Micelarna voda – Blagodet za osetljivu kožu lica

Ako imaš osetljivu kožu lica, sigurna sam da znaš da nega nikad ne prestaje, a jedan od najvažnijih segmenata nege jeste čišćenje. U slučaju da nemaš dovoljno informacija o čudu koje su kozmetički eksperti nazvali micelarna voda, pripremili smo ih kako bi što lakše izabrala svoje sredstvo za svakodnevnu higijenu lica.

Kada je u pitanju svakodnevno čišćenje lica, osetljiva koža je veoma zahtevna, ali iako vapi za dubinskim čišćenjem, jer sva prljavština i zagađenje samo pojačavaju njenu reaktivnost, osetljiva kože se ipak plaši zatezanja nakon čiščenja. Sigurno su ti poznati peckanje, svrab i bockanje koji prate agresivna sredstva za čišćenje lica.

Tradicionalna sredstva za čišćenje – da ili ne?

Kako bi lice oslobodili štetnih materija od zagađenja i nečistoća, mnogi tradicionalni proizvodi sadrže grube agense za čišćenje, kao i konzervanse koji mogu uzrokovati još jaču osetljivost nežne kože lica. Kao što verovatno znaš, rezultat nikako ne može biti dobar. Nakon ovih proizvoda koža jeste čista, ali sa nje su odstranjeni neophodni lipidi. Ovo znači da je koža ogoljena, izložena i još podložnija reakcijama na okolne agresore poput zagađivača u vodi iz vodovoda, kao i u samim materijama koje se nalaze u sredstvima za čišćenje. Zaključak? Ako se osećaš neprijatno nakon čišćenja lica i imaš osećaj da ti je koža previše zategnuta – nisi sama. Svi ljudi sa osetljivom kožom imaju sličan problem dok ne pronađu idealno sredstvo za čišćenje.

 

Kako izabrati najbolje sredstvo za čišćenje osetljive kože?

Ukoliko je tvoja koža osetljiva, možda bi trebalo da razmisiš o kupovini proizvoda za negu u apoteci. Zamoli farmaceuta da ti preporuči micelarnu vodu koja odgovara potrebama tvoje kože. Takođe, proveri da li je preporučena micelarna voda ispitana na osetljivoj koži pod dermatološkim nadzorom.

Bolje sprečiti nego lečiti

Umesto da lečiš reakcije na koži, spreči njihovu pojavu korišćenjem odgovarajućih sredstava. Poslednja generacija micelarne vode sadrži formulu koja zadovoljava većinu potreba osetljive kože. Ovaj rastvor sadrži nežne agense za čišćenje u obliku površinski aktivnih materija – micela, koje uklanjaju svu nečistoću, šminku i prljavštinu bez skidanja lipida sa kože. Ne bi bilo loše da potražite micelarnu vodu koja sadrži glicerin protiv trenja, a koji hidrira tokom čišćenja, kako se osetljivost, crvenilo, svrab i peckanje ne bi ni pojavili. I na kraju, priznala ili ne, svaka od nas oseti posebno zadovoljstvo kada vidi crnu vatu kao dokaz uspešnog čišćenja, zar ne?

Saznaj više i o tome kako da sprečiš nastanak upornih mitisera: Piling za lice: Sve što treba da znate

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Roche Posay Micellar Water Ultra

    Poručite odmah

Povezane teme: nega

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Parfemi koje ćeš nositi u 2023 godini

Nova godina ti donosi puno novih makeup proizvoda, beauty novina i mirisnih nota koje će rasplamsati maštu i stvoriti nove uspomene ...