Otkrivamo: zašto je Skin Icing glavna tema na TikTok-u

 

Već smo se navikli na činjenicu da je TikTok postao pravi izvor najrazličitijih bjuti trendova i trikova. Iako većina ljudi nerado priznaje, gotovo da nema osobe koja nije isprobala bar neki od njih. Na ovoj virtuelnoj platformi poslednjih meseci je posebno popularan izraz Skin Icing, koji zapravo podrazumeva stavljanje leda na lice i predstavlja oblik hladne terapije koja je u bjuti svetu prisutna dugi niz godina.

Koji je cilj ove ledene terapije?

Tretman kože kockicama leda, ohlađenim rolerom za lice, ledenom vodom ili nekim drugim krijoterapeutskim alatom koji može da snizi temepraturu kože, ima za cilj saniranje upala, redukciju crvenila, eliminisanje nadutosti i stimulaciju cirkulacije. Oni koji su isprobali ledenu terapiju kažu da posle nje lice izgleda kao da je izvajano.

 

Ledena nega pomaže u otklonjaju otoka i podbulosti, naročito u predelu oko očiju; smanjuje lučenje sebuma, ublažava problem sa aknama, umiruje opekotine od sunca, smanjuju upale, uključujući osip i ujede insekata; smanjuje znakove starenja; umanjuje bore; podstiče cirkulaciju i daje koži zdrav sjaj.

Kako naneti led na lice u kućnim uslovima?

Iako u kućnim uslovima možeš primeniti verziju ovog pomenutog Tik Tok trenda, odnosno stavljanje kockica leda na “golo” lice, direktan kontakt leda sa kožom ipak nije nešto što se preporučuje (naročito ako je osetljiva), jer može napraviti veću štetu nego korist.

Upravo zbog toga, zagovornici ledenih tretmana preporučuju da 4-5 kockica leda umotamo u mekanu i pre svega čistu pamučnu tkaninu, a potom da minut-dva kružnim pokretima nežno masiramo lice. Ritual se može ponavljati svakodnevno - na bradi, vilici, usnama, nosu, obrazima, čelu i ispod očiju.

Saveti i oprez

- Prvo i osnovno pravilo je da između leda i lica uvek postoji sterilna barijera u vidu prijatne tkanine, kako direktan izvor hladnoće ne bi oštetio kožu lica, ali i kožu ruku.

- Izbegavaj predugo držanje leda na koži, naročito na jednom mestu (pomeraj ruku, masiraj…). Dugo izlaganje hladnoći može izazvati ozbiljne reakcije i promrzline, tzv. opekotine od leda koje oštećuju tkivo.

 

- Pre nego što započneš sa praktikovanjem hladne terapije lica, posavetuj se sa svojim dermatologom, jer on najbolje poznaje stanje tvoje kože, a utvrdiće i njen trenutni status.

- Kupi novu posudu za led koju ćeš koristiti isključivo u ove svrhe i temeljno je očisti posle svake upotrebe.

- Pri ruci uvek imaj peškirić ili maramice kojima ćeš brisati kapi otopljenog leda koje se slivaju niz lice.

Roler za lice umesto kockica leda

Ako ti ledena terapija i pored svih benefita koje sa sobom nosi, ne deluje dovoljno bezbedno, ne brini, postoje i drugi načini za sprovođenje u delo ovog zanimljivog bjuti trenda, a jedan od njih je roler za lice. Koristi se za limfnu drenažu, održava kožu elastičnom, povećava protok krvi, ubrzava oporavak i zarastanje mekih tkiva, i što je najvažnije, smanjuje vidljive bore i podočnjake (otekline).

 

Kada želimo da ga upotrebimo u svrhu Skin Icing-a, dovoljno je da roler ostavimo u zamrzivaču par sati, a da potom, na temeljno očišćeno lice nanesemo tanak sloj seruma. Pet minuta nežnih ali odlučnih pokreta od unutrašnjih delova lica ka spolja, daće momentalne rezultate, pa ne čudi što je ova tehnika postala toliko popularna!

Da li si već isprobala Skin Icing? Podeli sa nama u komentarima mišljenje na ovu temu!

Pročitaj još: Otkrij skinimalizam trend u nezi kože

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L’Oreal Paris Revitalift Filler Set Day Cream And Hyaluronic Serum

  Poručite odmah
 • Garnier Bio Smooth & Glow Facial Oil

  Poručite odmah
 • Lancome Advanced Genifique Sensitive Double Drop

  Poručite odmah
 • Lancome Advanced Geneifique

  Poručite odmah
 • Biotherm Aqua Source BIO-AQUASOURCE Serum Biphase

  Poručite odmah
 • Vichy Liftactiv Fresh Shot

  Poručite odmah
 • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum

  Poručite odmah
 • Garnier Bio Repairing Hemp Sleeping Oil

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, trend, anti-age, dnevna rutina, večernja rutina, osetljiva koža, čišćenje lica, Vichy, Biotherm, nega lica, Garnier, hidriranje kože, Skin Icing

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Zaštiti se od sunca po izlasku iz kuće

Važno je da tokom letnjeg perioda umeš da prepoznaš koliko je tvoja koža osetljiva na sunce I da joj pružiš svu adekvatnu negu, kako bi je zaštitila....