Mitiseri i bubuljice: pravilna nega korak po korak

Malo ko od nas se u životu nije susreo sa problemom mitisera i bubuljica makar jednom. Kao što smo i sami svesni, mitiseri i bubuljice zahtevaju ozbiljnu borbu, a prvo što treba da uradiš jeste da naučiš kako da pravilno neguješ kožu, korak po korak.

Preterano lučenje sebuma kao koren problema

Iako se uglavnom javljaju zajedno, mitiseri i i bubuljice zapravo su dve potpuno odvojene pojave nastale kao posledica procesa koji se odvijaju u koži. Mitiseri su nečistoće u zatvorenim porama na licu koje nastaju zbog preteranog lučenja sebuma lojnih žlezda. Faktora koji dovode do nastanka mitisera ima mnogo – od bakterija, pa do obične prašine koja svakodnevno dolazi u kontakt sa licem. S druge strane, bubuljice su upalni procesi u porama, koji zahtevaju adekvatnu i kontinuiranu negu.

Adekvatna skincare rutina za svaki tip kože

Mitiseri i bubuljice pojavljuju se uglavnom na osetljivoj koži sklonoj nepravilnostima i pojačanom lučenju sebuma, dakle, masnoj i kombinovanoj koži. Često se misli da je osetljiva koža samo suva koža, što je jedna od uobičajenih skincare zabluda. Osetljiva koža može biti suva, kombinovana ili masna, a imperative je pružiti joj dobru i kvalitetnu negu.

Glavni saborac u bitki protiv bubuljica i mitisera

Ako imaš kožu koja je sklona nepravilnostima, potrebna ti je adekvatna nega. Pravilna nega ne znači samo redovno skidanje šminke i nanošenje hidratantnih krema za lice,  već podrazumeva I odabir proizvoda koji odgovaraju tvom tipu kože i njihovo pravilno nanošenje. Mixa Anti-Imperfection i Garnier Pure Active kolekcije sadrže apsolutno sve proizvode neophodne za borbu protiv nesavršenosti na licu, a biće ti najveći oslonac u borbi protiv mitisera i bubuljica.

Mitiseri i bubuljice i pravilna nega korak po korakNeka pravilno čišćenje lica postane temelj tvoje skincare rutine

Kako bi uklonili sve nečistoće koje u toku dana neminovno dođu u dodir s našim licem, tu je Mixa Anti-Imperfection gel za čišćenje lica. Ovaj gel nežno peni pod vodom, stoga i tokom samog nanošenja gela ostavlja prijatan osećaj na koži.

Gel za čišćenje lica kome, takođe, možemo u potpunosti pokloniti svoje poverenje jeste i Garnier Pure Active Purifying Cleansing Gel. Koža sklona nesavršenostima biće temeljno očišćena i spremna za naredni korak tvoje skincare rutine.

Kako čišćenje lica gelom nije dovoljno za negu kože sklone mitiserima i bubuljicama, naredni korak koji bi trebalo preduzeti jeste u svoju skincare rutinu uključiti i proizvode za temeljnije čišćenje kože. Mixa Anti-Imperfection losion za čišćenje lica, kao i losion za čišćenje lica iz Garnier Pure Active kolekcije uklanjaju i najsitnije ostatke nečistoća i šminke, a kožu pripremaju za dalju negu. Ovi losioni pomažu i u sužavanju pora, a idealni su za masnu kožu. Redovnim korišćenjem lišavaju lice neprijatnog sjaja karakterističnog za masan tip kože. Kao alternative losionu, micelarne vode iz kolekcija Mixa Anti-Imperfection i Garnier Pure Active pogodne su i za uklanjanje nečistoća na predelima oko očiju, kao i uklanjanje šminke.

Mitiseri i bubuljice i pravilna nega korak po korak
Hidratacija je garancija za zdravlje kože

Nakon čišćenja, kožu je potrebno hidrirati. Zabluda je da masnu kožu ne treba tretirati hidratantnom kremom, ali uprkos ovom popularnom uverenju, svi tipovi kože zahtevaju redovnu hidrataciju. Mixa Anti-Imperfection krema za lice protiv nepravilnosti trenutno hidrira kožu, sužava pore, upija višak sebuma i smanjuje vidljivost bubuljica. Takođe, ukoliko se redovno koristi, ujednačenje teksture kože biće primetno, a nesavršenosti smanjene.

Poznato je da izlaganje sunčevim zracima nepovoljno utiče na izgled i zdravlje naše kože, stoga je licu neophodno priuštiti i prekopotrebnu zaštitu od štetnog sunčevog zračenja. Ovaj štit, kao i pokriće svih nesavršenosti na licu sebi možeš podariti uz pomoć Garnier Pure Active BB kreme sa SPF-om. Njena lagana tekstura omogućiće tvojoj koži da diše, a zaštitni faktor 20 pružiće ti zaštitu od Sunca, neophodnu za održavanje kože mladolikom i jedrom i u poznijem dobu.

Finalni korak pravilne skincare rutine

Neka Mixa Anti-Imperfection 3u1 maska za lice postane kruna tvog procesa nege osetljive kože sklone nepravilnostima. Ova maska, sa formulom obogaćenom pročišćujućim cinkom i voćnim kiselinama, nežno čisti kožu, otvara zapušene pore i ukljanja mrtve ćelije kože.  Osim toga, pomaže da koža izgleda zdravije, čistije i manje masno.

Mitiseri i bubuljice i pravilna nega korak po korakSvoju kožu, takođe, možeš matirati uz pomoć Garnier Pure Active 3in1. Ukoliko se opredeliš za funkciju maske Garnier 3in1 Pure Active, višak sebuma biće uklonjen sa lica, a osećaj svežine koji ostavlja na koži pratiće te kroz ceo dan. S druge strane, Garnier Pure Active 3in1 takođe može obavljati funkciju gela za čišćenje lica, kao i pilinga. Stoga, dobrodošao je kao integralni deo bilo koje faze tvoje rutine za negu lica.

Skincare rutina - neizostavni element naše svakodnevice

Kada je odabir idealnih proizvoda za negu lica kompletan, na nama je da se postaramo da pravilna skincare rutina podobna za naš tip kože postane svakodnevica. Na kraju napornog dana nas može savladati umor, ali čišćenje lica pred spavanje najlepši je dar koji možemo pokloniti svojoj koži. Osetljivoj koži potreban je poseban tretman, a proizvodi iz Mixa Anti-Imperfection i Garnier Pure Active kolekcija pružaju upravo to. Na nama je i da ih primenimo!

Pročitaj još: Trendy prolećni makeup look

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Anti-Imperfaction Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfaction Purifying Lotion

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfaction Micellar Water

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfaction Exfoliating Mask

  Poručite odmah
 • Garnier Pure Active Micellar Water

  Poručite odmah
 • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

  Poručite odmah
 • Garnier Pure Active 3in1

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, zaštita kože, tutorial, proleće, dnevna rutina, večernja rutina, skidanje šminke, osetljiva koža, maske za lice, čišćenje lica, krema za lice, nega lica, Mixa

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li znaš pravu razliku izmedju iluminatora I hajlajtera?

Pre nego što ti otkrijemo sve benefite hajlajtera i iluminatora, važno je da razešimo glavnu misteriju, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...