Oslobodi se bora na čelu pomoću ovih proizvoda

Oslobodi se bora na čelu pomoću ovih proizvoda

Bore na licu su nezaobilazni deo starenja i svako se kad-tad susretne sa ovom neprijatnom promenom na koži. Kada čujemo reč bore, obično nas asocira na starije ljude i malo ko je upoznat sa činjenicom da prve bore nastaju već sredinom dvadesetih godina. One nastaju kao posledica starenja kože, što uzrokuje smanjenu proizvodnju kolagena, gubitak elastičnosti i tonusa. Koža poprima umorni izgled, gubi jedrinu i sjaj. Obično, tek kada vidimo ovakav izraz u ogledalu, upali nam se „alarm za uzbunu“ i želimo što pre nešto da preduzmemo i povratimo onaj stari izgled lica. Ali, to nije ni malo jednostavno! Zato je od velike važnosti da već u dvadesetim godinama steknemo navike za pravilnu negu kože. To se odnosi na korišćenje krema sa zaštitnim faktorom, pravilnu hidrataciju kože, upotrebu proizvoda na bazi retinola i hijaluronske kiseline. Predstavljamo ti samo neke od preparata, koji će u velikoj meri dobrineti usporavanju pojave novih i uklanjanju postojećih bora.

Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum

Retinol je moćan sastojak u borbi protiv bora i veliki broj dermatologa će ti vrlo rado preporučiti proizvode sa ovim sastojkom. Upravo ovaj Kiehl’s serum protiv starenja, koji sadrži čist retinol, biće odličan uvod u tvoju beauty rutinu, ukoliko tek počinješ sa korišćenjem preparata protiv bora. Takođe, pogodan je za one sa osetljivom kožom, a možeš ga koristiti i na područjima oko očiju, vrata, dekoltea... Zbog svoje nežne formule, slobodno ga nanesi i ujutru i uveče na kožu.

L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

Ovaj serum vrlo brzo koriguje znake starenja i što je jako bitno utiče na duboke bore. Velikom broju žena posebno smetaju izražene duboke bore na čelu. Zato je ovaj serum idealno rešenje kod takvih problema. Pored toga, za kratko vreme, koža postaje hidrirana i gipka, a tekstura poboljšana. Redovnom upotrebom ovog seruma, nakon četiri meseca bore se smanjuju za 36%. Preporuka je da se ovaj serum uvodi postepeno, kako bi se koža navikla na retinol.

La Roche-Posay Pure Retinol B3 Serum

Ovaj jedinstveni serum za regeneraciju sadrži sve elemente potrebne za snažno delovanje protiv bora. B3 formula je jedinstveni kompleks čistog retinola i retinola sa postepenim oslobađanjem za neprekidno i snažno dejstvo protiv bora. Pored toga, sadrži glicerin - hidratantni aktivni sastojak, koji pomaže u obnovi i zaštiti kožne barijere. Glicerin takođe sprečava isušivanje kože, što ovaj serum čini pogodnim ukoliko imaš suvu kožu.

L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Night Cream

Hidratacija je jedan od preduslova za dobar kvalitet kože. Upravo nedostatak hidratacije uzrokuje isušivanje kože i smanjenu elastičnost. Na našu sreću postoji sastojak koji u velikoj meri može da reši ovaj problem. U pitanju je hijaluronska kiselina. L'Oreal Paris Hyaluron Specialist krema je obogaćena visokom koncentracijom dve vrste hijaluronske kiseline. Visoko molekularna hijaluronska kiselina pomaže u hidrataciji i zaglađivanju kože, dok mikro hijaluronska kiselina prodire do epidermisa i vraća jedrinu koži. Hidriranoj koži se vraća jedrina, a bore se znatno umanjuju.

Vichy Liftactiv Fresh Shot Vitamin C Serum

Ovaj antioksidativni serum sadrži efikasne aktivne sastojke kao što su vitamin C i E, polifenole primorskog bora i fragmentisanu hijaluronsku kiselinu. Kombinacija ovih sastojaka doprinosi smanjenju znakova starenja i ublažavanju umornog izgleda lica. Dermatolozi ga preporučuju ženama koje žele da smanje pojavu dubokih bora i spreče gubitak čvrstine kože. Tretman nanesi ujutru i uveče na čistu i suvu kožu. Rezultati će vrlo brzo postati vidljivi.

CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 25

Pored starenja, na koje svakako ne možeš da utičeš, postoje i spoljašnji faktori koji u velikoj meri doprinose pojavi bora. Jedan od njih je preterano izlaganje UV zracima, što ubrzava starenje kože. Samim tim koža postaje izrazito suva, a to predstavlja idealnu podlogu za pojavu bora. Zbog toga je važno da bez obzira na godišnje doba koristiš kreme sa zaštitnim faktorom. Tokom leta koristi kreme sa zaštitnim faktorom +50, dok su tokom zime dozvoljene kreme sa nešto nižim faktorom, poput CeraVe Facial Moisturising Kreme sa zaštitnim faktorom +25, koja je namenjena za normalnu i suvu kožu.

Postoje i drugi spoljašnji faktori koji u velikoj meri utiču na starenje i narušavanje kvaliteta kože, kao što su smanjen unos tečnosti, neadekvatna ishrana, pušenje, nepravilna nega kože... Zato, uradi sve što je do tebe kako bi smanjila mogućnost pojave bora, a ovim sjajnim kremama i serumima prepusti da rade svoj posao. Veruj nam, tvoja koža će ti biti zahvalna!

Pročitaj još: Makeup trendovi koji će napraviti boom u 2022. godini!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum 50ml

  Poručite odmah
 • L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night Serum

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Age Specialist Night Cream

  Poručite odmah
 • Vichy Liftactiv Fresh Shot Vitamin C Serum

  Poručite odmah
 • CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 25

  Poručite odmah
 • Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum 30ml

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Anthelios Pigmentation SPF 50

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Pure Retinol B3 Serum

Povezane teme: nega, dnevna rutina, večernja rutina, krema za lice, vitamin C, nega lica, retinol, serum za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da zaštitiš kožu tokom zime?

Ako ove sezone želiš da svojoj koži pružiš hidrataciju, za tebe smo izdvojili fenomenalne preparate sa kojima ne možeš da pogrešiš...