Koji sastojci skincare proizvoda će tvojoj koži dati prolećni sjaj?

Zagrebi ispod površine kože: Otkrij sastojke

Nauka koja stoji iza Biotherm proizvoda radi u svrhu zaštite prirode. Od samog osnivanja, Biotherm se oslanja na blagotvornost vodenih biljaka i mikroorganizama i transformiše ih u ključne sastojke svih svojih proizvoda uz pomoć inovacija moderne tehnologije. Krajnji rezultat? Proizvodi koji štite kožu od svih spoljašnjih uticaja, obogaćeni formulama otpornim na sve agresije modernog, užurbanog života. Naše formule, takođe, pomažu u očuvanju okeana kroz svoj ekološki doprinos koji imaju u proizvodnji preparata za negu kože. Saznaj više o sastojcima Biotherm proizvoda i kako svaki od njih na svoj način nastoji da leči, štiti i obnovi tvoju kožu, bez obzira na tip kože koji imaš.

Regenerišite kožu sa probiotičkom frakcijom Life Plankton ™

Ekskluzivni Biotherm sastojak - Life PlanktonTM ima izuzetan afinitet kože koji mu daje nenadmašna regenerativna svojstva i biološku aktivnost. Svojim delovanjem na obnavljanje kože i ćelijski metabolizam stimuliše vitalne funkcije kože. Probiotička frakcija Life PlanktonTM pojačava i prirodno stimuliše odbranu kože u borbi protiv oštećenja usled intenzivnog, urbanog načina života. U svojoj najvećoj koncentraciji u Life Plankton Elixir-u, doprinosi obnavljanju i zaštiti, poboljšavajući kvalitet kože kako bi ten ostavio mekanim, glatkim i sjajnim. Ponovo aktivira obnavljanje ćelija kože, jača kožne barijere i čuva strukturu kože. Life PlanktonTM možete pronaći u svim Biotherm proizvodima, a sa lekovitom dozom od 5% u Life PlanktonTM Elixir-u.

Hidriraj kožu proizvodima obogaćenim hijaluronskom kiselinom

Hijaluronska kiselina, ili sodium hyaluronate, prirodno je prisutna u površinskom i srednjem sloju kože (dermisu i epidermisu). Ona pripada porodici glikozaminoglikana, ugljenih hidrata od esencijalne važnosti za svakog od nas, a prirodan je hidratant sposoban da zadrži količinu vode 1000 puta veću od svoje sopstvene težine. Ovim zadržavanjem vode, hijaluronska kiselina dovodi do uvećanja unutrašnjeg sloja kože, što rezultira poravnjavanjanjem površinskog dela kože, a s tim i nestanka bora.

Hidrira i čini kožu mekom i elastičnom. Hidralizovana hijaluronska kiselina je hijaluronska kiselina sačinjena od jedinjena male molekulske težine, nastala fermentacijom hijaluronske kiseline. Upravo zahvaljujući svojoj retkoj, umanjenoj strukturi, intenzivnije prodire kroz površinski sloj kože i deluje kao filer: bore otklanja iznutra, a smanjuje vidljivost dubljih bora, kao i bora oko očiju. Takođe, značajno doprinosi i elastičnosti kože. Proizvodi bogati hijaluronskom kiselinom su Life PlanktonTM  eliksir, Aqua Super Concentrate gel,  Aqua Source Everplump gel, kao i Life PlanktonTM  anti-ejdž krema protiv bora oko očiju.

Zablistaj uz pomoć Vitamina C

Vitamin C prisutan je u kiselom voću, kao što su limun i pomorandža, ali i crna ribizla i jagode. Povrće poput brokolija, karfiola, spanaća i krompira takođe obiluje visokim procentom vitamina C. Vitamin C neophodan je za normalno funkcionisanje celog metabolizma i svih tkiva, naročito kože. Osim toga, vitamin C neutrališe slobodne radikale kiseonika u našem organizmu, nastale usled izlaganja organizma toksinima. Vitamin C igra značajnu ulogu u sintezi lipida na koži, a lipidi obezbeđuju koži energetski balans.Biotherm sintetizirali u čvrstu formu i tako mu produžili vek. Vitamin CG je glikozidni oblik vitamina C, što ga čini održivim u prisustvu kiseonika, metalnih jona i toplote. Kao sastojak skincare proizvoda, vitamin CG potpomaže ljuštenje površinskog sloja kože. Ima antioksidantno dejstvo i neutrališe slobodne radikale, što pozitivno deluje na pigmentaciju kože, daje koži jednak ton, sjaj i blistav ten. Life PlanktonTM  eliksir i Aqua Super Concentrate gel bogati su visokim procentom vitamina C.

Crvene alge za čvrstu kožu

Crvene alge, ekstrakt hirdalizovane rodoficeje, rastu duž stenovitih delova atlantske obale, od Evrope sve do Severne Amerike. Suočene sa nepogodnim vremenskim uslovima, transformišu se i menjaju svoju strukturu. Razvijaju se na višim temperaturama, dok se na niskim skupljaju. Veoma su savitljive i otporne, stoga čuvaju svoj prvobitni oblik kako dani, a i godine, odmiču. Biotherm naučni tim znanje o zapanjujućem efektu koji crvene alge imaju u zatezanju kože itekako nastoji da dokaže kroz svoje proizvode.

Komponente koje crvene alge sadrže slične su onima koje se nalaze u samoj dermalnoj mreži naše kože, a koje pomažu u očuvanju vlakana kolagena i elastina. Rezultat delovanja ovih komponenti crvenih algi jesu pravilno oblikovane crte lica i nestanak bora. Ovaj jedinstveni sastojak pronaći ćeš u Blue Therapy Red Algae Uplift Rich dnevnoj i noćnoj kremi.

Pročitaj još: Organski kozmetički proizvodi: koja je njihova prednost?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Biotherm Life Plankton Elixir

  Poručite odmah
 • Biotherm Bio-Blue Therapy Natural Lift Cream

  Poručite odmah
 • Biotherm Bio-Aquasource Gel

  Poručite odmah
 • Biotherm Bio-Aquasource Concentrate Glow

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, anti-age, proleće, dnevna rutina, večernja rutina, Biotherm, krema za lice, vitamin C, nega lica, hijaluronska kiselina, hidriranje kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Skidanje šminke: sve što treba da znate

Možda niste znali ali ako jedno veče ne skinetš kompletnu šminku, posledice mogu biti velike i dugotrajne....