Otkrivamo ti razliku između dehidrirane i suve kože

Svakoj koži potrebna je hidratacija, bilo da je ona suva, masna ili kombinovana. Dehidrirana koža ne samo što izgleda beživotno, već stvara i neprijatni osećaj. Kada koži fali vode javiće se peckanje, zatezanje i osećaj suvoće. Ne treba mešati suvu i dehidriranu kožu. Suva koža je tip kože, dok je dehidriranost stanje koje može zadesiti svaki tip kože. Srećom, dehidratacija kože može se vrlo lako sprečiti adekvatnom negom i korišćenjem proizvoda koji će vratiti koži vlagu i elastičnost.

Hijaluronska kiselina

Najbolji izbor za kožu koja je dehidrirana i kojoj nedostaje vlage jesu proizvodi koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu. Ova supstanca prirodno se nalazi u našem organizmu, ali sa godinama opada, pa je neophodno nadokaditi je. Pravi je magnet za vlagu jer zadržava 1000 puta veću težinu vode od sopstvene. Zato je tokom i nakon zime, za vreme koje ekstremni uslovi poput jakog vetra, kiše i zagađenja neminovno čine kožu dehidriranom, veoma preporučljivo koristiti proizvode na bazi hijaluronske kiseline.

 

Kako do intenzivne hidratacije?

Za intenzivnu hidrataciju kože nakon zime, osim standardne nege, koja uključuje čišćenje kože i nanošenje kreme za lice, u svoju rutinu uključi i serum za lice. Serum je veoma bitan korak u nezi jer sadrži koncentrisanije sastojke i samim tim intenzivnije hidrira. Trebalo bi da vodiš računa i o tome koji serum za lice biraš, a najbolje bi bilo da izabereš proizvod namenjen osetljivoj koži.  Naravno, nakon seruma potrebno je naneti i kremu za lice kako bi nega bila kompletna.

Mixa Hyalurogel linija proizvoda

Za savršenu hidrataciju kože, preporučujemo ti liniju Mixa Hyaluron proizvoda. U okviru nje ćeš naći sve što ti je potrebno da tvoja koža bude hidrirana, bez neprijatnog osećaja zatezanja i peckanja.

 

Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive gel serum

Ovaj serum za intenzivnu hidrataciju osetljive, normalne, dehidrirane i reaktivne kože, obogaćen je dvostruko većom koncentracijom hijaluronske kiseline, u odnosu na kreme za kožu, i pruža čak 48 sati intenzivne hidratacije. Serum je lagane teksture, trenutno umiruje kožu, a nelagodnost, zatezanje i crvenilo deluju umanjeno. Ako imaš isušenu kožu, ovaj serum je idealan za tebe, a ukoliko ti je koža normalne suvoće, koristi ga kao dodatnu negu, uz kremu za lice.

Mixa Hyalurogel micelarno mleko

Da ukloniš šminku i očistiš nečistoće sa lica, upotrebi ovo micelarno mleko. Ono sadrži micele koji nežno otklanjaju šminku. Na koži ćeš nakon upotrebe ovog micelarnog mleka imati prijatan osećaj, jer pored toga što skida šminku, ono i hidrira kožu, a nije ga potrebno ispirati ni trljati. Nakon čišćenja lica micelarnim mlekom, tvoja koža biće čista, negovana i spremna za dnevnu ili noćnu negu.

Mixa Hyalurogel Rich i Light dnevna krema za lice

Za dnevnu negu kože, izaberi Rich ili Light kremu za lice koja će činiti tvoju kožu hidriranom tokom 24 sata. Razlika između Rich i Light kreme je u teksturi i procentu glicerina i hijaluronske kiseline koju sadrže. Mixa Hyalurogel Rich krema za lice izuzetno je bogata i kremasta, dok je Mixa Hyalurogel Light lagane i gelaste teksture.

 

Mixa Hyalurogel noćna nega

Kako bi ti koža bila savršeno hidrirana, nemoj preskakati noćnu negu. Naša koža ima veću moć apsorbovanja noću, nego tokom dana, tako je noćna nega izuzetno važna. Mixa Hyalurogel krema za noćnu negu stvara zaštitni sloj na kožu koji deluje celu noć i ojačava barijeru kože. Osim hijaluronske kiseline, ova krema obogaćena je i umirujućim uljem divljeg lana, a nakon celonoćnog delovanja, tvoja koža izgledaće glatko, osveženo i sjajno.

Mixa Hyalurogel mleko za telo

U nezi kože, nemoj zapostaviti svoje telo. Uz ovo mleko za telo, tvoja koža će biti intenzivno hidrirana tokom 48 sati, a nakon nanošenja, izgledaće vidljivo zdravije, elastičnije, mekše i prijatnije. Osim toga, ovo mleko ublažiće osećaj neprijatnosti i iritacije nakon depilacije voskom ili brijanja.

 

Jesli li već isprobala neke od proizvoda iz Mixa Hyalurogel linije? Podeli sa nama u komentarima svoje utiske!

Pročitaj još: Zašto je važno koristiti proizvode odgovarajuće pH vrednosti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Southing Gel Serum

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Light

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Night

  Poručite odmah
 • Mixa Hyalurogel Intensive Hydrating Milk

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, proleće, dnevna rutina, večernja rutina, skidanje šminke, osetljiva koža, čišćenje lica, zima, krema za lice, nega lica, Mixa, hijaluronska kiselina, nega kože, hijaluron, pH vrednost kože, hidriranje kože, mleko za telo, suva koža, micelarno mleko

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da zaštitiš kožu tokom zime?

Ako ove sezone želiš da svojoj koži pružiš hidrataciju, za tebe smo izdvojili fenomenalne preparate sa kojima ne možeš da pogrešiš...