Ojačan imunitet kože moguć je uz cink!

Pri izboru skincare proizvoda najpodobnijih za naš tip kože neretko se vodimo kriterijumima koji i nisu baš osnovani. Ambalaža, izbor brenda, cena, pa čak i miris proizvoda, često uzimaju primat nad nečim što bi zapravo trebalo da bude jedan od presudnih, ako ne i jedini, faktor pri donošenju suda o proizvodima koje uključujemo u svoju skincare rutinu. Zvezda vodilja pri ovom izboru sa kojim se često susrećemo trebalo bi da budu upravo sastojci na kojima se proizvod bazira, a nešto s čim definitivno ne možemo napraviti pogrešan izbor su proizvodi čija se baza zasniva na jednom, ključnom sastojku.

Uz to, jednako je važno i „uraditi domaći“, tj. istražiti koji sastojci su najblagotvorniji za naš tip kože, a koji, potencijalno, mogu predstavljati i rešenje problema u slučaju da je tip kože koji tretiramo problematičan. Jačanje imuniteta kože od jednake je važnosti kao i jačanje imuniteta uopšte, a poznato je da, u većini slučajeva, slab imuni sistem oslabljen je upravo usled nedostatka cinka.

Problematična koža više ne mora biti problem

Kao vitalan element u ishrani, cink je temelj za zdrav i ojačan nervni i imuni sistem, a sada može igrati ključnu ulogu i u „ishrani“ kože. Proizvodi na bazi cinka podobni su za svaki tip kože, bilo da je u pitanju masna koža, sklona preteranom lučenju sebuma ili dehidrirana koža koju karakteriše nelagodan osećaj suvoće i „zatezanja.“

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Cink, naime, u potpunosti reguliše lučenje sebuma, koje često dovodi do zapušavanja pora i nemogućnosti kože da „diše“. Naravno, poznato je da ovo vodi do trajnijeg, učestalijeg problema s kojima se mnogi od nas susreću pretežno tokom adolescentskog, a ponekad i tokom kasnijih doba – pojave akni, bubuljica i mitisera. Upravo ovo je zajednička boljka mnogih od nas, a ne bismo preterali ako bismo istakli i univerzalno prihvaćenu istinu – sklonost ka aknama i kožnim oboljenjima može uticati na način na koji vidimo sebe, a problemi koje oni prouzrokuju mogu ostaviti trajan, štetan efekat na naše samopouzdanje, posebno u periodu adolescencije.

Stoga, imperativ je preventivno jačati imunitet svoje kože, svom tipu kože prilagoditi proizvode koje uključujemo u svoju skincare rutinu i direktno uticati na regulaciju sebuma koji koža proizvodi, što je najmoćniji aršin u borbi za zdravu kožu. Takođe, suva koža često je posledica nedostatka cinka u ishrani, te će proizvodi na bazi cinka takođe blagotvorno uticati i na hidrataciju ovakvog tipa kože. Važno je napomenuti i da je cink veoma delotvoran u suzbijanju crvenila, osipa i upala, bili oni izazvani aknama ili težim, hroničnim kožnim oboljenjima, poput dermatitisa.

Različiti proizvodi sa istim ciljem

Nastojimo da svojoj koži pružimo isto nutritivno bogatstvo kojim jačamo i svoj imunitet kroz ishranu, učestaliju fizičku aktivnost i boljitak ostalih životnih navika. U ovoj misiji, napredak ne može zavisiti samo od jednog od navedenih, te je tako i kada je svakodnevna nega kože u pitanju.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Serumi, kao i rastvori sa cinkom, idealni su u tretiranju “iritirane” kože i otklanjanju crvenila i upala, što je dejstvo koje imaju gotovo svi skincare preparati sa cinkom. Ukoliko se opredelimo na ovaj korak i zdravlje svoje kože, kao i tretiranje problema poput akni poverimo proizvodima na bazi cinka, idealno bi bilo početi od proizvoda za svakodnevnu negu kože, poput gela za čišćenje lica i hidratantne kreme.

Skincare trend budućnosti

Mixa se pobrinula da ovaj savršen duo za svakodnevnu negu lica obogati cinkom i ukaže na blagotvorni učinak ovog sastojka kroz Mixa Anti-Imperfection Gel za čišćenje lica i Mixa Anti-Imperfection hidratantnu kremu. Intenzivno čišćenje kože lica i odstranjivanje viška sebuma zagarantovani su uz Mixa Anti-Imperfection gel, a Mixa Anti-Imperfection hidratantna krema pobrinuće se da besprekorno čista koža lica biće obogaćena svim potrebnim, blagotvornim sastojcima.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cinkOno što ovaj duo izdvaja u odnosu na ostale proizvode za svakodnevnu negu lica jeste nekomodogena formula razvijena pod budnim okom dermatologa, s ciljem odabira što delotvornijih sastojaka koji garantuju odmah vidljive rezultate. Bogata visokim procentom cinka, uz koji će akne, crvenilo i upalni procesi na koži biti trajno sanirani i uklonjeni, istovremeno pružajući koži hidrataciju neophodnu za održavanje njenog zdravlja i prevenciju znakova starenja. Prekomerno lučenje sebuma svojstveno masnim tipovima kože postaće stvar prošlosti, pore neće biti zapušene, a koža lica će  disati i u potpunosti postati otporna na bakterije koje dovode do nastanka mitisera i pospešuju javljanje akni i drugih kožnih oboljenja.

Osim Mixa Anti-Imperfection gela za čišćenje lica, izbor imamo i u Mixa Anti-Imperfection micelarnoj vodi, uz pomoć koje nečistoće na našem licu prouzrokovane zagađenom sredinom u kojoj živimo nestaju kao rukom odnešene i vraćaju našoj koži prvobitnu svežinu.

Osim toga, Mixa Anti-Imperfection micelarna voda savršena je za uklanjanje šminke oko očiju nakon napornog dana, zahvaljujući svojoj nežnoj strukturi koja ne iritira kožu i čini je blistavo čistom.

Shodno tome, dolazimo do zaključka da su proizvodi na bazi cinka zapravo skincare trend budućnosti! Ne samo da koži pružaju hidrataciju neophodnu za svakodveno funkcionisanje u najrazličitijim uslovima, već imaju značajnu ulogu i u prevenciji, neutralisanju i izlečenju kože od raznih tipova akni i ostalih neprijatelja kože od kojih niko od nas nije bezbedan. A trendove budućnosti zasigurno treba pratiti!

Pročitaj još: Trend alert: Probali smo maskaru o kojoj bruji Tik Tok

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Anti-Imperfection Micellar Water

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Moisturizing Cream

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Alcohol-Free Purifying Lotion

  Poručite odmah

Povezane teme: osetljiva koža, čišćenje lica, krema za lice, nega lica, Mixa, nega kože, micelarna voda

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zaštiti se od sunca po izlasku iz kuće

Važno je da tokom letnjeg perioda umeš da prepoznaš koliko je tvoja koža osetljiva na sunce I da joj pružiš svu adekvatnu negu, kako bi je zaštitila....