Retinol: Upoznaj super zvezdu noćne skincare rutine!

Hajde da zajedno prihvatimo sledeću činjenicu: Pre ili kasnije, naše lice će “ukrasiti” nekoliko finih linija i po koja bora, kao prvi znakovi starenja kože. Ako si primetila neki od ovih znakova, ne paniči! Ono što odmah možeš da uradiš jeste da preispitaš svoju rutinu za negu lica i uvrstiš proizvode koji u svom sastavu sadrže retinol.

Međutim, pre nego što se odlučiš na ovakav potez, ne bi bilo loše da saznaš više o samom retinolu, njegovim benefitima i kako da na najbolji način uključiš ovaj moćni sastojak u svoju skincare rutinu. Ako ti reč retinol ne zvuči poznato, nastavi da čitaš, jer smo sigurni da ovo želiš da znaš!

Super zvezda u negi kože!

Ukoliko te zanima skincare, velika je mogućnost da si do sada čula za hijaluronsku kiselinu ili možda vitamin C. Ništa manje popularan nije ni retinol, koji se ubraja među najkorisnije aktivne sastojke za negu kože lice.

Retinol predstavlja oblik vitamina A i jedan je od najistraženijih molekula u skincare industriji. Poznato je da vitamin A deluje blagotvorno na našu kožu, čineći je blistavom i prirodno lepom. Slično tome, retinol revitalizuje tvoju kožu, umanjuje znakove pigmentacije čineći je sjajnijom, dok se uspešno bori protiv znakova starenje, kao što fine linije i bore.

Istine i zablude o retinolu

Imajući u vidu sve dokazane benefite retinola, nije čudno što je postao veoma popularan za negu kože lica i što se često preporučuje od strane mnogih dermatologa. Međutim, kako je rasla popularnost ovog sastojka, pojavile su se i određene zablude o njegovim uticajima na našu kožu. Neki od mitova vezanih za retinol jesu da je on štetan, da isušuje kožu i da se ne može koristiti u kombinaciji sa vitaminom C.

Doktorka Rocio Rivera, potpredsednica odeljenja zaduženog za naučnu komunikaciju brenda L’Oréal Paris, razotkriva mitove o retinolu i objašnjava: Retinol jeste izuzetno moćan aktivan sastojak i može da ostavi trag na našoj koži – samo ukoliko se pravilno ne koristi. Zato je veoma je bitno da ga postepeno uvodimo u našu skincare rutinu i dopustimo koži da se navikne na njegovo dejstvo.

Što se tiče isušivanja kože, ako nikada pre nisi koristila proizvode koji u sebi sadrže retinol, moguće je da ćeš primetiti neke znakove isušivanja ili perutanja kože. Međutim, ta pojava će biti kratkotrajna ukoliko u svoj ritual nege uz retinol uključiš i kremu za hidrataciju lica. Takođe, doktorka Rivera objašnjava da nije istina da se retinol ne sme koristiti uz vitamin C, čak suprotno, preporučuje nam da ih kombinujemo za još bolji efekat.

Moćna forma retinola u bočici!

Retinol Upoznaj super zvezdu noćne skincare rutine!

Ukoliko si odlučila da je pravo vreme da uradiš nešto povodom prvih znakova starenja kože i u svoju skincare rutinu uvedeš proizvode na bazi retinola, verujemo da će ti se svideti novi noćni serum brenda L’Oréal Paris, obogaćen super zvezdom svih aktivnih sastojaka – Revitalift Derm Intensives Night Serum sa čak 0.2% čistog retinola.

Nakon prve upotrebe seruma, primetićeš da tvoja koža postaje mekša, hidrirana i glatka na dodir. Vremenom i uz redovnu upotrebu, umanjuje bore kod čak 100% žena*. Sa čak 3X više čistog retinola**, Revitalift Derm Intensives Night Serum predstavlja intezivan anti-aging tretman koji vidljivo ispravlja znakove starenja, čak i duboke bore. Ukoliko ga adekvatno primenjuješ, ovaj moćni serum će pročistiti tvoju strukturu kože i učinite je svetlijom i sjajnijom. Ne znamo za tebe, ali nama su ovo dovoljni razlozi da mu damo šansu i uvrstimo ovaj moćni serum u svoju rutinu za negu kože.

Pravilna upotreba retinola je izuzetno važna!

Retinol Upoznaj super zvezdu noćne skincare rutine!

Iako retinol dokazano deluje blagotvorno na našu kožu, da bi iskoristila njegov pun potencijal, trebalo bi da naučiš kako pravilno upotrebljavati proizvode koji u svom sastavu sadrže ovaj aktivni sastojak. Pomenuti novi serum brenda L’Oréal Paris sa čak 0.2% čistog retinola je noćni serum iz jednog veoma bitnog razloga. Naime, retinol može da poveća senzibilnost tvoje kože na zrake sunce i zato je veoma važno da ga koristiš samo za večernju negu lica, dok ujutru ne treba da zaboraviš odgovarajuću SPF zaštitu.

Za najpravilniju upotrebu, tokom prve nedelje korišćenja, nanesi svega dve do tri kapi L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night seruma na prethodno očišćeno i osušeno lice. Na taj način ćeš svojoj koži dati vreme da se navikne na retinol. Tokom druge nedelje upotrebe, serum možeš da koristiš svako drugo veče.

A ako si primetila da je tvoja koža prihvatila retinol, tokom treće nedelje možeš Revitalift Derm Intensives Night Serum sa 0.2% čistog retinola koristiti svako veče za brzo vidljive rezultate. Nakon nanetog seruma, na svoju kožu nanesi i kremu za hidrataciju lica.

Retinol: Upoznaj super zvezdu noćne skincare rutine!Ne zaboravi da počneš na vreme!

Za većinu devojaka, pojava prvih bora na licu je sinonim za noćnu moru. Koliko god se nama to ne sviđa, bore su sastavni deo starenja i njihovu pojavu ne možemo sprečiti, ali možemo ublažiti. Zato je važno da na vreme počneš da brineš o svojoj koži i da joj pružiš adekvatnu pomoć. L’Oréal Paris Revitalift Derm Intensives Night Serum sadrži najmoćniju formu ovog brenda sa čak 0.2% čistog retinola, koja će pružiti intenzivnu negu tvojoj koži lica i pomoći joj da se uspešno izbori i sa najdosadnijim znakovima starenja.

Mi mislimo da tvoja koža to definitivno zaslužuje, a ti?

*Klinička studija na 49 žena: kliničko ocenjivanje bora na licu posle 4 meseca.

**U poređenju sa prethodnom L’Oréal Paris formulom.

Pročitaj još: Vesnici ovog proleća su lakovi za nokte u veselim bojama

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew SPF 20

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Ampules

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Anti-Ageing Night Mask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Laser Renew Precision Eye Cream

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Hyaluromask

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Set Day Cream And Hyaluronic Serum

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, trend, dnevna rutina, večernja rutina, Loreal Paris, krema za lice, nega lica, retinol, serum za lice, nega kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Podeli radost sa nekim! KIEHL’S X MADE BY RADIO praznična kolekcija je stigla!

Ove godine poseban poklon čeka te iza vrata u Kiehl's radnjama u ograničenom izdanju stiže nam praznična kolekcija, vreme je da počneš sa odbrojavanje...