural Tan

  Poručite odmah
 • Lancôme Long-Lasting Softening Concealer

  Poručite odmah
 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, nega, oči, korektor, Lancome, La Roche-Posay , maske za lice, Vichy, Loreal Paris, Maybelline New York, krema za lice, nega lica

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup Review: Maybelline Fit Me porodica

Odlučili smo da isprobamo sve proizvode Maybelline Fit Me kolekcije, podelimo naše utiske o njima i ukažemo ti na sve nedoumice prilikom odabira odgov...