Ojačan imunitet kože moguć je uz cink!

Pri izboru skincare proizvoda najpodobnijih za naš tip kože neretko se vodimo kriterijumima koji i nisu baš osnovani. Ambalaža, izbor brenda, cena, pa čak i miris proizvoda, često uzimaju primat nad nečim što bi zapravo trebalo da bude jedan od presudnih, ako ne i jedini, faktor pri donošenju suda o proizvodima koje uključujemo u svoju skincare rutinu. Zvezda vodilja pri ovom izboru sa kojim se često susrećemo trebalo bi da budu upravo sastojci na kojima se proizvod bazira, a nešto s čim definitivno ne možemo napraviti pogrešan izbor su proizvodi čija se baza zasniva na jednom, ključnom sastojku.

Uz to, jednako je važno i „uraditi domaći“, tj. istražiti koji sastojci su najblagotvorniji za naš tip kože, a koji, potencijalno, mogu predstavljati i rešenje problema u slučaju da je tip kože koji tretiramo problematičan. Jačanje imuniteta kože od jednake je važnosti kao i jačanje imuniteta uopšte, a poznato je da, u većini slučajeva, slab imuni sistem oslabljen je upravo usled nedostatka cinka.

Problematična koža više ne mora biti problem

Kao vitalan element u ishrani, cink je temelj za zdrav i ojačan nervni i imuni sistem, a sada može igrati ključnu ulogu i u „ishrani“ kože. Proizvodi na bazi cinka podobni su za svaki tip kože, bilo da je u pitanju masna koža, sklona preteranom lučenju sebuma ili dehidrirana koža koju karakteriše nelagodan osećaj suvoće i „zatezanja.“

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Cink, naime, u potpunosti reguliše lučenje sebuma, koje često dovodi do zapušavanja pora i nemogućnosti kože da „diše“. Naravno, poznato je da ovo vodi do trajnijeg, učestalijeg problema s kojima se mnogi od nas susreću pretežno tokom adolescentskog, a ponekad i tokom kasnijih doba – pojave akni, bubuljica i mitisera. Upravo ovo je zajednička boljka mnogih od nas, a ne bismo preterali ako bismo istakli i univerzalno prihvaćenu istinu – sklonost ka aknama i kožnim oboljenjima može uticati na način na koji vidimo sebe, a problemi koje oni prouzrokuju mogu ostaviti trajan, štetan efekat na naše samopouzdanje, posebno u periodu adolescencije.

Stoga, imperativ je preventivno jačati imunitet svoje kože, svom tipu kože prilagoditi proizvode koje uključujemo u svoju skincare rutinu i direktno uticati na regulaciju sebuma koji koža proizvodi, što je najmoćniji aršin u borbi za zdravu kožu. Takođe, suva koža često je posledica nedostatka cinka u ishrani, te će proizvodi na bazi cinka takođe blagotvorno uticati i na hidrataciju ovakvog tipa kože. Važno je napomenuti i da je cink veoma delotvoran u suzbijanju crvenila, osipa i upala, bili oni izazvani aknama ili težim, hroničnim kožnim oboljenjima, poput dermatitisa.

Različiti proizvodi sa istim ciljem

Nastojimo da svojoj koži pružimo isto nutritivno bogatstvo kojim jačamo i svoj imunitet kroz ishranu, učestaliju fizičku aktivnost i boljitak ostalih životnih navika. U ovoj misiji, napredak ne može zavisiti samo od jednog od navedenih, te je tako i kada je svakodnevna nega kože u pitanju.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cink

Serumi, kao i rastvori sa cinkom, idealni su u tretiranju “iritirane” kože i otklanjanju crvenila i upala, što je dejstvo koje imaju gotovo svi skincare preparati sa cinkom. Ukoliko se opredelimo na ovaj korak i zdravlje svoje kože, kao i tretiranje problema poput akni poverimo proizvodima na bazi cinka, idealno bi bilo početi od proizvoda za svakodnevnu negu kože, poput gela za čišćenje lica i hidratantne kreme.

Skincare trend budućnosti

Mixa se pobrinula da ovaj savršen duo za svakodnevnu negu lica obogati cinkom i ukaže na blagotvorni učinak ovog sastojka kroz Mixa Anti-Imperfection Gel za čišćenje lica i Mixa Anti-Imperfection hidratantnu kremu. Intenzivno čišćenje kože lica i odstranjivanje viška sebuma zagarantovani su uz Mixa Anti-Imperfection gel, a Mixa Anti-Imperfection hidratantna krema pobrinuće se da besprekorno čista koža lica biće obogaćena svim potrebnim, blagotvornim sastojcima.

Ojačan imunitet kože moguć je uz cinkOno što ovaj duo izdvaja u odnosu na ostale proizvode za svakodnevnu negu lica jeste nekomodogena formula razvijena pod budnim okom dermatologa, s ciljem odabira što delotvornijih sastojaka koji garantuju odmah vidljive rezultate. Bogata visokim procentom cinka, uz koji će akne, crvenilo i upalni procesi na koži biti trajno sanirani i uklonjeni, istovremeno pružajući koži hidrataciju neophodnu za održavanje njenog zdravlja i prevenciju znakova starenja. Prekomerno lučenje sebuma svojstveno masnim tipovima kože postaće stvar prošlosti, pore neće biti zapušene, a koža lica će  disati i u potpunosti postati otporna na bakterije koje dovode do nastanka mitisera i pospešuju javljanje akni i drugih kožnih oboljenja.

Osim Mixa Anti-Imperfection gela za čišćenje lica, izbor imamo i u Mixa Anti-Imperfection micelarnoj vodi, uz pomoć koje nečistoće na našem licu prouzrokovane zagađenom sredinom u kojoj živimo nestaju kao rukom odnešene i vraćaju našoj koži prvobitnu svežinu.

Osim toga, Mixa Anti-Imperfection micelarna voda savršena je za uklanjanje šminke oko očiju nakon napornog dana, zahvaljujući svojoj nežnoj strukturi koja ne iritira kožu i čini je blistavo čistom.

Shodno tome, dolazimo do zaključka da su proizvodi na bazi cinka zapravo skincare trend budućnosti! Ne samo da koži pružaju hidrataciju neophodnu za svakodveno funkcionisanje u najrazličitijim uslovima, već imaju značajnu ulogu i u prevenciji, neutralisanju i izlečenju kože od raznih tipova akni i ostalih neprijatelja kože od kojih niko od nas nije bezbedan. A trendove budućnosti zasigurno treba pratiti!

Pročitaj još: Trend alert: Probali smo maskaru o kojoj bruji Tik Tok

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Anti-Imperfection Micellar Water

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Moisturizing Cream

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Cleansing Gel

  Poručite odmah
 • Mixa Anti-Imperfection Alcohol-Free Purifying Lotion

  Poručite odmah

Povezane teme: osetljiva koža, čišćenje lica, krema za lice, nega lica, Mixa, nega kože, micelarna voda

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi koje moraš isprobati ovog meseca

Sigurni smo da ćeš sa najvećim zadovoljstvom koristiti, ako ne sve, onda bar većinu beauty proizvoda koje smo brižljivo odabrali za tebe i stavili na ...