Koža je više od kože: La-Roche Posay pomera granice

Da li ikada osećaš da si predmet nepoželjnih pogleda? Da li se osećaš kao da te neko, ili jednostavno svi, gledaju pod lupom i do tančina proučavaju svaku nesavršenost, ožiljak, fleku ili aknu prisutnu na tvojoj koži? I, najbitnije od svega – da li se osećaš kao da ti, umesto onoga što jesi i što nosiš u sebi, sude na osnovu toga?

Naša koža diše sa nama, ali ponekad, kao i mi sami, ostane bez daha i zastane, što je u potpunosti prihvatljivo, očekivano i, na kraju krajeva, neizbežno. Nesavršenosti na našoj koži možda jesu tu, a na nama je da se pobrinemo da one ne postanu sastavni deo nas i onoga što jesmo. Pravilna nega problematične kože ključ je za vraćanje samopouzdanja s kojim svako od nas zaslužuje da korača kroz život, a samo mi imamo moć da dokažemo da smo daleko uporniji od svojih akni, ožiljaka i ostalih nesavršenosti. Nesavršenosti na koži ne mogu i NE SMEJU postati nešto po čemu smo prepoznatljivi!

Koža je više od kože La-Roche Posay pomera graniceProblematična koža: #1 problem modernog doba

Na samom početku, sama svest o činjenici da NISMO jedini koji imaju problematičnan tip kože od presudne je važnosti za suočavanje, ali i rešavanje ovog problema. Neretko, subjektivni osećaj da se niko sem nas ne nosi sa ovom teskobom itekako ume da obmane i, doslovno rečeno, uvuče se pod kožu. Ali istina je potpuno drugačija jer činjenica jeste da gotovo dve milijarde ljudi širom sveta ima neki oblik kožnog oboljenja.

Stoga, podizanje svesti o ovoj poražavajućoj istini, kao i o samoj činjenici do koje mere su kožna oboljenja i problemtična koža generalno pogubna za naše mentalno zdravlje, samopouzdanje i kvalitet života je upravo čemu brend La Roche-Posay teži svojom kampanjom #SkinIsMoreThanSkin.

Pregršt domaćih influensera uključio se u ovu kampanju sa ciljem da istakne upravo to – da koža JESTE više od kože. Koža je mentalno zdravlje, koža je samopouzdanje, koža je više od nas samih. Određuje kako vidimo sebe,  kako nas vide drugi i diriguje naš korak kroz život.

Koža je više od kože La-Roche Posay pomera graniceNetolerantnost kože na oboljenja kojima je pogođena, kao i na proizvode kojima pokušavamo da ih suzbijemo direktno rezultira i na našu netolerantnost na osećaj koji izazivaju. Ali, ono što je još važnije jeste da kožna oboljenja i problematična koža izazivaju i „estetsku“ netolerantnost u očima drugih, kao i u našem sopstvenom odrazu u ogledalu od kog, nesumnjivo, počinjemo da zaziremo.

Dnevna doza samopouzdanja

Svest o tome da nismo sami u ovoj borbi i da nismo zarobljenici svoje problematične kože iz koje, najblaže rečeno, želimo da iskočimo olakšavajuća je okolnost i nešto što ne bi smeli da smetnemo s uma. Ali, ukoliko i dođe do toga, takođe je naša dužnost da sami sebe na to i podsetimo.

Osim toga, morali bismo biti svesni da nam svođenje ovog problema na minimum, a možda i njegovo razrešenje, neće „pasti s neba“, već je na nama da za njim posegnemo. Naravno, nešto najučinkovitije što možemo da uradimo jeste da svojoj problematičnoj koži obezbedimo negu koju iziskuje. Uz to, ne smemo zaboraviti da rešenje problema naše kože neće doći preko noći, a najjači saputnik do ovog cilja će nam zasigurno biti ona zdrava doza tvrdoglavosti da svim nesavršenostima na koži dokažemo da nisu upornije i istrajnije od nas samih!

Koža je više od kože La-Roche Posay pomera graniceZavolimo sopstveni odraz u ogledalu

Na nama je da prihvatimo sebe, ali i druge, sa svim svojim nesavršenostima, i da sa njima koračamo kroz život visoko dignute glave. Na tom putu, međutim, ne smemo zaboraviti da sve te nesavršenosti ne smeju postati deo nas, da ne možemo dozvoliti da utiču na naše samopouzdanje i mentalno zdravlje, već da im itekako možemo stati na put – ukoliko smo istrajni!

Jasno je da pravilna nega kože jeste osnovni, ako ne i jedini način da ponovo zavolimo svoj odraz u ogledalu. Bilo da su naša boljka hiperpigmentacija, alergijska oboljenja, suva i dehidrirana koža, akne i ožiljci od akni, kao i ožiljci generalno – La Roche-Posay je na našoj strani i tu je da sa nama odlučno grabi ka ovom svima zajedničkom cilju.

Naša koža jeste više od kože – ona je naša lična karta.

Pročitaj još: Ženski parfemi: Top 6 prolećnih mirisa koje moraš da probaš što pre

Za ovaj izgled preporučujemo

 • La Roche-Posay Toleraine Sensitive

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Effacalar Duo

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Lipikar Baume Ap+M

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluide SPF 50

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, La Roche-Posay , krema za lice, nega lica, nega kože, hidriranje kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Krenimo u avanturu protiv neželjenih bora oko očiju!

Znaj da je s godinama proizvodnja kolagena sve manja, što dovodi do postepenog gubitka elastičnosti kože, sitne linije se polako pojavljuju oko očiju,...